DOLAR 32,4931 -0.16%
EURO 34,9799 0.39%
ALTIN 2.432,350,39
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2101230-0,53%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’den Kaftancıoğlu çıkışı! Kararı tanımıyoruz

CHP’den Kaftancıoğlu çıkışı! Kararı tanımıyoruz

ABONE OL
19 Mayıs 2022 11:14
CHP’den Kaftancıoğlu çıkışı! Kararı tanımıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na Yargıtay tarafından verilen onama kararına ilişkin 81 ilde ortak basın açıklaması düzenlendi. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Bizler, Canan Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından CHP’nin 81 il örgütü ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Edirne’de de açıklamayı CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı okudu.

“HUKUK VESAYET ALTINDADIR, ADALET YOK EDİLMİŞ, ANAYASA RAFA KALDIRILMIŞTIR”

Kaftancıoğlu’na verilen cezanın AK Parti’nin iktidarı kaybetme korkusuyla vücut bulduğunu öne süren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Saray rejimi İstanbul başta olmak üzere, kaybettiği belediyelerin halen hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor. Ancak korkunun ecele çaresi yok. Çare millettir, demokrasidir, sandıktır. Ekonomiden dış politikaya, her alanda ülkemizi ekonomik ve siyasi uçuruma sürükleyen, halkla dalga geçen, gündelik popülist politikalarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut buldu. O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık” dedi.

“KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN BU KARARI TANIMAYACAĞIZ”

Canan Kaftancıoğlu’nun haksızlığa uğradığını ve yaşanan hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar durmayacaklarını vurgulayan Pekcanlı “Bizler, Canan Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız. Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe 21 Mayıs’ta İstanbul’dan Maltepe’den, Sayın Genel Başkanımızın 25 günlük tarihi hak, hukuk, adalet yürüyüşünü noktaladığı o meydandan hep birlikte tek yürek tek ses olarak “dur” diyeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Canan Türkiye’dir” diyerek sözlerin noktaladı

“UMARIM İYİ PARTİ EN KISA SÜREDE GÖREVLENDİRMELERİNİ YAPAR”

İYİ Parti’de yaşanan görevden alınanlar sorusunu yanıtlayan Pekcanlı, “Diğer siyasi partilerin iç işleyişi ile ilgili çok açıklama yapmanın doğru olmayacağı gibi İYİ Parti içinde bunu söyleyebilirim. Umarım İYİ Parti kısa sürede görevlendirmelerini yapar. Çünkü Türkiye’nin en önemli seçimine gidiyoruz. Bizde yol arkadaşımızı sağlıklı şekilde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“HER ŞEYE ZAM GELİYOR, NE SÖYLEYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM”

Edirne’nin başkan, yardımcıları, meclis üyeleri ile yönetildiğini Türkiye’nin tek adamla yönetilemeyeceğini kaydeden Pekcanlı “Temel tüketimden tutunda her şeye zam geliyor. Nasıl takip edeceğimizi şaşırdık. Özellikle Trakya’da tüm çiftçilerimiz sahada. Traktörüne koyacağı mazotu düşünüyor, ilaç atıyorlar onları düşünüyorlar. O kadar şiddetli zam geliyor ki, dolar 19 lirayken bu kadar zam gelmiyordu. Ne söyleyeceğimi şaşırdım. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Edirne’nin yaklaşık 200 bin nüfusunu 1 belediye başkanı, 5 belediye başkan yardımcısı 31 belediye meclis üyesiyle Edirne yönetiliyor. Edirne Merkez nüfusu ortalama 200 bin, Türkiye’yi tek kişi ile yönetmenin mümkünatı yok. Bizim projelerimiz hazır, tek eksiğimi seçim” dedi.

“KEŞAN’DA DOKTOR BULMAKTA ZORLANILIYOR”

Edirne Merkez’de hastane randevuları konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını dair kendilerine de bilgiler geldiğini belirten Pekcanlı, “Daha vahimi var. Keşan’da doktor bulmakta zorlanıyorlar. Ben böyle bir yapı görmedim. İktidar Partisi’nin milletvekilin kendi ilçesi Keşan. Hala Edirne’den 2 günde bir doktor gidip geliyor. Ne kadar sağlıklı tedavi yapıyorlar. Doktorların ailevi durumları, ben biliyorum birçok doktor çocuğunu burada bırakıp gün içinde Keşan’a yetişmeye çalışıyor, akşam geliyor. O doktorun yapacağı iş ve aile yapısında ne beklersiniz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.