DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20663211,42%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalçınkaya, “Vatandaş gidişattan endişeli!”

Yalçınkaya, “Vatandaş gidişattan endişeli!”

ABONE OL
31 Temmuz 2023 11:20
Yalçınkaya, “Vatandaş gidişattan endişeli!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Sekreteri Faruk Yalçınkaya, son günlerde artan asayiş olayları nedeniyle vatandaşların hem korktuğuna hem de huzursuzluk yaşadığına dikkat çekerek, “Vatandaş hem ekonomik hem de asayiş ve güvenlik açısından zor günlerden geçmektedir” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Sekreteri Faruk Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Asayiş olaylarında son günlerde yaşanan artış dikkat çekerek, “Asayiş ve şiddet olayları yıllar itibarıyla hızla artmaktadır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik hem işsizliği hem de şehirlere olan göçü artırmıştır. Artan bu kontrolsüz göç, işsizlik, şiddet, hırsızlık, öldürme, yaralama, madde kullanımı, kadına yönelik şiddet, intihar olaylarını tetiklemiştir. Sorunları çözülemeyen insanlarımızın bir kısmı ise maalesef suça yönelmektedir. Cezaevinden şartlı tahliyeyle topluma karışanların bir kısmının yeniden suça bulaşması, polis sayısının yetersizliği, toplumda devlete ve adalete olan güven duygusunun zayıflığı, aileden başlayarak şiddet kullanımının meşru kabul edilmesi ve parçalanmış aile asayiş olaylarının artmasındaki en önemli unsurlardır” dedi.

Sosyal, siyasal ve ekonomi politikalarını gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yalçınkaya, “Hükümetin atması gereken çok adım var. Bütün bunlarla birlikte, suçun önlenmesi için yapılacak yatırımlar, suçlunun yakalanması için harcanacak çabadan daha yararlı ve daha ucuz olacaktır. Her başıbozuğun başına bir polis dikemeyiz. Çare, bataklığı kurutmaktadır. Bataklık, dini ve ahlaki telakkilerden uzaklaşmış olmanın meydana getirdiği bir bataklıktır. Kurutulması ise güçlendirilecek polisiye tedbirlerin yanında dini ve ahlaki değerlerin yüreklere, beyinlere ve vicdanlara doldurulmasıyla mümkündür” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.