DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DP Millet İttifakı’nın yanında

DP Millet İttifakı’nın yanında

ABONE OL
27 Ekim 2021 14:07
DP Millet İttifakı’nın yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, partisinin Ankara İl Kongresi’ne katılarak yapılacak çalışmaları değerlendirdi ve Millet İttifakı ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Demokrat Partisi olarak gezi otobüsü hazırladıklarını ve Genel Başkan Güntekin Uysal’ın geziler yapacağını dile getiren Başkan Özyılmaz, Demokrat Parti’nin koalisyon olma durumunda içinde olacağını, 2023’ün Mart’ında olacak seçim sonucunda iktidar ortağı olacaklarını ifade etti.

“MİLLET İTTİFAKİ İLE BİRLİKTEYİZ, KESİNLİKLE DĞEİŞMEYECEK KARAR”

Partileri tarafından gezi otobüsü hazırlandığını ve Millet İtifakı ile hareket edeceklerini kaydeden Özyılmaz, “Partimiz gerektiği şekilde toparlanmış durumda ve her yerde çalışmalarımız devam ediyor. Genel Başkanımız ve Ordu Milletvekilimiz sürekli olarak ekranlardan halkımıza sesleniyorlar. Pazar günü Demokrat Parti’nin Ankara İl Kongresi’ne katılım sağladık. İnsanlar salonlara sığmadı, kalabalık bir kongre oldu. Genel Başkanımız Gültekin Uysal bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, ‘Devr-i sabık yaratacağız. Hesap soracağız, halkın parasını ceplerinden alıp yine halkımıza geri iade edeceğiz’ dedi. Ben de buradan açık ve net söylüyorum, biz o günler için çalışıyoruz. 75 yıllık siyasi bir partinin geleneğinden geliyoruz. Partimiz yapılacak olan ilk seçimde koalisyon olacaksa, koalisyonun içerisinde olacak. Demokrat Parti olarak Millet İttifakı ile birlikteyiz. Kesinlikle değişmeyecek olan bir karardır. Bugünlere tabi kolay gelmedik. Şu anda genel merkezimiz otobüsünü de hazırladı, en kısa zamanda da Genel Başkanımız ve milletvekilimiz otobüsle gezilere çıkacak” dedi.

“İKTİDARIN ORTAĞI OLACAĞIZ”

Parti olarak mücadele vereceklerini ve Ak Parti’nin aksine halka haklarını geri vereceklerini dile getiren Özyılmaz, “İlk etapta kesinlikle devr-i sabık yaratacağız, hesap soracağız. Kesinlikle onların halktan çaldıkları paraları geri alacağız ve halkımıza iade edeceğiz. Çiftçimize mazotu 1 liraya vereceğiz. EYT’yi ve 3600’ü mutlaka halledeceğiz. Ak Parti Genel Başkanı 2022’nin sonlarında 3600’ü halledeceğiz dedi ama neden 2022 sonunda halledecek, halledecekse bugün halletsin. Üç sene öncesinden söz verdiğini yapmıyor. Bunlara kimsenin inanmaması lazımdır. Demokrat Parti geliyor. Nasip olursa 2023’ün Mart ayında yapılacak olan seçimde iktidarın ortağı olacağız” dedi.

“RİCADA BULUNDUK”

Yönetim kurularını çoğaltmak için talepleri olduğunu aktaran Özyılmaz, “Katıldığımız kongrede birkaç tane isteğimiz vardı, Genel Başkanımız Gültekin Uysal’a bunları aktardık. Şimdi yönetim kurullarını çoğaltmak için ricada bulunduk. Bir karar çıkartmalarını istedik. Mevcut yönetim kurullarımız bize yetmiyor ve dışarıdan arkadaşlarımız yönetime girmek istiyorlar. Onun için kendisinden ricada bulunduk. Bunların dışında parti olarak Edirne’de ve Merkez ilçelerde gayret gösteriyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.