DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20721291,38%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Bu kıyaklar bitecek”

Gaytancıoğlu, “Bu kıyaklar bitecek”

ABONE OL
2 Mayıs 2023 10:11
Gaytancıoğlu, “Bu kıyaklar bitecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edine Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, bir gazeteciye 3,5 milyon küçükbaş hayvancılık hibesi verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “İktidara geldiğimiz gibi bu kıyaklar bitecek. Çiftçimiz hak ettiğini alacak” dedi.

CHP Edine Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir gazeteciye hayvancılık hibesi verilmesini eleştirdi.

İktidara her gün övgüler düzen bir gazetecinin hayvancılıkta en üst limit olan 7 milyon liranın yarısını yani 3,5 milyon lirasını hibe desteği olarak verildiğini belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, “Şimdi olabilir mi? diyeceksiniz… olmaz. Neden çünkü çiftçilerin hakkı. Hayatında hiç koyun bakmamış, iki tane koyunu gütmemiş bir gazeteci nasıl böyle bir desteği alabilir. Eli nasırlı, alnı terli, her gün çalışan borcuna borç katılan, ürettiği ile emeğinin karşılığını alamayan çiftçiye kredi yok. Onun traktörü, onun ineği, onun tarlası haciz edilir ama iktidara her gün övgüler düzersen sana hibe desteği var. Bu ne demek! İktidar gidici. Giderken yakınlarına, yandaşlarına paralar dağıtıyorlar, ballı ihaleler dağıtıyorlar. Ballı hibeler veriyorlar. Bu devletin parası vatandaşın vergileri ile toplanıyor. Bu vergilerin doğru yerlerde harcanması lazım. Çiftçiye verilmesi lazım, üretmemiz lazım. Bakın hayvancılık can çekişiyor, her gün ithalat yapılıyor. Çiftçimiz neredeyse bütün hayvanlarını kesti, tarımdan vazgeçiyor ama böyle tarımdan anlamayan kişilere de bol bol destekler, ihaleler ve rantlar sağlanıyor. Bunlar son derece yanlış. İktidara geldiğimiz gibi bu kıyaklar bitecek. Çiftçimiz hak ettiğini alacak” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.