DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2038566-2,80%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bayram dönüşü tasarruf yapılmalı”

“Bayram dönüşü tasarruf yapılmalı”

ABONE OL
27 Temmuz 2021 10:39
“Bayram dönüşü tasarruf yapılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı dönüşü vaka sayılarındaki artış sebebiyle vatandaşlara seslenen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, hem hijyen hem ekonomik anlamda vatandaşların daha dikkatli olması konusunda çağrıda bulundu. İleriki süreçte ekonomik sorunlar yaşamaması için ve vaka sayılarındaki yükseliş sebebiyle dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Başkan Tercan “Bayramda ciddi anlamda bir harcama olmuştur. Bundan böyle tasarruflu gitmelerini istiyoruz. Halkımızın daha çok borca girmemesi için kredi çekmemesi için bankalara veya şahıslara borçlanmaması için tasarruflu olmaları yönünde çağrıda bulunuyorum” şeklinde sözlerine yer verdi

“VATANDAŞLARIMIZIN TASARRUF YAPMALARINI İSTİYORUZ”

Bayramda harcamaların yoğun olması sebebiyle bayram dönüşü vatandaşların harcama kalemlerine dikkat etmesi ve tasarrufa girmeleri konusunda uyarıda bulunan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Kurban Bayramı tatili bitti vatandaşımızın çoğu kente döndü. Halkımızın tasarrufa yönelmelerini arzu ediyoruz. Ekonomi çok önemli bir konu. Bayramda ciddi anlamda bir harcama olmuştur. Bundan böyle tasarruflu gitmelerini istiyoruz. Sıkıntı yaşamamaları için tasarruf önemli. Kentimizin güzel insanlarına sizlerin aracılığıyla sesleniyorum, harcama kalemlerini kıssınlar. Çünkü ileride ne olacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi olarak halkımızın daha çok borca girmemesi için kredi çekmemesi için bankalara veya şahıslara borçlanmaması için tasarruflu olmaları yönünde çağrıda bulunuyorum” dedi.

“SOKAKTA MASKE, MESAFE VE HİJYEN ÖNEM VERİLMELİ”

Sokakta maske mesafe ve hijyene dikkat edilmediğini gözlemlediklerini, vaka sayılarının artmasının gelecek tedbirlerle ekonomiye de yansıyacağını hatırlatan Başkan Tercan “Ayrıca şehir merkezinde ciddi hareketlilik var. Toplumda rehavet söz konusu. Sağlık anlamında vatandaşın ihmali olduğunu görüyoruz. Sağlık bakanımız üst kurul üyelerimiz sürekli vatandaşı uyarıyor. Maske, mesafeye, hijyene önem verilmediğini üzülerek gözlemliyoruz. Bu böyle devam ederse ileride hükümetin alacağı karar bu da esnafımızı hepimizi ciddi anlamda sıkıntıya sokar. Yine kapanmaya girdiğimizde yine ekonomik anlamda tüm kesimler sıkıntı yaşayacaktır. Ekonomistlerin söylemlerini dikkate almalıyız halk olarak hassasiyet göstermeliyiz, önem vermeliyiz. Hükümetimizin, Sağlık Bakanlığımızın önerilerine harfiyen uymalıyız” dedi.

“HERKES AŞISINI OLSUN”

Vatandaşların aşıya duyarlı davranmalarını söyleyen Başkan Tercan “Aşı konusunda da yapılan çağrılara kulak verilmeli. Bu süreçte aşı çok önemli. Hükümetimiz devletimiz halkın sağlığını düşünüyor. Herkes aşısını olsun. Aşı uygulaması noktasında ilimizde ciddi anlamda çalışmalar yapılıyor. Sayın valimiz ile de sürekli görüştüğümüz bir konu. Biz de sayın valimizin çağrısına uyarak hem kendimiz hem teşkilatlarımız mesaj çekerekte vatandaşı uyarıyoruz. İlçe teşkilatlarımız da bunu yapıyor. Aşı uygulaması noktasında valiliğimiz, belediyemiz, emniyetimizin daha fazla hassasiyet göstermesini talep ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.