DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşın ekonomisi Saadet’in duvarında

Vatandaşın ekonomisi Saadet’in duvarında

ABONE OL
30 Eylül 2020 09:46
Vatandaşın ekonomisi Saadet’in duvarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları “Ekonomi nereye gidiyor?” duvar yazısı etkinliği yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, “Ekonominin kötü olmasından herkes etkileniyor, en çok da gençler etkileniyor. Biz de Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir çalışma yaptık. Saraçlar caddesi girişinde kurduğumuz duvara herkesin fikrini yazabilmesini sağladık. Genci, yaşlısı, kadını erkeği ile pek çok insan bu etkinliğimize ilgi gösterdi. Kendisi işsiz olan, çocuğu işsiz olan, kardeşinin işi olmayan insanlar seslerini duyurabilme imkanı verdiğimiz için teşekkür ettiler. Bu çalışmanın yetkilileri uyarma konusunda etkili olmasını ve ekonomimizin iyiye gitmesine vesile olmasını diliyoruz” dedi.

“BİZİM SİZE OY BORCUMUZ VAR”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, kendisini ve arkadaşlarının şahit olduğu bazı olayları şöyle aktardı; Duvara yazan biri “yağ var, un var, şeker var, usta yok, ustayı bulunca düzelir, ama bizim bekleyecek gücümüz kalmadı” ifadesini kullandı. Yanımıza gelen biri oğlunun üniversite mezunu olduğunu, 6 yıldır iş bulamadığı için artık evden çıkmaz olduğunu anlattı. Emekli olduğunu söyleyen bir amca; Erbakan hoca zamanında yapılan zamları kimsenin unutmadığını anlattı, bu sebeple bizim size oy borcumuz var”  dedi.

“İSRAF, YOLSUZLUK SON BULDUĞUNDA EKONOMİ DÜZELİR”

Bazı gençler işsiz olunca evlenme konusunda da adım atamadıklarını söylediler. “Kim işsiz birine kız verir” diyen bir genç aslında evlenen sayısının düşmesini   ve evlilik yaşının ilerlemesini de açıklıyordu. Çalıştığı halde geçinemediğini, borçlardan bir türlü kurtulamadığını duvara yazan insanlar ekonominin nasıl düzeleceği konusunda “İş ehline verildiği zaman, partizanlık yapılmadığı zaman, israf, yolsuzluk  son bulduğunda, kayıp  ve kaçaklar önlendiğinde   ekonomi kurtulur”, diye yazdılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.