DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”

“Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”

ABONE OL
21 Ocak 2021 10:16
“Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti döneminde Edirne’ye yapılan yatırımların artarak devam ettiğini belirterek, “Edirne’yi Tekirdağ’a Kırklareli’ne Çanakkale’ye bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin 7. Olağan İl Kongresi için Edirne’ye geldi.

Partisinin Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongresinde konuşan Binali Yıldırım, Edirne’nin tarihi ve kültürüyle önemini vurgulayarak, “Edirne’de AK Parti’nin iktidara geldiği 2003 yılından beri bölünmüş yol sayısını 70 km’den 260 km’ye çıkardıklarını belirterek, “7. olağan kongre, Edirne’mizin, Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100. yılına taşıyacak kongredir” dedi.

2023 yılında Cumhuriyetin 100. Yılı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Edirne sıradan bir şehir değil, Osmanlı’ya başkentlik yapmış. İstanbul’un fethinin kapıları buradan açılmış. Edirne Serhat şehrimiz, Edirne Anadolu’nun Avrupa’ya açılan penceresidir. Edirne’miz tarihin her döneminde önemini muhafaza etmiş bir şehrimiz. Tarih, kültür, verimli topraklar ve çalışkan insanlarıyla Edirne hep ülkemiz için üretmiş, ülkemizin zenginliğine zenginlik katmış bir şehrimizdir. Dolayısıyla böyle önemli bir şehrimize hizmet etmek, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini güçlendirmek, ilk günden bugüne hep önceliğimiz oldu. Edirne’de iktidarda olduğumuz 2003 yılından bugüne kadar bölünmüş yol miktarını 70 km’den 260 km çıkardık. Tam 4 kar artış demektir. Sıcak asfalt miktarını da 267 km’den 587 km’ye çıkardık. Bu da 2 kattan fazla artışı gösteriyor. Edirne’yi Tekirdağ’a Kırklareli’ne Çanakkale’ye bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik” dedi.

“BUNU BAŞARMIŞ BULUNUYORUZ”

Konuşmasının devamında PKK-FETÖ terör örgütü yeni seçim sistemi konularına değinen Yıldırım şunları sıraladı;  “Türkiye’yi kuzey’i ve güneyiyle kardeş yaptık. Bu yaparken bir şeye çok dikkat ettik. Dedik ki; yoları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bölücü PKK terör örgütüne göz açtırmadık. 2016-2018 yılları arasında başbakanlık yaptığım dönemde milletimize Cumhurbaşkanımızla birlikte bir söz verdik. Dedik ki; terörü bu ülkenin gündeminde en alt sıralara indireceğiz. Bunu başarmış bulunuyoruz.  AKP Parti iktidara geldiğinde doğanlar bugün 18 yaşında. 18 yaş seçme ve seçilme yaşıdır. Gençlere güvenen bir parti olduğumuz için seçme ve seçilme yaşını 18’e indirdik. Bize dediler ki; gençler bu yaşta nasıl seçilecekler. Biz onlara 15 Temmuz’da gençlerin verdiği cevabı verdik. Bu ülkenin gençleri bu ülkenin teminatıdır. Cumhur Başkanımız o gece milleti meydanlara davet ettiğinde, meydandan da bulunalar en önce gençlerdi ve kadınlarımızdı. Türkiye AK Parti iktidarıyla 18 yılı geride bıraktı. Ama nelerle karşılaştık ne zorluklarla mücadele ettik. Geriye doğru dönüp baktığımızda iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın Balyoz, Ergenekonlar yalan mıydı elbette bunlar vardı.

“TEKRAR HORTLADI”

Daha sonra 2007’de Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin en büyük partisi 363 milletvekiliyle Cumhurbaşkanını seçemedi, seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları maalesef bizim iktidarımız dada tekrar hortladı. 367 diye yeni bir icat çıkardılar. Ondan sonra ne dedik; madem bize Cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz o halde bizde millete gideriz. Millet Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik anayasa değişikliğini kabul etti. Bunla da yetinmediler, iktidardaki en büyük partiyi kapatmaya kalktılar, dava açtılar. Yine bitmedi, bu sefer Gezi olaylarıyla sokağa hareketlendirerek millet idaresini alaşağı etmeye çalıştılar. 17-25 Aralıkta bu sefer FETÖ terör örgütünü sahnede gördük. Daha sonra 15 Temmuz ve nihayet 94 yıldır devam eden bu gizli iktidar ortaklığı heveslilerine bir ders verme zamanı gelmişti.

“ARTIK ANKARA’DA GİZLİ ORTAKLAR YOK”

Bu sistem değişecek tek irade halkın iradesi olacak, milli egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Bunun için sistem değişikliğini Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber başbakanlığım döneminde başlattık, 16 Nisan 2017 referandumuyla artık Türkiye’de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Şimdi artık milletin vekilleriyle milletin lideri cumhurun başkanı aynı günde her 5 senede seçilecek. Böylece artık Ankara’da gizli ortaklar yok.

“BABA İLE OĞLUNU BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR”

AK Parti iktidara geldi hemen önümüze çıktılar. ‘İktidar oldunuz ama bizde buradayız, bizimle iş yapacaksınız’, biz sizi oy talep ederken görmedik, nerelerdeydiniz. Başkanlık sistemi ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çok şey söylendi ama ‘ne söylüyorsunuz’ diye sorduğumuzda ortada bir şey yok. Alternatifiniz, içeriğiniz nasıl bir model öngörüyorsunuz. Millet buna karar vermiş, yüzde 52 destek vermiş, neden çünkü bir daha vesayet hevesi olmasın diye. Başka odaklarda iktidar hesapları yapılmasın diye. Milletin iradesini doğrudan sandıkta tecelli etsin ve seçimden seçime millet tekrar ifade etsin. Sistem eğer böyle olmasaydı. Bu pandemi döneminde bu kadar hızlı kararlar alınabilir miydi. Memleketin sorunlarına bu kadar hızlı çözümler üretilebilir miydi. Ben parlamenter sistemin son başbakanıyım, sistemin değişikliğini de en fazla isteyenlerden biriyim. O zaman da ifade ettim (parlamenter sistem) bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür diye.” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlandığı kongreye; eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl ve İlçe Belediye Başkanları, bazı siyasi parti temsilcileri ile partililer katıldı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede Belgin İba yeniden il başkanlığına getirildi.

VALİLİĞE ZİYARET

AK Parti’nin 7. Olağan İl Kongresi için Edirne’ye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kongre sonrası Edirne Valiliğini ziyaret etti. Vali Ekrem Canalp’e tarafından karşılanan Yıldırım, valilik şeref defterini imzaladı. Ardından makama gerçekleştirilen görüşmede Yıldırım, Vali Canalp’ten kent hakkında bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Canalp, Yıldırım’a teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.