DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’den alternatif kutlama

CHP’den alternatif kutlama

ABONE OL
20 Mayıs 2023 11:22
CHP’den alternatif kutlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif çelenk töreni düzenledi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkan Sergen Kuru, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi temsilcileri, ÇYDD Edirne Şubesi temsilcileri ve çok sayıda CHP’li üye katıldı. Anıta çelenk sunumu sonrası saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

“ÜLKEMİZİN BU KARANLIK SÜREÇTEN ÇIKACAĞINA EMİNİZ”

Törende konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ” Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 104. Yılında Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet değerlerine, devrimlerine, bağımsızlığa, geleceğine sahip çıkma, ulusumuzun çağdaş değerlerine, çağdaş değerleriyle donatılmış bütün kalelerini savunma, karanlık zihniyetlerin, eğitim, demokrasi, adalet, çağdaşlığa zarar verecek işgallerine ve ülkemizin her karışında önümüze konulan zorluklara göğüs germeye devam edeceğiz. Atatürk gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak ‘milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ diyerek Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümünde daha aydınlık, daha adil, daha demokrat ve daha özgür Türkiye için her zaman sizinle sonuna kadar birlikte olduğunuzu asla unutmayın. Geleceğimizin, ülkemizin içinden geçtiği karanlık süreçten Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığını takip ederek ve 19 Mayıs ruhu ile hareket ederek bu karanlık süreçten çıkacağına eminiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu önemli gününde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz ruhlarının önünde saygıyla eğiliyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“KARARLIYIZ, ATATÜRK CUMHURİYETİ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ”

ADD Genel Sekreteri Gökay Bilgin, “Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs. Büyük Türk milleti milletçe birlik olduğumuzda başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, demokrasimize, dilimize, kültürümüze yönelik saldırılarında emperyalistler varmak istedikleri sonuca ulaşamayacaklardır. Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır. Kararlıyız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yolumuza Atatürk Cumhuriyeti olarak devam edeceğiz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki; biz gücümüzü, mücadele kararlılığımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Atatürkçü düşünce sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfusumuz ile dünden daha güçlüyüz. Atatürk’ün gençliğe sesleniş ile cumhuriyetin sahibi kıldığı gençlerimiz, geleceklerini karartan umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal zeminde yanıt vereceklerdir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız. Ulusal bayramlarımızı yeniden coşkuyla kutlayacağımız günleri hep birlikte yaratacağız. Tüm kadrolarımızla bir kez daha ant içeriz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.