DOLAR 32,5023 -0.12%
EURO 34,9520 0.31%
ALTIN 2.427,460,19
BIST 9.791,540,71%
BITCOIN 2078244-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“CHP’nin tüm vekilleri sahada”

“CHP’nin tüm vekilleri sahada”

ABONE OL
4 Haziran 2022 11:10
“CHP’nin tüm vekilleri sahada”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP’nin her zaman seçim varmış gibi çalıştığını belirterek, Genel Merkezin görevlendirmesiyle CHP’nin tüm milletvekillerinin sahada olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

 “CHP’NİN TÜM VEKİLLERİ SAHADA”

Toplantıda konuşan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Genel Merkezin görevlendirmesiyle CHP’nin tüm milletvekilleri sahada olduğunu belirterek, “Tek Milletvekili olan illerin vekilleri yerlerinde kalıyor. Fazla illere olan milletvekilleri tek milletvekili olan illere desteğe gidiyor. Biz seçime hazırız. Ama yaptığımız çalışma seçim çalışması değil. Ama seçim havasında geçiyor çalışmalarımız. Biz AK Parti’nin gündeminden halkı uzaklaştırmak istiyoruz. AK Parti’nin gündeminde çok farklı konular var. Ama bizim gündemimizde halkın gündeminde yoksulluk işsizlik ve hayat pahalılığı var. Artık yoksullukta açlıkla sınanıyor. Çarşıya pazara çıktığımızda insanların gerçek gündemiyle inanın karşılaşıyoruz. Ak Parti her ne kadar gündemi farklı yerlere çekmeye çalışsın ama insanlar şunu çok iyi biliyor. Halkın kaynakları kur korumalı kaynaklara gidiyor” dedi.

“20 YIL ÖNCE NE, NE KADARDI?”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da AK Parti’nin iktidara geleli 20 yıl olduğunu belirterek, “2002’den geldiği noktanın gerisine gittiler. O dönem 1 dolar kaç liraydı şimdi kaç lira, o dönem mazot kaç liraydı şimdi kaç lira. Baktığımız zaman Ak Parti hükümeti ekonomi ile Türkiye’yi getirdiği nokta borç batağıdır, iflastır, iş yerlerinin kapanmasıdır. Vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntı içinde yaşamasıdır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin bu ekonomik çıkmazdan çıkış yolu, reçetesi vardır. Reçetesi Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’dır” dedi.

“DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE BR DEVLET BAŞKANI BÖYLE HAKARET ETMEDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezi olaylarına katılanlara yönelik söylediği sözlere değinen Tanal, “Ülkemizde siyasi iktidar gibi düşünmeyen vatan haini olarak ilan ediliyor. Daha 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanının gezi olaylarına katılan insanlara ağır küfür, hakaret etmesi. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendisini demokratik hakkını iktidara karşı kullananlara hiçbir devlet başkanı, hiçbir Cumhurbaşkanı böyle hakaret etmedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadı. Bu ne Sayın Cumhurbaşkanı’nın ettiği yeminle bağdaşıyor. Ne anayasamızın 5.maddesi ’iktidar vatandaşın önündeki ekonomik ve manevi engelleri kaldırmakla yükümlüdür. Vatandaşın refah içinde yaşaması için gereken çabayı gösterir’ maalesef mevcut iktidarın gündemiyle vatandaşın gündemi örtüşmüyor” dedi.

“ÇARE MİLLET İTTİFAKI, ÇARE CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

İnsanların umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini ve partilerine bir şans vermelerini isteyen Tanal, “20 yılda adaletsizlik hat safhaya çıktı. Eskiden yargıya bir güven vardı. 20 yıllık süre içinde ne var? İsraf, terör, işsizlik, korku, şiddet, tecavüz, hırsızlık, saltanat var. Ne yok 20 yıl içinde? Bilim, eğitim, hukuk devleti, demokrasi, liyakat, adalet, saygı, hoşgörü, utanma, sevgi, temel hak özgürlükler, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve para yok. Ama zam üstüne zam var. Umutsuzluğa hiçbir vatandaşımız kapılmasın. Çare Millet İttifakı, çare Cumhuriyet Halk Partisi. Yeter ki bize bir şans tanısınlar. Kadrolarımız hazır. CHP iktidarında ülke kalkınacak, insanlarımızın yüzü gülecek. Adaletsizlik bitecek. Özgürlükler daraltılmadan genişletilerek insanlar huzur içinde kardeşçe yaşayacak. Edirne’den tüm Türkiye’ye selamlarımızı iletiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.