DOLAR 32,5726 0.26%
EURO 35,0006 0.06%
ALTIN 2.460,321,00
BIST 9.895,401,84%
BITCOIN 21012871,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’den 98. yıl çelengi

CHP’den 98. yıl çelengi

ABONE OL
10 Eylül 2021 10:26
CHP’den 98. yıl çelengi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 98’inci yıl dönümü nedeniyle, CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pakcanlı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu söyledi.

9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP, dün kuruluşunun 98’inci yılını kutladı. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde partililerin katılımı ile tören düzenlendi.

98’inci yıl çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Törende konuşun CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek önemini vurguladığı partimizin, 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu belirten Pekcanlı, “Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Pekcanlı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin zor günlerin partisi olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bu zor günlerde, halkımızın, CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için çalışacağız. Teröre karşı, emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı, omuz omuza, adım adım durmadan ilerleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Partimizin 98. Kuruluş yıldönümü kutladığımız bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm Cumhuriyet Halk Partililere saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Törene CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Belediye Başkanı Yardımcısı Selçuk Çakır, siyasi partilerin temsilcileri ve partililer katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.