DOLAR 32,2319 -0.15%
EURO 35,0534 -0.13%
ALTIN 2.487,430,87
BIST 10.599,102,70%
BITCOIN 21327640,61%
Edirne
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkanlı, “CHP işçi sınıfının yanında”

Balkanlı, “CHP işçi sınıfının yanında”

ABONE OL
30 Nisan 2024 10:12
Balkanlı, “CHP işçi sınıfının yanında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı “1 Mayıs İşçi Bayramı” ile ilgili olarak açıklama yaptı. Balkanlı, CHP olarak işçi sınıfının yanında olduklarını belirterek, “22 yıllık AKP iktidarında ülkemizde emekçilerimizin hakları konusunda hala ciddi sorunlar bulunmaktadır” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın işçi sınıfının haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için yapılan mücadelelerin anısına kutlandığını hatırlatan Balkanlı, İşçi Bayramı’nın kökenlerine de değinerek ilk olarak 1886 yılında ABD’de yaşanan Haymarket olayları sonrasında ortaya çıktığını belirtti.

Olayların, işçilerin günlük çalışma saatlerinin azaltılması ve daha iyi çalışma koşulları talepleriyle başlayıp, polisin işçilere saldırması ve birçok işçinin ölmesiyle sonuçlandığına işaret eden Balkanlı, bu olayların işçi sınıfının mücadelesini ve dayanışmasını simgelediğini ve dünya genelinde işçi haklarının tanınması için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Balkanlı, işçi ve emekçilerin hakları ile onurlu yaşam mücadelesini saygıyla selamladıklarını ifade etti. Emekçilerin kazanılmış haklarının korunması ve iyileştirilmesinin iktidarın sorumluluğunda olduğunu belirten Balkanlı, adalet, eşitlik ve insanca yaşam mücadelesinde CHP olarak işçi sınıfının yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Balkanlı şöyle devam etti; “Ancak, ne yazık ki, 22 yıllık AKP iktidarında ülkemizde emekçilerimizin hakları konusunda hala ciddi sorunlar bulunmaktadır. Sendikal özgürlüklerin kısıtlanması, güvencesiz çalışma koşulları, düşük ücretler ve iş kazaları gibi konular, üzerinde durulması gereken en önemli sorunlar olarak durmaktadır. Toplumsal barış ve adaletin sağlanması, ancak emekçilerin haklarına saygı gösterilerek mümkün olacaktır. Bu vesileyle, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, hakça bir dünya ve daha adil bir gelecek için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.