DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20840242,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP 99 yaşında

CHP 99 yaşında

ABONE OL
10 Eylül 2022 11:46
CHP 99 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Partimiz kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu, çağdaş bir devlet olarak var olması güçlenmesi halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve mücadele etmeye de devam edecektir” dedi.

9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP, dün kuruluşunun 99’uncu yılını kutladı. Edirne’de de kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde partililerin katılımı ile tören düzenlendi.

99’uncu yıl çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

“HER 9 EYLÜL BİZİM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR”

Törende konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 9 Eylül 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğunu hatırlatarak, “Partimiz çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin temellerini atmıştır. Eğer bugün ülkemizde sıradan bir halk çocuğu Başbakan, Cumhurbaşkanı olabiliyorsa insan hakları, adalet, özgürlük ve bir kavramlar toplumun büyük önem verdiği değerlerse bunu Türkiye’nin temeline koyan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partimiz kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu, çağdaş bir devlet olarak var olması güçlenmesi halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve mücadele etmeye de devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin saygı bağımsızlığının insan haklarının kadın ve erkek eşitliğine hoşgörünün huzur ve barış ortamını savunucusudur. Her 9 Eylül bizim için yeni bir başlangıçtır. Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken duyulan heyecanı bugün de bizler yaşamaktayız. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağımlılığımız devam edecektir. Ülkemizin aydınlığa çıkması için toplumun çıkarları için, örgütlerimizle mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bir neferi olmaktan gurur duyduğun partimizi 99 kurumun surlarının kutlu olsun” dedi.

“TÜRK MİLLETİ İLE BERABER BAŞARACAĞIZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserlerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Yani bir asrı devirmesine bir yıl kaldı. Cumhuriyet Halk Partili olmakla onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisi, cumhuriyetin kurucu partisi ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim dediği’ iki eserden biri Cumhuriyet  ve Cumhuriyet Halk Partisi. Bu anlamda mutluyuz, heyecanlıyız, onurluyuz. Kuşkusuz 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet’i kurmasıyla beraber bu ülke çağdaşlığa, özgürlüğe, bağımsızlığa doğru hızlı bir yol aldı. Elbette ülkelerin zaman zaman sıkıntılı dönemleri olur. Sorunlu dönemleri olur. Zor günleri olur. Dar günleri olur. Ama kuruluş temelleriniz sağlamsa, mayanız sağlamsa temelinizin harcı karşı sağlam bir şekilde atılmışsa bunlar bir dönem size sıkıntı yaratır ama mutlaka gelir geçer. O yüzden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, cumhuriyetimizin kurucularının ve o büyük dervişlerinin, o attığı maya, attığı temel çok sağlam bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ni 29 Ekim 1923’ten itibaren ikinci yüzyılına taşımaya devam edecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bundan bir tereddüdümüz yok. Zaman zaman soruyorlar. Neredeyse 70 yıldır iktidar olmadınız. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nden de vazgeçmiyorsunuz diye. Bu bizim bu ülkeye ve bu ülkenin kurucusu olan partimize bağlılığımızın çok somut bir göstergesi. Eğer her iktidar değiştiğinde birileri gibi biz de yön değiştirseydik fırıldak olurduk. O yüzden Ne mutlu Türk’üm diyene diyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk anayasaya eklediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti denir ifadesini bunun için söylemiştir. O da biliyordu bu ülkede çok farklı etnik kökenlerden çok farklı inançlardan insanlar var. Ama mesele yeni kurulan cumhuriyeti o büyük Türk milletiyle beraber ilelebet payidar olmasaydı, biz bunu başaracağız. Türk milletiyle beraber başaracağız. Türk milletinin bu inancı, kararlılığı ve azmi hep vardı. Bundan sonra da var olmaya devam edeceğim. Partimizin kuruluşunun 99. yılın tekrar kutlu olsun” şeklinde noktaladı.

Anıt önünde çekilen toplu hatıra fotoğrafı sonrası tören son buldu.

Törene; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru ve partililer katılım gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.