DOLAR 32,4782 0%
EURO 34,7296 0.01%
ALTIN 2.473,250,46
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1984371-4,43%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yediemindeki araçlar piyasaya kazandırılsın”

“Yediemindeki araçlar piyasaya kazandırılsın”

ABONE OL
4 Kasım 2020 11:06
“Yediemindeki araçlar piyasaya kazandırılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, ikinci el araç fiyatlarına dikkat çekerek, kanuni düzenleme yapılarak yediemin depolarındaki araçların piyasaya kazandırılmasının piyasaları rahatlatacağını söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada Türkiye’de artan sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

Trafik cezaları ve ya başka sebeplerden dolayı yediemin depolarına çekilen araçların yıllarca bekletilerek çürümeye bırakılmasının doğru olmadığını belirten Tercan, kanuni düzenleme yapılarak yediemin depolarındaki araçların piyasaya kazandırılmasının piyasaları rahatlatacağı söyledi.

Araba fiyatlarını borsa gibi anlık değişim gösterdiğine dikkat çeken Tercan, şunları söyledi;

“Sıfır ve ikinci el araç fiyatları aldı başını gidiyor. Artık neredeyse borsa gibi, araba fiyatları anlık değişim gösteriyor. Bir yandan da milyonlarca lira değerindeki araçlar çürümeye terk ediliyor. İcralık olan, trafik cezalarından veya başka sebeplerden dolayı yediemin depolarına çekilen araçlar mevzuattan ve prosedürden kaynaklanan veya uzlaşmazlıklardan kaynaklanan sebeplerden dolayı yediemin depolarında aylarca bekletiliyor ve hurdaya çıkartılıyor. Yediemin depolarında neredeyse araçların içerisinden artık otlar çıkıyor. Bu millî servetin heba edilmemesini, bir yasal düzenleme yapılarak yediemin depolarında bekleyen araçların değerlendirilmesini istiyoruz. Milyonlarca liraya yakın değeri olan araç, mobilet ve motosiklet yediemin depolarında çürümeye terk edilmiş durumda. Bunlarla ilgili bir çözüm bulunması hem piyasaları rahatlatacak, araç fiyatlarında bir ucuzlamaya sebebiyet verecektir hem de millî ekonomiye katkı sunacaktır. Bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılması elzemdir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.