DOLAR 32,5788 0.08%
EURO 34,9071 0.1%
ALTIN 2.433,290,15
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21767020,69%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Yeşil, griden daha canlıdır”

“Yeşil, griden daha canlıdır”

ABONE OL
23 Eylül 2022 10:17
“Yeşil, griden daha canlıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Ormanı’na yapılacak olan Millet Bahçesi’nin başka yere yapılması gerektiğini belirten İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, “Kentliyi mutlu etmek istiyorsak onun belleğine saygı gö̈sterelim ve Millet Bahç̧emizi baş̧ka bir alana yapıp orayı gri değ̆il de yeşil yapalım. Var olanı yıkmak değ̆il, var olana ihtiyaç̧ duyulan alanda yenisini katmak olmalı amacımız. Yeşil griden daha canlıdır” şeklinde seslendi.

“SÖĞÜTLÜK YAŞAYAN ALANDIR, CANLIDIR, YEŞİLDİR, SİT ALANIDIR, KENTİN TARİHİDİR”

Söğütlük’ün betonlaşmaması gerektiğini ve Millet Bahçesi’nin başka bir bölgeye yapılması gerektiğini savunan Başkan Serpil Tütüncü; “Çevre Şehircilik ve İ̇klim Değ̆iş̧ikliğ̆ı Bakanlığ̆ı Toplu Konut İ̇daresi Baş̧kanlığ̆ı tarafından Edirne’mizin “Söğü̈tlük” diye bildiğ̆ı İ̇zzet Arseven Kent Ormanına “Millet Bahç̧esi” yapılmak isteniyor. Millet Bahç̧eşi projesine baktığ̆imızda; bu projede kıraathane, cami, kütüphane, tuvalet, pişırme alanları gibi sabit tesislerin olduğ̆u gö̈rü̈lü̈yor. Yine bu projede boydan boya asfalt, taş̧ ve beton kaplamaların kullanılacağ̆ı aç̧iktir. Yeşil griden daha huzur verici değ̆il mi? Söğü̈tlük yaş̧ayan bir alandır. Canlıdır. Yeşildir. Doğal Sİ̇T alanıdır. Doğal bir parktır ve kentin belleğidir. Kentin tarihidir. Kentlinin nefes aldığ̆ı özgü̈rlük alanıdır. Birç̧ok canlının bitki ve hayvanın bulunduğ̆u bir ekosistem parçasidir. Buraya yapılacak sabit tesislerin inş̧aatı sırasında birç̧ok canlı zarar görecektir. Buradaki denge cansızın lehine bozulacaktır. Yani yeşil griye yenilecektir. Buraya Millet Bahç̧eşini yapmak kentin belleğini silmektir. Söğü̈tlük özel bir alandır. Taş̧kin alanıdır ve 4373 sayılı yasa ile korunmaktadır. Bu yasa ne demektedir? Bu alanda tesis, inş̧aat, tadilat yapılamaz. Hatta fidan bile ekilemez. Yine doğal Sİ̇T alanı olduğ̆u iç̧in de buraya hiç̧bir el dokunamaz, dokunmamalıdır.
Biz yokları var etmeye alış̧miş bir milletiz. Var olanı yıkıp oraya bir şeyler yapmayı anlamakta zorlanmaktayız. Yeşil bir alanı talan etmektense yeşil bir alan yaratılmasından yanayız. Millet Bahç̧eşine karşi değ̆iliz. Ancak yeri orası olmamalı. Kentliyi mutlu etmek istiyorsak onun belleğine saygı gö̈sterelim ve Millet Bahç̧emizi baş̧ka bir alana yapıp orayı gri değ̆il de yeşil yapalım. Var olanı yıkmak değ̆il, var olana ihtiyaç̧ duyulan alanda yenisini katmak olmalı amacımız. Bir baş̧ka sakıncası taş̧kin alanına yapılacak yatırım ile herhangi bir taş̧kında milyonlarca lira kamu zararı oluş̧acaktır. Söğü̈tlük’e dokunmayın canımız acır. Yeşil griden daha canlıdır”diye sonlandırdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.