DOLAR 32,4481 -0.13%
EURO 34,7983 -0.53%
ALTIN 2.442,890,29
BIST 9.942,422,32%
BITCOIN 20902871,19%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEVA’dan Edirne’ye üst düzey ziyaret

DEVA’dan Edirne’ye üst düzey ziyaret

ABONE OL
23 Eylül 2021 11:45
DEVA’dan Edirne’ye üst düzey ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel, beraberinde DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Dönertaş ile birlikte partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

DEVA Partisi İl Başkanı Kerem Arda ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Dönertaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bilgel, tarımdan eğitime, ekonomiden göçmen sorununa ilişkin birçok konuya değindi.

Seçime en hızlı girme şansını kazanmış parti olduklarını belirten Bilgel, “Şu an hem politikalarımızı, çözüm süreçlerimizi oluşturup, tarım eylem planımızı hazırladık, afet planı ve sosyal politikalar eylem planımızı hazırladık. Çözüm ve eylem planı oluştururken saha ziyaretlerinde bulunuyoruz, farklı illere gitmeye, ilgili STK’larla görüşüyoruz. Sokak sokak gezmeye çalışıyoruz. Birçok ile gidiyoruz sorunlar aynı. Demokrasi, hukuk, işsizlik, eğitim sorunları. Bu kadar sorun varken çözecek siyasi oluşuma Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

“EKONOMİYE ÇÖZÜM KÖKLÜ SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNDE”

Ekonominin durumunu değerlendiren Bilgel, “STK’larla görüştük. Onlarda gıda enflasyonunu söyledi. İnanın açıklanan enflasyon çok daha yukarılarda. Gıda olsun kira olsun bu sistem değişmediği sürece, ekonomiye köklü bir çözüm bulmak mümkün değil. Bu aslında bir sonuç. Bunun çözümü de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinde kurumlar, kurallar, liyakatli kadrolar gitti. Bunun sonucunda da yönetilemeyen bir ekonomi var” dedi.

“EĞİTİM SEKTÖRÜNE EL ATILMASI GEREKİYOR”

Eğitim sektörüne değinen Bilgel “Öğrencilerin ev sıkıntısı var. Bu da aslında çok stratejik planlamadan yoksun bir şekilde yönetilen bir eğitim. Çok fazla üniversite açıldı. Kalite sorunu var, öğrencilerin barınma sorunu var, mezun oldular iş bulma sorunu var. Eğitim sektörüne el atılması gerekiyor. Türkiye’nin atılım yapması için eğitimde köklü değişikliğe ihtiyaç var” dedi.

“TARIMDA KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLMAK STRATEJİK HEDEF”

Tarımın kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Bilgel, “Edirne’de tarım çok önemli. Eylem planı hazırlarken ilk seçtiğimiz alan tarımdı. Kendi kendine yeten tarımda ülke olabilmek stratejik bir hedef. Hem güvenlik hem ekonomik açıdan bir hedef. Edirneliler için mesajım, tarım bu kadar önemli bir sektörken Edirne için, bizim ilk açıkladığımız eylem planı tarımda önemsediğimiz alan. Çözümler üretilmesi gereken bir alan. Önümüzdeki süreçte su sorunları gibi birçok konuyla gerçekten daha kritik olacak bir sektör olduğunu düşünüyorum” dedi.

“SIĞINMACI SORUNUN SURİYEDE GÜVENLİĞİ SAĞLAYARAK ÇÖZÜLMESİ GEREK”

Suriyeli ve diğer göçmenler konusunu dile getiren Bilgel “10 sene süren iç savaş ve çatışma oldu Suriye’de. Doğal olarak Türkiye belli ölçüde sığınmacı alması gerekiyordu. Ben o yıllarda şuna karşıydım, bu ülkeler arası paylaşılması gereken bir sorundu. Türkiye’nin kaldırabileceğinden çok daha fazla yük aldı. Şu an resmi rakamlarla 4 milyon Suriyeli var. 300 bin Afgan göçmenler var. Türkiye sığınmacı olarak kabul ederken göçmen statüsünde kabul etmedi. Suriye’de güvenlik sağlandığında sığınmacıların geri gönderilmesiyle kabul edildi. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor. Bununda çözümü Suriye’de barışın ve istikrarın gelmesi” dedi.

“CHP TRAKYA VE EGE BİZİM KALEMİZ DİYOR, BEN BUNA İNANMIYORUM”

Ege ve Trakya’da CHP anlayışını değiştireceklerini kaydeden DEVA Partisi Genel Merkez yönetim kurulu üyesi İbrahim Dönertaş da, “Edirne gerçekten çok değişik bir siyasi oluşum getiren il başkanımızı tebrik ediyorum. Mutluyuz Kerem Arda Bey’le çalışmaktan. Yeni bir partiyiz. Çok hızlı hazırlanmış, seçime hızlı girmeye karar almış partiyiz. 81 ilimizde tüm teşkilatlarımızı kurmuş, tüm teşkilatlarımızla özveriyle mücadele ediyoruz. Gittiğimiz her yerde sıkıntıların büyük olduğunu görüyoruz. Trakya Ege’den farklı değil. Cumhuriyet Halk Partisi Ege ve Trakya bizim kalemiz diyor. Ama ben buna inanmıyorum. Biz bu kaleyi değiştireceğimize inanıyorum. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor, genel merkez olarak bir telefon kadar yakınız destek vermek için. 81 ilde sıkıntıları değerlendirip o sıkıntılardan kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Trakya’ya daha çok sık geleceğiz. Sizlerle olmaktan mutlu olduk” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.