DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054681-1,59%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veteriner hekimler iş bırakacak

Veteriner hekimler iş bırakacak

ABONE OL
9 Ağustos 2023 10:31
Veteriner hekimler iş bırakacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Veteriner hekimler, İzmir ve Ankara’da meslektaşlarına yapılan saldırıya tepki amacıyla 21 Ağustos’ta bir gün süreyle iş bırakma kararı aldı.

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi ve 56 İl ve Bölge Odası’ndan yapılan ortak açıklamada, toplumda şiddet olaylarının arttığı ve veteriner hekimlerin de şiddet olaylarının mağdurları arasında olduğu ifade edildi.

Açıklamada geçen ay İzmir’de bu ay ise Ankara’da iki veteriner hekimin saldırıya uğradığı hatırlatılarak, “2022 yılı Nisan ayında, tam da Dünya Veteriner Hekimler Günü öncesinde, toplum sağlığını korumaya çalışırken görevi başında öldürülen Veteriner Hekim Volkan Lale’nin katilinin cezası henüz kesinleşmemişken, geçen ay İzmir’de, geçtiğimiz hafta da başka bir meslektaşımız Ankara’da muayenehanesinde saldırıya uğradı” denildi.

“VETERİNER HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA ALINMALI”

Açıklamada, veteriner hekimlerin her şeye rağmen pandemide olduğu gibi depremde de gıda işletmelerinde, köylerde ve muayenehanelerindeki görevlerini aksatmadıklarını, hastalarını bırakmadıkları belirtilerek, “Ancak bunca özveriye karşın, toplumun ve yetkililerin gözü önünde her gün darp ediliyor, bıçaklanıyor, hatta öldürülüyorlar. Buna karşın, tüm ısrarlarımıza rağmen veteriner hekimler Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamı dışında tutulmaktadırlar. Oysa veteriner hekimler yasalar önünde sağlık çalışanıdır, bizlere karşı işlenen suçlar da dahil, özlük haklarımız, veteriner hekimlerin yaşam ve çalışma koşulları mevcut yasalara uygun düzenlenmelidir” denildi.

21 AĞUSTOS’TA 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKACAKLAR

Açıklamada, “Görevi başında şiddete uğrayan meslektaşımız Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun yanında olduğumuzu bildirir; yaşatmayı ve şifa vermeyi ilke edinmiş bir meslek grubu olarak, sesimizi duyurmak için kritik noktalar ve durumlar hariç tüm çalışma alanlarımızda 21 Ağustos 2023 Pazartesi tarihinde 1 (bir) gün süreyle iş bırakacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Tüm vatandaşlarımızın anlayışını bekliyor ve esasen toplumun karşı karşıya olduğu riskleri gündeme getirecek olan bu eyleme destek olmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.