DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li geçlerden ‘zam duvarı’

CHP’li geçlerden ‘zam duvarı’

ABONE OL
17 Şubat 2022 11:13
CHP’li geçlerden ‘zam duvarı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Gençlik Kolları, doğalgaz, elektrik, akaryakıt, vergiler gibi birçok alanda yapılan zamları protesto etti. Gençlik Kolları tarafından Saraçlar Caddesi’nde bir de ‘zam duvarı’ oluşturulurken, panoya faturalarını asan vatandaşlar, ‘söz senin’ başlığı altına da zamlarla ilgili düşüncelerini yazdılar.

CHP Gençlik Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak zamları geri çekin çağrısında bulundu. Edirne’de de CHP Gençlik Kolları Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek birçok alanda yapılan zamları protesto etti.

“MAĞDURLAR ÇİFTÇİ, ESNAF, EMEKLİ, MEMUR VE İŞÇİ OLDU”

Zammın başrolünü EPDK üstlendiğini dile getiren CHP Edirne Gençlik Kolları Başkan Sergen Kuru, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeve durmaksızın zam yapıldığını belirterek, “Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın Pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş, kaybeden kim? 84 milyon.  İktidar elektrik zamları ile ‘kademeli zam, kademeli zulüm’ politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü, AK Parti İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Üstelik de elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, yine memur, emekli, esnaf ve çiftçi oldu” dedi.

“ZAMLI ELEKTRİK FATURALARIYLA VATANDAŞI ÇARPTILAR”

Kademeli tarifenin kademeli zulüm olduğunu aktaran Kuru, iktidarın elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koyduğunu belirterek, “Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken, ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye ise yüzde 127 zam yapmayı da ihmal etmedi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle, zamlı elektrik faturalarıyla vatandaşları çarptılar” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN TALEPLERİMİZ”

Yapılan fahiş zamların geri çekilmesi gerektiğini dile getiren Kuru, “Hükümetten talep ettiğimiz yani Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.  KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Derhal öğrenci evleri tespit edilip yüzde 50 indirim yapılmalıdır” dedi.

“İKTİDARIMIZDA BU ZOR GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ”

Yaşanılan zor günleri geride bırakacaklarını kaydeden Kuru, “Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız. Bu düşünceler ile geliyor gelmekte olan diyor, ülkemizi bu zor günlerden kurtaracağımız günü iple çekiyoruz” dedi.

ZAM DUVARI OLUŞTURULDU

Öte yandan CHP Edirne Gençlik Kolları tarafından basın açıklamasının ardından yapılan zamlara dikkat çekmek için ‘zam duvarı’ oluşturuldu. Kurulan panoya faturalarını asan vatandaşlar, ‘söz senin’ başlığı altına da zamlarla ilgili düşüncelerini yazdılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.