DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055488-0,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti milletvekili adayları tanıtıldı

AK Parti milletvekili adayları tanıtıldı

ABONE OL
13 Nisan 2023 10:21
AK Parti milletvekili adayları tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne milletvekili adayları tanıtıldı.

İl Başkanı Belgin İba, partisinin il binasında düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinde yeni bir destan daha yazacaklarını söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili ve Milletvekili adayı Fatma Aksal da AK Parti’nin kurulduğu günden buyana Edirne’de çok güzel işlere imza attığını söyledi.

Milletvekili adayları arasında kadınların, gençlerin ve dezavantajlı kesimlerin temsilcilerinin yer aldığını belirten Aksal, “Bu işler lafla olmuyor. Bugün kadın üzerinden siyaset yapan parti CHP’dir. ‘Kadın kadın’ diyen partinin Edirne’deki milletvekili listelerine lütfen bir bakmanızı istiyorum. ‘Roman Roman’ diyenlerin milletvekili aday listelerine bir bakmanızı istiyorum.” dedi.

Aksal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 yıl önce Meclisteki kadın temsil oranının yüzde 50 olması yönünde verdiği teklifinin, bugün sadece lafta kaldığının görüldüğünü dile getirdi.

Edirne’ye CHP’nin kalesi dendiğini ancak bunun sözde olduğunu ifade eden Aksal, “Böyle olmadığını biz biliyoruz. Maalesef bir tane kadın adayları bile yok, bırakın seçilecek yerde bir milletvekili adaylarının olmasını. Bu anlamda ben Sayın Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar kadınlara, dezavantajlı kesimlere, toplumun her kesimine verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aksal, Edirne’yi tekrar en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını belirtti.

Aday arkadaşlarıyla birlikte bu yola çıktıklarını ifade eden Aksal, “Sizlerle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak ilk önce Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bu ülkenin tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Ve ondan sonra da inşallah Edirne’yi Ankara’da daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Edirne’nin milletvekili olmak bir onurdur, bir gururdur. Bu görevi 5 yıl onurla gururla yaptım.” dedi.

Tarık Hatipler de 2012 ‘den buyana partinin farklı birimlerinde görev aldığını söyledi.

Erdinç Çekiç de Edirne’nin milletvekili adayı olmaktan onur ve kıvanç duyduğunu belirtti.

Sevda Nur Kurban da seçimlerin Türkiye’nin geleceği için belirleyici bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Toplantıya Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.