DOLAR 32,5179 0.2%
EURO 34,8845 0.43%
ALTIN 2.484,990,94
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1984207-4,55%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Başbakanlık sistemi gitti, restorasyonlar bitmedi”

“Başbakanlık sistemi gitti, restorasyonlar bitmedi”

ABONE OL
27 Ocak 2022 11:32
“Başbakanlık sistemi gitti, restorasyonlar bitmedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Vakflar Bölge Müdürlüğü’nün Başbakanlık sistemi varken verilen iş bitiş tarihlerinin yıllar geçmesine rağmen bitirilemediğini söyledi.

Selimiye Meydan Projesi’nin Vakıflar sebebiyle 7 milyona yapılacakken şimdi 50 milyona mal olabileceğini söyleyen Pekcanlı, Edirne’de Ekmekçizade, Kadıbedrettin Camii, Süleyman Paşa Camii, Defterdar Mustafa Çelebi Cami gibi Vakıflar himayesinde restorasyona giren tarihi yapıların uzun yıllardır tamamlanamamasına dikkat çekti.

“7 MİLYONA YAPILACAK PROJE BELKİ 50 MİLYONA BİTECEK”

Selimiye Meydan Projesi’nin daha yüksek meblağlara yapılmasından Vakıfların sebep olduğunu iddia eden CHP Edirne İl Başkanı Pekcanlı, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bugüne kadar engel olduğu en çok gündemde olan proje var, Selimiye Meydan Projesi. Edirne Belediyesi bu projeyi çizdirdiğinde bu projeden ödül alıp başlamak istediğinde yıl 2015’ti. O günkü şartlarda Edirne Belediyesi yaklaşık 7 milyon gibi bir paraya yapacaktı. Bu proje bittiği zaman bakalım kaça mal olacak? Kimin cebinden çıkıyor para? Vatandaşın cebinden çıkıyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı da yapsa belediye de yapsa vatandaşın cebinden çıkıyor. O günkü şartlarda 7 milyona yapılacak iş belki 50 milyona bitecek” dedi.

“BİRÇOK ESER YILLARDIR BİTİRİLEMEDİ”

Birçok restorasyona alınan eserin hala tamamlanamadığının altını çizen Pekcanlı, “Edirne, Vakıfların en çok gelir elde ettiği şehirler arasında yer alıyor. Tunca Nehri kenarındaki camiyi gördükçe insanın içi cız ediyor. Ayşekadın da Ekmekçizade Kervansarayı 2015 yılından bu zamana kaçıncı iş bitiş tarihi değiştiriyor artık sayamadık, sonunda tamamlanması nihayet gerçekleşebildi. İş bitişi 2018 olarak belirlenen Kadıbedrettin Camii, iş bitişi Aralık 2021 olarak belirlenen Defderdar Mustafa Çelebi Cam, Güney Çevreyolu’nun başında bulunan 2012’de restorasyonuna başlanan Süleyman Paşa Camii gibi birçok eser yarım kaldı bir türlü bitirilemeyen işler. Bir kısmı Başbakanlık sistemi varken restorasyona giren yapılar. Başkanlık bitti, sistemler değişti hala restorasyonlar bitmedi. Bu yapılar Edirne’nin turizm açısından önemli. İnşallah bitirilir ben negatif bakmıyorum. Vakıfların ciddi anlamda kaynağı da var Edirne’de. Vakıflardan da gelen paraları bu tadilatlara ayırmasını istiyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.