DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20710280,81%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu’ndan akaryakıt zammı tepkisi

Gaytancıoğlu’ndan akaryakıt zammı tepkisi

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:26
Gaytancıoğlu’ndan akaryakıt zammı tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, akaryakıta yapılan zamma tepki göstererek, hafta başı esnaf desteklerini açıkladığını ancak daha çiftçinin ve esnafın cebine bir kaşık destek girmeden diğer cepten bir kepçe gittiğini söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, benzin ve motorine yapılan zamma tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanının televizyonların karşısına çıkarak esnaf desteklerini açıkladığını hatırlatan Gaytancıoğlu, “Yetmedi; çiftçi desteklerini, buğdayda ve başka ürünlerde taban fiyatlarını açıkladı. Çiftçiye “siz ekin biz her türlü desteği vereceğiz” dedi. Bunlar hafta başıydı. Hafta sonu gelmeden AKP kendine yakışanı yaptı. Benzine 55, mazota 67, LPG’ye ise 35 kuruş zam geldi. Çiftçi 1 ton mazota 700 lira daha fazla verecek. Şoför esnafı yeni zamları yine cebinden karşılayacak. AKP’nin verdiği destek böyle olur” dedi.

Daha çiftçinin ve esnafın cebine bir kaşık destek girmeden diğer cepten bir kepçe gittiğini belirten Gaytancıoğlu, “Hafta başı destek açıklaması yapan AKP Genel başkanı çıkıp bu zamları da kendi, şahsen açıklasaydı ya. Nasıl olsa “şahsım” yönetimi var. AKP’nin çiftçi için, esnaf için, işsiz için, gençler için, emekli için, işsiz yurttaşlarımız için vereceği zamdan başka bir şey kalmamıştır. Pandeminin başından beri, bir buçuk yıldır hiçbir toplum kesimine verdikleri doğru dürüst bir şey yok. Şimdi de sözde bir destek açıklamalarının üstüne bir hafta bile geçmeden zam yağmuru. İnsaf, vicdan ve biraz utanma duygusu diyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.