DOLAR 32,3938 -0.11%
EURO 34,5795 -0.67%
ALTIN 2.381,88-2,17
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1944375-4,98%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye Başkanlığına kadın aday

Belediye Başkanlığına kadın aday

ABONE OL
3 Ağustos 2023 11:45
Belediye Başkanlığına kadın aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olan Songül Çetinkaya Tül, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla şehri yönetmeye talip olduğunu duyurdu. Edirne’nin sıkıntılı bir durumda olduğunu belirten Tül, kurdukları ekiple herkesin sorunlarını dinleyerek çözüm için projeler oluşturduklarını ifade etti. Yedi kuşak Trakyalı olduğunu ve Edirne aşığı olarak kente hizmet için geleceklerini söyleyen Tül “Burası CHP’nin kalesi değil. Sol kesimin kalesi. Ve biz hem sağcıyız hem solcuyuz. Bağımsız olarak gelmemizin asıl nedeni hizmet. Edirne’ye kadının elinin değeceğini göstermek, kadının gücünü göstermek. Edirne’de tarih yazacağız” diye dile getirdi.

“SAVAŞA GİRMİYORUZ, HİZMET İÇİN GELİYORUZ”

Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Songül Çetinkaya Tül “38 yaşındayım. Hacettepe Tıp Fakültesi Anestezi Bölümü mezunuyum. Siyaset bilimleri eğitimi aldım. Yedi göbek Trakyalı’yım. Ve Edirne aşığıyım. Edirne’ye talibim. Şu an burada bağımsız belediye başkanlığı adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Son iş yerimden fabrika müdürlüğümden beş ay önce istifa edip seçimler için hazırlanmaya başladık. 5 yıldır emin adımlarla bu yolda yürüyoruz. Ve kemikleşmiş bir kadromuz oluştu. Bizimle yürümek isteyenler Edirne aşığı olan insanlar herkes bize birer birer ulaştı. Ekibim ve ben çalıştık. Ekibimiz hukuk danışmanımız Yusuf Yılmaz. Roman Derneği Başkanımız Aydemir Çekiç. Ve en büyük destekçim ve danışmanım Zafer Tül, eşim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beraber bu yola çıktık. Beni desteklediği için minnettarım kendisine. Bağımsız olarak çıkmaya karar verdik. Yaptığımız analizler sonucunda bir partiye girmeme kararı aldık. Tekliflerimiz geldi mi? Evet. Tekliflerimiz geldi. Onlardan onur duyduk. Ve kendilerine katılamayacağımızı bildirip geri çevirmek zorunda kaldık. Bağımsız olarak gelmemizin asıl nedeni hizmet. Edirne’ye kadının elinin değeceğini göstermek, kadının gücünü göstermek. Harika projelerimiz var. Bu beş aydır adım adım sokak sokak dolaştığımız her yerde ortak sorunlara rastladık. Dertler, sıkıntılar, sorunlar. Dertler dar gelirlinin evinde olan dertlerdi. Geçim sıkıntısı, işsizlik bunlarla karşılaştık. Sıkıntılar ise uyuşturucu ve elimizden kayan gençlerimiz. Bunlar için özellikle mücadele etme kararı aldık, emniyetimiz iş birliğiyle, valiliğimiz iş birliğiyle. Biz kimseyle kavgalı olmak istemiyoruz. Biz savaşa girmiyoruz. Biz hizmet için gelmek istiyoruz ve bizi desteklemelerini bekliyoruz. Sorunlar ise her gelire her kesime uyan sorunlar. Yol, ilaçlama, altyapı, çöp” dedi.

“EDİRNE’NDEKİ İŞSİZLİK İÇİN YATIRIMCIARLA GÖRÜŞTÜK”

Edirne’miz maneviyatı çok yüksek bir şehir. Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu şehir ve padişahlarımıza Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehir. Üç sınır kapısı olan bir şehir. Köyleşmeyi, bakımsızlaşmayı bence hak etmiyor. Neden burası modern bir şehir olmasın? Niçin yatırımlar gelmesin? İşsizliğin önünü alabilmek için yatırımcılara görüştük. Bu bahsettiğimiz dertlerin önünü geçebilmek için. Gençlerimize eğer iş sahası yapabilirsek bu sıkıntılar sorunlardan da uzaklaşacaklar. Uyuşturucudan, hırsızlıktan, bunlardan da uzaklaştıracağız. Belediyenin içinde sosyal yardımlaşmayı kuvvetlendirmeyi düşünüyoruz. Başına ilgili personeller koyup kapı kapı gerekirse dolaşıp muhtarlarımızla iş birliği yapıp dar gelirli aileleri yerinde tespit edip kartlı sisteme geçmek istiyoruz. Bu kartlı sistemlerde dar gelirli ailelerimizin kimseye muhtaç olmadan yaşamaları için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Biz Edirne’ye hizmet vermek istiyoruz” dedi.

“BURASI CHP’NİN KALESİ DEĞİL, SOL KESİMİN KALESİ”

Kendisinin Trakyalı ve Edirne aşığı olduğunu söyleyerek ayrımcılık yapmadan şehri yöneteceklerini dile getiren Songül Tül “Ben dedelerime layık bir torun olmak istiyorum. Yedi Göbek Trakyalıyım. Trakya’nın her köşesine aşığım. Sadece Edirne değil. Ben Çorlu’dan geldim. Tekirdağ, Kırklareli bunlar hep benim doğduğum, büyüdüğüm annemin, babamın yaşadığı yerler. Benim dedem Atatürk’ün sağ koluydu. Paşaydı. 96 yaşında kürsüde konuşma yaparken vefat etti ve rahmetli oldu. Ben Atatürk’ün çocuğuyum. Atatürk bize bu şehri, bu Türkiye’yi bıraktı. Gerçekten onun izinde gitmek istiyorum. Bize soruyorlar CHP’nin kalesini yıkmaya mı geldiniz diye? Burası CHP’nin kalesi değil. Sol kesimin kalesi. Ve biz hem sağcıyız hem solcuyuz. Vatanını, milletini seven bir milletiz. Elhamdülillah da Müslümanız. Bizim ayrımcılık veya insanları ötekileştirme gibi bir niyetimiz yok. Başında dediğim gibi biz sadece hizmet vermek için gelmek istiyoruz. Bizimle yürümek isteyen herkesi davet ediyoruz. Ama amacı sadece hizmet vermek olacak kişilerle yürümek istiyoruz. Edirne’nin her kesimini ilgilendiren çöp, yol kaldırımlar gibi sorunlar için projelerimiz var. Bu insanlara da yazık artık. Bir dur demek lazım. Değişim şart değil mi? Değişim için geldik. Geleceğiz. Edirne’nin vatandaşıyla geleceğiz. Onlar bizim arkamızda olduğu sürece biz geleceğiz.  Bu insanların bir dakika bile kaybedecek vakti yok bence. Asıl hizmeti bizimle görsünler diyorum” dedib

“EDİRNE’DE TARİHİ YAZACAĞIZ”

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Songül Tül’ün eşi ve danışmanı Zafer Tül, “Şu an 8 tane garanti seçilebilecek meclis üyemiz var. Bunları yaklaşık olarak bir ay içinde bir ay içinde öğreneceksiniz. Bazı partilerden istifa edecek abilerimiz, ablalarımız var bize katılacak. Partilerine küskün, vatandaşlarımızın içinden, iş adamlarımız içinden siyasete bulaşmamış  arkadaşlarımız abilerimiz ablalarımız da olacak bu kadronun içinde. Yani bu kadro Edirne’ye göre şekillenecek.  Eşimize, dostumuza vesaire bunlara kadrolarımızda yer vermeyeceğiz. Sadece liyakatli gerçekten Edirne aşığı olan Edirne’ye hizmet verecek kişiler bizim kadromuzda olacak.  Edirne’de tarih yazacağız. Ve de iddialıyız. Edirne’yi sallayacağız”diye konuştu

“BELEDİYECİLİKTE KEŞAN, HAVSA BELEDİYELERİ EDİRNE’Yİ SOLLADI”

Edirne Gençder Başkanı olarak, bağımsız aday Songül Tül’ü desteklediğini söyleyen Aydemir Çekiç “Herkes adaleti konuşsun. Doğruları konuşsun. Keşan, Havsa bizi geçti belediyede. Yatırımları görün belediyelerde. Havsa Belediyesi’nin görün nasıl bir çalışmalar yapmış? Keşan bizi on kere geçti. Tarihi eserler olmasa bizim on kere sollar. Edirne Halkı’nın çektiği çileye bak. Artık Edirne uyansın. Bir dernek başkanı olarak acı çekiyor, üzülüyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.