DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061705-0,50%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazgan, Enez-Keşan karayolunu yeniden sordu

Yazgan, Enez-Keşan karayolunu yeniden sordu

ABONE OL
21 Ağustos 2023 15:34
Yazgan, Enez-Keşan karayolunu yeniden sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, daha önce Enez-Keşan Karayolu hakkında verdiği soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan verilen cevabı yetersiz bulunca yeniden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Yazgan konuya ilişkin Enez-Keşan Karayolundan bir video mesaj yayınladı. Söz konusu video mesajında Yazgan, “Değerli vatandaşlarım, bugün Enez-Keşan Karayolundayız. Geçen ay vermiş olduğumuz soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız resmen bizi oyalamak üzere bir cevap vermişti. “Yolumuzun 5 kilometrelik kısmı geometrik olarak yükseltilmiştir.” Açıkçası ben bundan bir şey anlamadım. Vatandaşlarımız da bir şey anlamadı. Bu yüzden yeni bir soru önergesi daha vermek durumunda kaldık. Gördüğünüz gibi yolumuz tam elli beş kilometre ve bir saatte ulaşılıyor. Sormak istiyorum Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na, bütün Türkiye’nin yollarını duble yollarla doldururken Enezli vatandaşımızın, Enez’e tatil yapmaya gelen vatandaşımızın bu yoldan gitmesi reva mıdır? Enez’imizde gerçekten yeterli bir sağlık kuruluşu yok. İnsanların önemli dertleri olduklarında bir saat boyunca bu yolda gitmek zorunda kalmaları, ambulansların bu yolda bir saatte hastaları Keşan’a ulaştırmak zorunda kalması benim vatandaşıma reva mıdır? Biz mutlak suretle insani, düzgün, rahat bir ulaşım yolu istiyoruz. Gerekirse bunun için bir daha bir daha ne kadar gerekirse yapılana kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIĞINIZ KEŞAN-ENEZ KARAYOLUNU RAFA MI KALDIRDI?”

CHP’li Yazgan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın cevaplaması talebiyle ikinci kez verdiği soru önergesinin gerekçesi ve sorduğu sekiz soru şu şekilde:

Bakanlığınızın 10/07/2023 tarihli E-44697349-610-1297847 sayılı 7/883 esas numaralı soru önergesine verdiği cevapta Keşan-Enez İl Yolunda tek yol olarak hizmet verildiği, 5 km’lik kesimde iyileştirmeler yapıldığı, devamının ise onaylı projeye göre rehabilite edilerek geometrik standartlarının yükseltileceği söylenmiştir. Fakat söz konusu 7/883 esas sayılı yazılı soru önergesinin cevabında geometrik standartların ne olduğu, projede devam eden herhangi bir çalışmanın varlığı ya da Bakanlığınızın öngördüğü bitirme süresi belirtilmemiştir.

Yine ilgili soru önergesine gelen cevapta Karayolları Genel Müdürlüğünün ihalelerine ait detaylı bilgilere Kamu İhale Kurumunun resmi internet sayfası (https://ekap.kik.gov.tr) adresinden ulaşılabileceği belirtilmiştir. Fakat Kamu İhale Kurumu resmi internet sitesi içerisinde “İhale İşlemleri” bölümünde Keşan-Enez İl Yoluna dair herhangi bir ihaleye rastlanmamıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

-Bugüne kadar Keşan-Enez İl Yolunda tarihleri ile hangi çalışmalar yapılmış, hangi ihalelerde tam olarak ne kadarlık yolun yapımı ihale edilmiştir?

-Yola dair sadece iyileştirmeler yapıldığı söylenen 5 km’lik kısım mı ihale edilmiştir? Yoksa yolun tamamı ihale edilmesine rağmen eksikler tamamlanmamış mıdır?

-Keşan-Enez Karayolu ne zamana kadar gidiş-geliş tek yol olarak hizmet vermeye devam edecektir?

-Enez’de tam teşekküllü bir hastane olmadığı ve yazın nüfusun yaklaşık yüz bin kişi civarında olduğu düşünüldüğünde, Enez ilçemizde bulunan kişilerin önemli sağlık problemlerinden dolayı yollarda zaman kaybı yaşaması ve tedaviye ulaşımlarının çok zor olmasından kaynaklı kendinizi sorumlu hissetmiyor musunuz?

-Yükseltileceğini söylediğiniz geometrik standartlar nelerdir?

-Proje kapsamında hali hazırda devam eden herhangi bir çalışma var mıdır?

-Kamu İhale Kurumu resmi internet sitesinde Keşan-Enez Karayoluna dair hiçbir ihalenin bulunmaması bu yola dair hiçbir çalışmanın yapılmadığı anlamına mı geliyor?

-Tüm bu çerçeve ışığında Bakanlığınızca Keşan-Enez Karayolunu rafa mı kaldırdınız?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.