DOLAR 32,5287 0.23%
EURO 34,7664 0.07%
ALTIN 2.492,661,25
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20447442,18%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Babacan Edirne’ye geliyor

Babacan Edirne’ye geliyor

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:16
Babacan Edirne’ye geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Kerem Arda, partisinin genel başkanı Ali Babacan’ın gerçekleştirecekleri 1’nci Olağan Kongre için önümüzdeki hafta Edirne’de olacağını söyledi. Genel Başkan Babacan’ın partisinin Edirne İl Başkanlığı binasını da açacağını belirten Arda, Babacan’ın kentte bir dizi temaslarda da bulunacağını söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucu İl Başkanı Kerem Arda ve Yönetimi 27 Ekim Salı Günü gerçekleştirecekleri 1’nci Olağan Kongre öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

Kentte bir restoranda gerçekleştirilecek olan il kongrelerinin tek liste ile yapılacağını belirten Arda, Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılacağını söyledi. Arda, ayrıca Genel Başkan Babacan’ın partilerinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştireceğini söyledi.

 “İKTİDAR PARTİSİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK BİR BİNA YAPTIK”

Yeni il binalarının sadece partiye değil tüm Edirne’ye hizmet edeceğini söyleyen DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, “8 Temmuz 2020 akşamı başlayan bir süreç bu. Sayın Ali Babacan’dan yetki belgemi aldım ben. 9 Temmuz itibariyle direk hayırlısı olsun ziyaretlerini kabul ettik. Bu süreçte yaklaşık 3 ayı geride bırakmış bulunuyoruz. Bayağı da bir mesafe kat ettik. Öncellikle bu binayı ayağa kaldırdık. Burası iççinde 15 senedir yaşam olmayan bir binaydı. Bu binayı hem Edirne siyasetine hem Edirnelilere kazandırdık. Çünkü önümüzdeki süreçte de göreceksiniz, bu bina sadece DEVA Partisi’ne ait olmayacak. Bu binada üst kattaki oda Kerem Arda’nın değil, alt kattaki oda Gürkan Kılıççıgil’in değil. Bizler sadece buraya vekalet eden, belli aşamalarda bulunacak insanlarız. Bu hizmet binasını Edirne’ye kazandırmış bulunuyoruz. Çok güzel oldu, fonksiyonel bir yapıda oldu. Bir iktidar partisinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde planlama yaptık. Lokasyonuna ve konumuna çok önem verdim. Özellikle burayı istedim. Neredeyse hiç eksiğimiz kalmadı diyebiliriz. Edirne açıkçası yeni bir siyaset anlayışı ile tanışacak. Çok yeni ve yeni nesil, genç bir siyaset anlayışı ile tanışacak Edirne. Burada strateji masalarımız kurulacak. Bu binada yaklaşık 5-6 tane toplantı masamız var. Bu toplantı salonunda yeter ki cesaret etsin bir akademisyende ekonomi anlamında bir seminer verebilir. Gelip bir sanat tarihi uzmanı da burada hizmet verebilir. Bedelsiz bir şekilde Edirne’nin hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi

“27 EKİM DEVA PARTİSİ KONGRESİNE GENEL BAŞKAN ALİ BABACAN KATILACAK”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da il kongresine katılacağını söyleyen Arda, “8 Temmuzdan başlayan süreçten sonra, seçime girme yeterliliğini sağlamamız gerekti. Açıkçası bunun içinde siyasi partiler yasasının gerektirdiği öncelikler var. Kimi kısmı prosedür olarak gerçekleşiyor. Kimisi aktif saha da gerçekleştiriliyor.  Bugün geldiğimiz noktada 27 Ekim 2020 Salı günü DEVA Partisi Edirne’de il kongresini Lalezar Restoranda gerçekleştiriyor. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımıyla. Türkiye’de yaklaşık 81 vilayetten il kongresin gerçekleştirebilen ve en hızlı hazırlanan 10’uncu il olacağız. Bizden çok öne atmaları yapılanlar vardı. Ona rağmen biz çok hızlı şekilde örgütlendik. Daha önceki tecrübelerimizi aktardık” dedi.

“İL BİNAMIZIN AÇILIŞINI GENEL BAŞKANIMIZ ALİ BABACAN YAPACAK”

Kongre günü bir program düzenlediklerini söyleyen Arda, “Genel başkanımız aynı zamanda Salı günü bu binamızın açılışını yapacak. Detaylı bir programımız var. İl başkanlığı binamızın açılışı saat 2 civarında olacak. Geniş kapsamlı bir esnaf ziyaretimiz olacak, bir mahalle ziyaretimiz olacak. Aynı şekilde sembol olarakta genel başkanımız Selimiye Camisi’ni ziyaret etmek istiyor. Genel hatlarıyla programımız bu”dedi.

 “İL YÖNETİMİMİZDE AHLAKİ ZAAFI OLAN HİÇ KİMSE YOK”

İl yönetimini seçerken dürüstlüğe ve iyi insan olmasına dikkat ettiklerini kaydeden Kerem Arda “Biz inanmış, temiz insanlar olarak söyledim. Benim ve buradaki arkadaşların çıktıkları bu yola, herkesin çıkması mümkün değil. Bu yola ancak kendine çok güvenen insanlar çıkabilir. Bu masanın etrafında insanlar ve salı günü açıklanacak il yönetim kurulumuzdaki herkes tertemiz. İçlerinde bir tek devlet ihalesi ile nemalanan yok. İçlerinde bir tane terör örgütüyle ihtiması yok. İçlerinde kesinlikle ahlaki zaafı olan hiç kimse yok. Özellikle bu konuda çok hassasiyet gösterdim. En önemlisi de dürüstlük, dürüstlük, dürüstlük dedik. İki tane kriter koyduk yönetimi yaparken. İyi insan olsun, işinde iyi olsun başka bir kriterimiz olmadı. Yönetim kurulumuzu göreceksiniz, toplumun her kesiminden insanlar var” dedi.

“35 TELEVİZYONA, 70 GAZETEYE, 140 İNTERNET SİTESİNE İHTİYACIMIZ YOK”

Önce Edirne sonra tüm ülkeyi konuşacaklarını vurgulayan Başkan Kerem Arda “Ben bu görevi kabul etmeden önce bir buçuk ay gibi düşünme sürem oldu. Bunun sebebi kendimi ağırdan satmak, nazlanmak değil. Ben bu görevi layıkıyla yapabilir miyim hazır mıyım? Diye düşündüm. En sonunda kabul ettim. Kabul ettikten sonra müthiş bir huzur buldum. Güzel şeyler yapabilmek, haklı olabilmek müthiş bir duygu. Haklı olmanında müthiş bir gücü var. Haklıysanız herkes sizi dinliyor. Herkese sesiniz gidiyor. Bizim 35 tane televizyona, 70 tane gazeteye, 140 tane internet sitesine ihtiyacımız yok. Biz buradan fısıldayacağız, ya da sizlere kendi derdimizi anlatacağız. Önce Edirnemiz için sonra ülkemiz için bunları konuşacağız. Her eleştirinize açığım. Edirne siyaseti içinde, bölge siyaseti içinde elimden geleni yapma hazırlığım var. Yalnızca bizim sesimizi duyurmamıza yardım edin”dedi.

Daha sonra yönetim kurulu üyeleri Enes Bulut, Egemen Aydın, Emrah Tosunoğlu ve DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılıççıgil kendilerini basın mensuplarına tanıtması sonrası toplantı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.