DOLAR 32,3398 -0.57%
EURO 34,7403 -0.44%
ALTIN 2.410,03-0,51
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1892966-3,62%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakırlar, “Kazalara davetiye çıkarıyor”

Çakırlar, “Kazalara davetiye çıkarıyor”

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:17
Çakırlar, “Kazalara davetiye çıkarıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Çakırlar soru önergesinde; Edirne Lalapaşa-Süloğlu yolunda Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yer alması sebebiyle yüksek tonajlı ve geniş araçların kullandığı bahse konu yol şerit darlığı ve bozuk satıh sebebiyle trafik yoğunluğuna ve kazalara sebebiyet verdiğine dikkat çekerek, bölge halkının yaşanan trafik yoğunluğu ve kazalara bir çözüm bulunmasını beklediğini söyledi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Lalapaşa-Süloğlu bölgesinde yapmış olduğumuz çalışmalarda iki ilçeyi birbirine bağlayan bir gidiş bir geliş olmak üzere toplam iki şeritli olan yolda, Organize Sanayi Bölgesinin yer alması sebebiyle ağır tonajlı araçlar seyir etmektedir” dedi.

Ağır tonajlı araçların yolda bozulmalara sebep olduğunu, bunun da trafik yoğunluğuna ve trafik kazalarına davetiye çıkarmakta olduğunu belirterek, “İlerleyen yıllarda Organize Sanayi Bölgesinin kapasitesinin artacağı düşünüldüğünde bahse konu yolda tehlike gün geçtikçe artacaktır. Bu problemlerin görmezden gelinmemesi adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bu hususta soru önergesi verdim” dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA SORULAR

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar,  yazılı olarak cevaplandırmasını isteyerek TBMM’ye soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti;

Lalapaşa-Süloğlu yolunda şerit genişletme çalışması yapılacak mıdır?

Lalapaşa-Süloğlu yolunda son 10 yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Yaşanan trafik kazalarının kaçı ölümlü veya yaralanmalıdır?

Lalapaşa-Süloğlu yolunda son 10 yılda kaç kere bakım-onarım işleri yapılmıştır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.