DOLAR 32,5755 0.08%
EURO 34,8604 -0.03%
ALTIN 2.433,590,16
BIST 9.705,060,62%
BITCOIN 21779060,79%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adaylığını Edirne’den açıkladı

Adaylığını Edirne’den açıkladı

ABONE OL
13 Eylül 2021 11:39
Adaylığını Edirne’den açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Edirne’de bir otelde düzenlediği toplantıda kurucusu olduğu TDP’nin ilk kurultayı için aday olduğunu duyurdu.

Türkiye Değişim Partisi’nin yenilikleri, reformları, devrimleri ile diğer partilere örnek olduğunu söyleyen ve kurultaya işaret eden Genel Başkan Sarıgül, “26 Eylül’de Ankara’da düğünümüzü yapıyoruz. Bugün itibariyle Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığı’na aday olmak isteyen bütün arkadaşlarımız müracaatlarını yapabilir” şeklinde sözlerine yer verdi.

“BİZ GÖNÜLLÜ SİYASET YAPIYORUZ”

TDP Edirne İl Başkanı Murat Er “Türkiye’de bütün üyelerin genel başkanı seçecek olan ilk siyasi parti olmanın da liderimizin eşliğinde gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Biz gönüllü olarak siyaset yapıyoruz. Liderimize güveniyoruz. Dedik ki Edirne değişecek, Edirne değişimin olacak” dedi.

“TDP DERTLERE DERMAN OLMAK İÇİN KURULMUŞTUR”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül “yeni bir partiyiz, mevcut partiler ülke sorunları karşısında yetersiz kalmaya, enerjilerini kaybetmeye, halkın gündeminden uzaklaşmaya başlayınca, yurttaşlarımız yeni bir arayışa girdi. Partimizde yeni bir arayış sonucu kurulmuştur. Türkiye Değişim Partisi dertlere derman olmak için kurulmuştur. Türkiye Değişim Partimizin kurucuları işsiz yurttaşlarımız, ay sonunu maalesef getirmekte zorluk çeken emeklilerimizdir, çocuğuna süt alamayan kadın tacizlerine uğrayan binlerce kadınımızdır. Türkiye Değişim Partisi’ni erken yaşta emekliliğe takılan EYT’liler kurdu, görev verilmeye binlerce öğretmen kurdu” dedi.

“90 GÜNDE 64 BİN KM YOL YAPTIM”

Türkiye’nin birçok noktasında sevgi ve saygıyla karşılandığını vurgulayan Sarıgül “İl ve ilçe kongrelerimizin büyük bir bölümünü yaptık, teşkilatlanmamız hızla tamamlanıyor. Ülkemizin her köşesine büyük bir inanç, imanla, iddia ile ulaşan partiyiz. 90 günlük süre içerisinde 64 bin kilometre yaptım. O 64 bin kilometrede bir tek negatif olayla karşılaşmadım, her yerde saygı ve sevgiyle karşılandım. Bir apartman görevlisinin çocuğu olarak geleceksin, göğsünü gere gere, ayağına vura vura bayrağı burada dikeceksin. Bazıları geçmişini inkar eder. Geçmişini inkar eden haramzadedir ve bizden değildir. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu ilkokul öğretmeni olmanın onurunu yaşıyorum” dedi.

“TDP’NİN DÜĞÜNÜ 26 EYLÜL ANKARA’DA”

İki seçim üst üste kaydeden genel başkanın görevi bir başkasına bıraktığını söyleyen Mustafa Sarıgül “26 Eylül 2021 Pazar günü büyük kurultayımızı Ankara’da yapacağız. İlçe kongrelerimiz, il kongrelerimiz bizim nişanımız. 26 Eylül’de Ankara’da düğünümüzü yapıyoruz. Düğünümüzde öyle projeleri kamuoyuyla buluşturacağız ki, evlerinize dönerken herkes diyecek ki ‘evet yeni bir iktidar doğuyor, yeni bir yapı doğuyor, yeni bir başbakan doğuyor, gözün aydın Türkiye’. Türkiye Değişim Partisi kuruluş biçimiyle, ülke meselelerine bakış biçimiyle, tüzüğüyle diğer partilerden farklıyız. TDP’de üst üste iki genel seçimi kaybeden genel başkan görevini bir başka arkadaşına bırakıyor. Ben eminim ki gözlerinizin içindeki enerjiyi görüyorum. Siz ilk yapılacak olan genel seçimde bizi iktidar yapacaksınız” dedi.

“HERKES TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ’NİN GENEL BAŞKAN ADAYI OLABİLİR”

TDP’nin genel başkanlığına herkesin aday olabileceğini kaydeden Sarıgül“26 Eylül’de yapacağımız kurultayda genel başkanlığa aday olacaklar, Türkiye’de ilk defa partimize kayıtlı üyelerin katılacağı eğilim yoklaması ile belirlenecektir. Bu Türkiye’de ilktir, devrimdir, reformdur. Bazı siyasi partiler hemen bunu kopya çekmeye başladılar. Utanmadan, sıkılmadan bunu söyleyebilirsin ama en azından teşekkür edersin. Ama o nezaketi bile göstermiyorlar. Hiç merak etmeyin siyasi partilerinde, Türkiye’nin de gündemini siz belirleyeceksiniz. Bugün itibariyle Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığı’na aday olmak isteyen bütün arkadaşlarımız müracaatlarını yapabilir, herkes Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığı’na aday olabilir. Bizim partimizde kavga beklemeyin, küsen arkadaşları beklemeyin. Bizim mücadelemiz Laik ve Demokratik Türkiye mücadelesidir” dedi.

Konuşmaların ardından salonda ‘Başbakan Sarıgül’ ve ‘Çare Sarıgül’ sloganları atılarak program son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.