DOLAR 32,4689 -0.06%
EURO 34,7325 -0.7%
ALTIN 2.434,75-0,05
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057238-0,92%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Attay, kantinlere dikkat çekti   

Attay, kantinlere dikkat çekti   

ABONE OL
30 Kasım 2021 11:17
Attay, kantinlere dikkat çekti   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Meclisi Parti Grup Başkanı ve emekli öğretmen Necamettin Attay, kantinlerin çocukların seviyesine uygun yiyecek vermesi gerektiğini belirterek, kantinlerin denetlenmesi ve kantincilerinde piyasaya uygun hizmet edebilmesi için vergi alınmayıp kiraları düşürülmesinin uygun olacağını söyledi.

Ev kiralarına gelen zamlarla beraber ailelerin zorluk yaşadığına dikkat çeken Attay, her ailenin çocuğuna günlük 20 lira veremediğini belirtti.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle çocukları kantinlere ulaşamadığını söyleyen Attay, okulların kantin geliriyle ayakta durması yerine, devletin okullara gerekli desteği sağlaması ile bu mağduriyetin önüne geçilebileceğini ifade etti.

“AİLELERİN YAŞAM GİDERLERİ ÖĞRENCİYE YANSIYOR”

Maddi açıdan ailelerin zorlu süreçlerden geçmesiyle beraber çocukların okullarda artık kantinlere uzaktan baktığını dile getiren İYİ Parti Edirne Belediye Meclisi Parti Grup Başkanı ve emekli öğretmen Attay, “Çocuk her şeyi almak ister. Ama çocuğun her şeyi alma istek güdüsüne aile ne kadar cevap verebilir? Edirne’mizde belli bölgelerde belki ekonomik sıkıntı yok ama belli bölgelerimizde örneğin Kıyık, Yeniimaret hatta Bostanpazarı gibi mahallelerde ekonomik durumu zayıf. Şükrüpaşa Mahallesi ve Kocasinan Mahallesi’ndeki okullarımız iyi olmakla beraber bugün artık sadece kantinlerdeki maliyeti düşünmeyelim. İnsanların artık hepsi ev sahibi değil. Edirne ilimizde bile ev kiraları 2-3 bin lira seviyelerinde artık. Bugün öğrencilerimizin okullarda kantinlere ulaşması gerçekten zor” dedi.

“KAÇ AİLE ÇOCUĞUNA GÜNLÜK 20 LİRA OKUL HARÇLIĞI VEREBİLİYOR?”

Okullarda kantinlerin vergi yükünün kaldırılarak, devlet tarafından okulların ihtiyaçlarının karşılanması ile mağduriyetlerin çözülebileceğini aktaran Attay, “Kantinler olmalı ama çocuğun seviyesine ve çocuğun ilgi ve alanına uygun yiyecekler vermeli. Biliyorsunuz bakanlık önceki dönemde obeziteye önleyici tedbirler kapsamında kantinlere yasak koydu. Şunu da unutmamak lazım siz okullara gerekli desteği vermezseniz okulların birçoğu kendi ihtiyaçlarını gidermek için okul aile birliği vasıtasıyla kantinlerden aldığı kiralar ile ayakta durmakta. Ben kantin kirası ile çocuğumun geleceğini karartacağım diye bir şey yok. Burada devlet gerekli tedbirleri alarak, kimseyi mağdur etmeden çocuğun geleceğini düşünerek kendi imkanlarıyla okullarda çocuğu besleyici ürünler verilmeli. Kantincilerden vergi alınmayarak kiraların düşürülerek daha uygun fiyatla onlarında piyasaya daha uygun hizmet etmesi sağlanabilir. Ama bu ticaret merkezi olarak görülmemeli.  Büyük okullarda bazı kantinlerde ilginç duyumlar var bu da çok iyi denetlenmeli; gençlerimiz bazı şeylerin yanlış olduğu söyleniyor. Mesela Yıldırım’da öğrencilerin yemeğe teşvik edildiği ve bu yemeklerin çok pahalıya geldiği. Tabldotlar 22 liradan bahsediliyor. Bunların da dikkate alınması gerek. Zaten hangi aile öğrenciye 20 lira verecek seviyedeyiz? Kaç aile çıkar günlük 20 lira versin? Buda 400-500 liraya gelir lisedeki öğrencinin harcaması. Unutmayalım ki lisede genç çocuk bazı istekleri çok farklı. O isteklerini karşılamak lazım. Çok dikkatli olmak lazım. Kantinler okullarda olmalı ama çok iyi denetlenmeli” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.