DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069710-1,73%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zamlar cep yakıyor!

Zamlar cep yakıyor!

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:55
Zamlar cep yakıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, elektrik ve doğalgaza yapılan zamma tepki göstererek, “Vatandaş canından bezmiş durumda. Her sabah güneş doğmadan yeni zamlar geliyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan zamma tepki gösterdi.

Gaytancıoğlu, “Elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlarla AKP ve Erdoğan şahsım hükümetinin zamdan başka vatandaşa verecek bir şeyinin olmadığı ispatlanmıştır. Yapılan zamların ‘ekonomimiz uçuyor, dünya bizi kıskanıyor’ yalanlarının boyasını döküp gerçeklerin çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

AKP’nin zam şampiyonluğunu sürdürdüğünü belirten Gaytancıoğlu, “Her gün yeni bir zam haberi alıyoruz. Elektriğe, doğalgaza aylık zamlar zaten yapılıyordu. Daha düşük oranda yapılan bu zamlar yetmemiş olacak ki elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 daha zam yapıldı. Vatandaş canından bezmiş durumda. Her sabah güneş doğmadan yeni zamlar geliyor.

Mazota zam, benzine zam, LPG’ye zam: yetmedi elektriğe zam, doğalgaza zam. Yeter artık beşli çeteyi vermek için milleti soymayı bırakın. Son zamla beraber elektriğe bu yıl 2. kez zam yapılmış oldu. Ocak ayında elektriğe yüzde 6 zam gelmişti. Doğalgaza ise 2021’de her ay zam geldi. Yani son zam yılın 7. zammı oldu. Önceki 6 zammın tamamı yüzde 1 oranındaydı. Son zamla beraber elektrik fiyatı son 3.5 yılda yüzde 122 yükselmiş oldu” dedi.

“Bu zamanlara ne yoksullaşmış vatandaş dayanabilir ne de sanayici dayanabilir” diyen Gaytancıoğlu, “Artık AKP ülkeyi yönetmiyor, ‘gitmeden önce daha neler alabilirimin’ hesabını yapıyor. AKP Genel Başkanı zamları da müjde olarak grup toplantısında açıklasa AKP milletvekilleri alkışlardı. Maden her şeyin sorumlusu benim diyor o zaman AKP Genel Başkanı çok sevdiği yandaş kanalların ekranına çıkacak ve bu zamanları da müjde diye duyuracak.

Vatandaşı canından bezdiren, yoksullaştıran, yolsuzlukları arşa ulaşmış AKP son anına kadar çırpınsa da ilk seçimde tarihin sayfalarına gömülecektir.  Bu zamlara ‘insaf, biraz insaf ve izan’ diyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.