DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053262-2,02%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Edirne’ye çıkarma yapacak

CHP Edirne’ye çıkarma yapacak

ABONE OL
16 Temmuz 2022 12:02
CHP Edirne’ye çıkarma yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Ağustos’ta 130 Milletvekili ve parti yönetimi ile birlikte Edirne’ye geleceğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, parti il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönüm nedeniyle darbe girişimini kınayan Başkan Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Ağustos’ta Edirne’de bir ilk olacak olan 130 vekil ve parti yönetimiyle Edirne’ye geleceğini duyurdu.

“AHMET METE ATATÜRK AŞIĞI BİR DİN ADAMIYDI”

Müftü Ahmet Mete’nin Batı Trakya Türkleri’nin sesi olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Bugün benim de yakın ilişkilerimin olduğu kendisiyle dostluktan, arkadaşlıktan mutluluk duyduğum, gurur duyduğum İskeçeli Batı Trakya Türk toplumunu İskeçe’nin seçilmiş müftüsü sevgili Ahmet Mete’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ahmet Mete gerçekten omurgası olan, karakteri olan Atatürk aşığı bir din adamımızdı, bir müftümüzdü. Batı Trakya’daki Türk azınlığı gerçekten özgür sesiydi, korkmayan sesiydi, yılmayan sesiydi. Batı Trakya Türk toplumunun hakları için uzun yıllar mücadele etti. Ve kendisi çok uzun süredir Edirne’de de tedavi görüyordu, görmekteydi. Ama dün itibariyle maalesef kaybettik kendisini. Bu vesileyle başta ailesi olmak üzere bütün Batı Trakya Türk toplumuna, sevenlerine sabırlar diliyorum. Kendisine Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ben de parti sözcümüz Faik Öztrak ile birlikte hem partimizi hem Edirne’yi, Trakya’yı temsilen müftümüz Ahmet Mete’nin cenaze törenine iştirak edeceğiz” dedi.

“15 TEMMUZ’DA BÜTÜN TÜRK MİLLETİ AYAĞA KALKTI”

15 Temmuz’un Türk Milleti’nin bir direnişi olduğunu ve darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirten Gürkan, 15 Temmuz’da bütün Türk milleti ayağa kalktı. Darbe teşebbüsüne karşı bu millet sağcısıyla solcusuyla topyekun olarak bir destansı bir mücadele verdi. Bu Türk milletinin dünya tarihine geçecek bir direnişiydi. Ama 15 Temmuz’a gelene kadar olan süreci de kimseye unutmamasında, unutturmaması da gerekir. CHP bugüne kadar mecliste sayısız defalar bu süreci FETÖ’nün siyasi ayağının soruşturması sürecini araştırılması için birçok kez önerge verdi. Ve hep iktidar bloğu tarafından bu araştırma önergeleri reddedildi. Bunu hepimiz biliyoruz. FETÖ bir terör örgütü müdür? Bunda hiç kuşku yok. FETÖ bir terör örgütüdür. Ama FETÖ’yü yıllarca Amerika’dan buraya çağıranları, onun için gözyaşı dökenleri, onu besleyip büyütenleri, devletin bazı devletin bazı kadrolarına onlara teslim edenleri de unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. CHP bunu yapmıştır, yapmaya da devam edecektir” dedi.

“GENEL BAŞKAN VE 130 VEKİLİN EDİRNE’YE GELMESİ KENT AÇISINDAN BİR İLK”

9 Ağustos’ta Kılıçdaroğlu ve 130 vekilin Edirne’ye geleceğini vurgulayan Gürkan, “Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve belediye konservatuvarının açılışını yapacaktık. 24 Temmuz’da gelemiyor ama 9 Ağustos’ta tüm Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleriyle 130’dan fazla milletvekili bütün parti yönetimiyle beraber daha kalabalık bir şekilde geliyor. Partimizin aldığı kararla ağustos ve eylül ayları iki ay boyunca toplam sekiz grup toplantısı, 8 farklı ilde yapılacak. Bunların birincisi Ağrı’da yapılacak 2 Ağustos’ta, 9 Ağustos’ta da genel başkanımızın başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi meclis grup toplantısı Edirne’de yapılacak. O gün AKM’de yapacağız onu. Halka açık olacak. Ve dediğim gibi tüm milletvekillerimiz parti yönetimimiz burada olacak. MYK’mız burada olacak. 130’dan fazla milletvekili burada olacak. Bu Edirne açısından da bir ilktir. İlk kez bir parti tüm milletvekilleriyle, tüm kurmaylarıyla Edirne’de bir toplantı düzenleyecek. Bunun tarihimizde başka bir örneği yok” dedi

“BURAK GÜNGÖRMEDİ’NİN ÖZEL BİR DURUMU VAR”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi’nin istifasını değerlendiren Başkan Gürkan, “Sevgili Burak Güngörmedi’nin özel bir durumu var. Bunun partiyle ilgisi yok. Siyasetle ilgisi yok. İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile ilgisi yok. Belediye Başkanı Recep Gürkan’la ilgisi yok. Kendisinin çok özel bir durum var. Biz kendisine saygımızdan, kendi mahremiyetine saygımızdan dolayı hiçbir şey demiyoruz. Diyemeyiz de. O kendisi kendi uygun gördüğü kelimelerle bir dille bunun açıklamasını yapacak. İnsanlar istifa da edebilir. Parti içinde tartışma da çıkabilir. Anlaşmazlıklar da olabilir. Bunlardan istifa edebilir. Gayet doğal bir şey bu. Seçilmek ne kadar doğalsa istifa etmek de o kadar doğal” dedi.

“KINIYORUZ”

15 Temmuz darbe girişimin 6.yıl dönümünde darbe girişimini kınadığını belirten CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da “FETÖ Terör Örgütü’ne ve yandaşları yıllarca besleyen siyasi ve ticari kim varsa bunları da lanetle kınıyoruz. FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının araştırılması için de defalarca verilen araştırma önergelerini reddeden anlayışı da tekrar yüksek bir sesle Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı’ndan kınıyoruz” dedi.

“BÖYLESİ GRUP TOPLANTISI EDİRNE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Pekcanlı, Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’ye yapacağı ziyaretten dola memnun olduklarını belirterek, “Böylesi bir grup toplantısı Edirne’nin tanıtımı açısından da çok önemli. Birçok milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu’nun Edirne’ye gelmesi, Edirneliler olarak bizleri de onore edecektir. Temmuz ayının ilk haftasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne ve bizlere gelen birçok anket sonucunda da artık Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de siyasi partiler arasında kamuoyu araştırmalarında en çok oyu alacak siyasi parti olarak gözüküyor. İttifaklarda da Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın 10-12 puan önünde gözüküyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.