DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20768531,32%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazgan, “Lozan, Cumhuriyetimizin tapusudur”

Yazgan, “Lozan, Cumhuriyetimizin tapusudur”

ABONE OL
25 Temmuz 2023 10:35
Yazgan, “Lozan, Cumhuriyetimizin tapusudur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lozan Antlaşması’nın bağımsızlığımızın tescili ve Cumhuriyetimizin tapusu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lozan Barış Antlaşması’nın yüzüncü yıldönümü nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, MYK Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri ve Milletvekilleriyle beraber Mustafa Kemal Atatürk’ün Mozolesine ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Lahitine çelenk sunma törenine katıldı. Yapılan törenin ardından CHP’li Yazgan “Bağımsızlığımızın tescili ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yıldönümü vesilesiyle Lozan’ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Bu diplomatik zafer ile Karaağaç Bölgesi yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Lozan Antlaşması’nın Türk heyetine başkanlık yapan dönemin Edirne Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Hariciye Vekili fahri hemşerimiz İsmet İnönü’ye bir kez daha saygılarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lozan Barış Antlaşması’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yazgan yayımladığı mesajda, “Yüz yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bağımsızlığı Lozan’da tüm dünya tarafından tanındı. Mondros ve Sevr ile zapt edilen bir ulus, Lozan’da bağımsızlık ve özgürlük talebini haykırdı. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, Lozan Antlaşması ile diplomatik zaferlerle taçlandırıldı. Bu zaferlerden biri de kuşkusuz Edirne Karaağaç’ın yeniden vatan topraklarına katılmasıdır. Ulus ve hükümetin görevlendirmesiyle Lozan’a giden heyetin başkanı TBMM 1. Dönem Edirne Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Hariciye Vekili İsmet İnönü’ydü. Uzun savaşlar ve çarpışmalardan sonra yurdumuzun barış ve bağımsızlığa kavuştuğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin savaşın galipleri arasına geçtiği ve imzacı diğer ülkeler ile eşit haklara sahip modern bir ülke statüsü kazandığı 24 Temmuz gününün Milli Bayram olarak ilan edilmesi en büyük temennimizdir. Bu vesileyle bir kez daha Lozan’ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Lozan Antlaşması’nın Türk heyetine başkanlık yapan dönemin Edirne Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Hariciye Vekili fahri hemşerimiz İsmet İnönü’ye bir kez daha saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.