DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emir, “Erdoğan, rekor bir oyla kazanacak”

Emir, “Erdoğan, rekor bir oyla kazanacak”

ABONE OL
26 Mayıs 2023 09:38
Emir, “Erdoğan, rekor bir oyla kazanacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne 25.Dönem Milletvekili ve 28.Dönem Milletvekili aday adayı Şemsettin Emir, düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rekor bir oyla seçimi kazanacağını söyledi.

Emir, “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi Edirne’de bitmiştir. Edirne’de öyle bir sonuç çıkacak ki ekrana baktığı zaman insanlar bir defa ‘ya hakikaten Edirne’de mi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kadar oyu aldı’ diye birbirlerine soracaklar” dedi.

“EDİRNE’DE OYUNU YÜKSELTEN PARTİ BANA GÖRE MHP’DİR”

14 Mayıs’ın akabinde Edirne’nin Lalapaşa, Havsa, Keşan, Uzunköprü, İpsala, Meriç, Enez ve merkez olmak üzere 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı yapmak üzere yola çıktıklarını belirterek, “Yaptığımız bu çalışmalar ve şu anda yaptığımız basın toplantısı genel merkezimizin talimatıyla ve il başkanlığımızın koordinesinde yapılan çalışmalardır. 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri nihayete ermişti. Nasıl ermişti? Cumhur ittifakı 323 milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığında salt çoğunluğu sağladı ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49 buçuk oy. Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 44 buçuk civarında oyla ipi göğüsleyemedi. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Şimdi baktığımız zaman tabloya ben seçimden önce şöyle bir önerim vardı. Arkadaşlarımla siyaset üzerine konuşma yaparken ya da gazeteci arkadaşlarımızla istişare yaparken, seçimin kaderini milletvekili seçimleri için illerde açıklanacak adayların isimleri görüldükten sonra ne kadar kimin ne alacağını tespit edeceğimizi birbirimize söylüyorduk. Ve nitekim öyle oldu. Milletvekili adayları açıklanmadan önceki anketlere baktık, farklı bir tablo var. Milletvekili adayları açıklandıktan sonra baktık ki değişik bir tablo oluştu. Bu değişik tablo sonuçlara da yansıdı. Dolayısıyla. Şunu söylemiştim, ben ısrarla bu seçim tüm siyasi partilerin parti olarak kaybedeceği bir seçim demiştim. Bu önerim tuttu. Türkiye’de tüm siyasi partiler parti olarak söylüyorum, oy kaybına uğradı. İşte Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir parti. Geldiği nokta ortada tek başına girdiği zaman aldığı oy yüzde 24 25 civarında, bugün nereden baksan 5 parti olarak girdiği seçimde aldığı oy yüzde 24 buçuk civarında. Bu demektir ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları düşmüş bunu zaten yerelde de gördü. Edirne özeline baktığımız zaman da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarının büyük miktarda düştüğünü,  gördü. Peki Ak Parti’nin oyları yükseldi mi? Ak Parti’nin oylarında düştü. İYİ Parti’nin oyları yükseldi mi? Rakamsal olarak baktığınız zaman Edirne’de özelde İYİ Parti’nin oylarının yükseldiği görülüyor. Hayır, yükselmedi. O Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan tepkiden yani adayları olan tepkiden dolayı bir kısım vatandaşlarımız yani Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren kardeşlerimiz gitti, İYİ Parti’ye oy verdi oyunu. Yani konjonktürel bir durum var burada. Peki Edirne’de oyunu yükselen parti hangisi? Milliyetçi Hareket Partisi şu anda sadece bana göre oyunu yükselen parti. Peki Türkiye’nin geneline baktığımız zaman, sadece Milliyetçi Hareket Partisi bir milletvekili fazla almış” dedi.

“28 MAYIS CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ EDİRNE İÇİN BİTMİŞTİR”

İlçelerde, köylerde ve sokaklarda yaptığı görüşmelere göre Edirne’nin yüksek derecede Erdoğan’a oyunu vereceğini belirten Şemsettin Emir “Birinci turda yapılan parlamento seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı salt çoğunluğu meclise sağladı. Yalnız yüzde 49 buçukta kaldı. Şimdi önümüzde 28 Mayıs tarihi itibariyle ikinci tur seçimleri var. 14 Mayıs 28 Mayıs arası sahadayız. Ben inanıyorum ki ve bu milletin ferasetine de güveniyorum. Edirne’de hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, Edirneliler, mutedil ve makul insanlardır. Yani hislerini öne çıkarmayan gayet sakin usuletle sandığa gidip rengini sadece sandıkta belli eden insanlardır. Dolayısıyla gezdiğim yerlerde, ilçelerde, köylerde ya da birebir istişare ettiğim insanlarda şunu görüyorum, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi Edirne’de bitmiştir. Yani ne demek istiyorum? Edirne’de öyle bir sonuç çıkacak ki ekrana baktığın zaman insanlar bir defa hakikaten Edirne’de mi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kadar oyu aldı diye birbirlerine soracaklar. Bunu nereden görüyorum?   Sokaktan görüyorum. Masa başında matematik olarak oradan bir oy gelecek. Buradan bir oy gelecek demiyorum.  İnsanlar seçim münasebetiyle yoruldu. Bu seçimin bir an önce sıhhatli. Bir şekilde bitmesini istiyor. Dolayısıyla tabloya bakıyor, Cumhuriyet Halk partililerin dediği gibi ‘şu anda tekrar maç yeniden başlıyor. Sıfır sıfırla tekrar başlıyoruz.’ Öyle bir dünya yok. Maç 90 dakika ama uzatmaları var” dedi.

“KILIÇDAROĞLU SEÇİLSE DAHİ İCRAAT YAPAMAZ, VERGİ BİLE ALAMAZ”

Emir, parlamentoda çoğunluğun 323 vekille Cumhur İttifakı’nda olduğunu belirterek, “Kılıçdaroğlu seçilse dahi herhangi bir icraat yapamaz, bütçe çıkartamaz. Meclis ne yapar? Bir kanun yapar, bir bürokrat bile atayamaz. Vergi Alamaz. Cumhurbaşkanımız ne yapıyor? Bakanlar kurulunun kendisi tespit ediyor. Sadece bakanlar kurulunu tespit eder ama hiçbir icraat yapamaz ama şu anda Türkiye’nin pozisyonu ekonomik yönden dış politika yönünden birtakım sıkıntıları var. Türkiye bir cendere içerisinde. Peki bu cendereden kurtulmak için, ya da dalgalar şu anda çok yüksek. Bu yüksek dalgalar da bu gemiyi batırmadan karaya kim götürebilir? Kim götürecek? İşte Amerika Biden ne diyor? Tayyip Erdoğan gitsin. Bir de ben şuna hayret ediyorum. Yani vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli siyaseti takip etmesini istiyorum” diye konuştu.

“REKORLARI KIRAN BİR REKORLA KAZANILACAK”

29 Mayıs sabahı herkesin işine gücüne huzurlu şekilde gideceğini belirten Emir, “Onun için 28 Mayıs’ta Türkiye çok ciddi bir sınav verecek. Zaman zaman Tayyip Erdoğan söylüyor. Rekor bir oyla kazanacağız diye. Ben buradan ilan ediyorum, rekoru geçtik. Rekorları kıran bir rekorla kazanılacak. 28 Mayıs akşamı Zafer, Türkiye’deki yaşayan 85 milyonun mutlu olduğu bir neticeyle zuhur edecektir ve milletimizle inşallah 29 Mayıs sabahı huzurlu bir şekilde bizler esnaf olarak işimize gücümüze döneceğiz inşallah” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.