DOLAR 32,5104 0.18%
EURO 34,8232 0.27%
ALTIN 2.484,670,93
BIST 9.550,600,21%
BITCOIN 2002378-2,11%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Esnaf elektrik sobası yakamıyor”

“Esnaf elektrik sobası yakamıyor”

ABONE OL
1 Şubat 2022 13:38
“Esnaf elektrik sobası yakamıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, elektriğe gelen yüzde 127 zamla vatandaşın ve esnafın elektrik faturaları ile mücadele verdiğini belirterek, “Çarşıda esnafların hiçbir tanesi şu anda elektrik sobasını dahi açamıyor. Bizden bunun faturası hastalık olarak mı çıkacak?” dedi.

AK Parti’nin Edirne’deki projelerine değinen Gaytancıoğlu, ucuz siyaset peşinde olmadıklarını gerekirse temel atma töreninde ilk harcı kendisinin atacağını sözlerine ekledi.

“AK PARTİ EKONOMİ POLİTİKASI İFLAS ETTİĞİNİN GÖSTERGESİ”

Bütçeden ayrılan payların ne kurumlara ne de firmalara gönderilmediğini kaydeden Gaytancıoğlu, “Ak Parti’nin politikaları iflas etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin neredeyse tüm ödemeleri durdu.  Bütçeden ayrılan paylar yeterince kurumlara gönderilmiyor, müteahhitlerin ödemeleri yapılmıyor. İlaç sektöründe olsun, ortopedi sektörü olsun, Sağlık Bakanlığı’na tıbbi malzeme sağlayan firmaların ödemeleri yıllardır yapılmıyor. Bazı müteahhitlik işlemleri devletten ihale almış örneğin, huzur evinin ihalesini almış 85 bin liraya fakat şu anda kömür 120 bin lira olmuş. İhaleden vazgeçmek, caymak istiyor. Yapamıyor. Bu AK Parti’nin ekonomik politikasının iflas ettiğinin bir göstergesidir. İktidar partisi bu açıkları maalesef vahşi bir şekilde kapatmaya çalışıyor” dedi.

“ESNAF ELEKTRİK SOBASINI DAHİ AÇAMIYOR”

Elektrik faturalarındaki zammın vatandaş ve esnaf üstündeki etkisini değerlendiren Gaytancıoğlu, “Elektrik dağıtımını özelleştirmeyin, devlette kalsın diye biz yıllarca mücadele ettik. Şu anda 150 kwh ın üzerinde her gelen elektrik faturasına yüzde 127 zam geldi. 150 kwh altında zaten kimse yakamaz. 30 kwh zaten buzdolabı geliyor. İnsanlar televizyon seyretmesin mi? Ütü yapmasın mı? Telefonunu şarj etmesin mi? Bu tür uygulamalar artık AK Partinin politikalarının bittiğini gösteriyor. Çarşıda bütün esnaflar elektrik sobasıyla ısınıyor ama esnafların hiçbir tanesi şu anda elektrik sobasını dahi açamıyor. Bizden bunun faturası hastalık olarak mı çıkacak? Bu politikadan bir an önce vazgeçilmesi lazım.  AK Partinin gerçeği görerek seçime gitmesini istiyoruz” dedi.

“UCUZ SİYASETİN PEŞİNDE DEĞİLİZ”

Kendilerinin yatırımlara para ayrılmasının peşinde olduklarını ve gerekirse temel atma törenine giderek ilk harcı atacaklarını dile getiren Gaytancıoğlu, “Bütçe dolar kuru 8 buçuk liradan yapılmıştı. Dolar bugün 13 lira seviyesinde. Hiçbir yatırımın harcanan para ile karşılanamayacağı, bu yatırımların da uzayacağını biliyoruz. Biz kendilerinden iş, üretim bekliyoruz. Karşılıklı tartışma bize göre değil. Biz Çömlekköy barajına bin lira koyulduğunu belgeledik. Onlar biz bu ihaleyi açtıracağız diyorlar. Açtırsınlar tebrik ederiz. Temel atma törenine gideriz. Harcı önce ben atarım. Biz ucuz siyasetin peşinde değiliz. Biz yatırımlara para ayrılmasının peşindeyiz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.