DOLAR 32,5837 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.429,610,00
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2170204-0,43%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Zam talepleri masada

Zam talepleri masada

ABONE OL
12 Ocak 2022 11:43
Zam talepleri masada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, odaların zam taleplerini bugün gerçekleştirecekleri yönetim kurulu toplantısında değerlendireceklerini belirterek, “Daha önce zam taleplerini ertelemiştik. Artık Erteleyecek gücümüz kalmadı. Esnafta yerden göğe kadar haklı. Zam talebi yüzde 50’yi geçmemeli. Geçen varsa da onay vermeyeceğiz” dedi.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, bugün gerçekleştirecekleri yönetim kurulu toplantısı öncesi dün odaların zam talebine ve yeniden Uzunköprü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 “BİZİ TEKRAR GÖREVE LAYIK GÖRDÜLER”

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Uzunköprü Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda tekrar başkanlığa seçildiğini belirten EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Genel kurul gayet demokratik huzur güven içinde geçti. Gelen gelmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizi tekrar göreve layık gördüler. Bize verdikleri yetkiyi görevi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. 1984 yılından bu yana bu teşkilatın içindeyim. Sadece oda başkanlığı değil 32 yaşında Trakya Motorlu Taşıtlar Bölge Birliği Başkanı oldum 10 yıl başkanlık yapıp kendi isteğimle bıraktım. Uzunköprü taşıtlar Kooperatifinin 16 yıl başkanlığını yaptım. 4 yıldır da EDOSOB Başkanlığı yaptım. Göreve layık gören arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

“YÜZDE 50 ÜZERİ ZAM VERMEM”

Esnaf odaları le bir araya gelerek zam taleplerini masaya yatıracaklarını kaydeden Cingöz “Yönetim kurulunda değerlendireceğimiz zam talepleri var. Onay vereceklerimiz var, onay vermeyeceklerimiz var. Toplantıya yeni talepler geliyor. Talepleri erteleyince bu toplantıya yeni talepler geldi. Yarın yönetimde (bugün) değerlendireceğiz. Hiçbir üründe yüzde 50 üzerinde artış olmayacak.  Yüzde 50 üzerinde fiyat vermem. 34 odanın 25’inin kesin zam talebi vardır. Halkı en çok etkileyecek olan lokanta, kıraathane, berberlerde özellikle saç tıraşı. Halkın zaruri ihtiyaçlarında fiyatı zaruri tutmaya çalışıyoruz. Çaya, şekere aşırı zam geldi. Onlarında talepleri var. Sonuç olarak zamları ertelemiştik. Erteleyecek gücümüz kalmadı. Esnafta yerden göğe kadar haklı. Zam talebi yüzde 50’yi geçmemeli. Geçen varsa da onay vermeyeceğiz” dedi.

“ALKOL ZAMMI SONRASI HERKES KİMYAGER OLDU”

Alkol zamlarının geri çekilmemesi durumunda kaçak satışların oluşacağı söylemlerini değerlendiren Başkan Cingöz, “Şu an kaçak falan yok herkes kimyager oldu. Çevremde birçok insan kendi rakısını kendisinin yaptığını duyuyorum. Uzun zamandan beri yapma rakı üretimi var ama bu son gelen zamlarla daha da arttı. Birçok insan rakı üretimi yapandan rakı yapmasını öğrenmek istiyor.  Marketlerde sigara ve ekmeğin marketlerde satılmaması konusu mecliste yasalaşacak. Doğru olanda budur. Ekmek ve sigarayı marketler satarsa mahalle bakkalı ne satacak. Bakkal esnafını korumak adına bu konu yasalaşırsa çok doğru olur. Bakkalları bitirenler marketler oldu. Marketler şehir merkezinde olmamalı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.