DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,8251 0.19%
ALTIN 2.506,520,90
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20902421,53%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gençlerin Edirne tercihi bizi memnun etti”

“Gençlerin Edirne tercihi bizi memnun etti”

ABONE OL
29 Temmuz 2022 11:19
“Gençlerin Edirne tercihi bizi memnun etti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında Edirne’nin ilk 10’a girdiğini belirterek, Edirne’ye gelecek üniversiteli gençleri heyecanla beklediklerini belirtti.

Şehirden memnuniyet, şehirde kendini güvende hissetme, ulaşım imkanları, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin cevaplarına göre belirlenen araştırmanın sonucunu işaret eden CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Kuru, ilk 10’da yer alan Edirne’nin tercih edilmesinde şehrin öğrenciye olan ilgisini de ortaya çıktığını kaydetti.

Kuru, 81 ildeki 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 196 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrencinin katılımıyla Edirne, İzmir ve Bursa gibi Büyükşehirlerin ilk 10’a giremediği listede gençlerin en memnun olduğu şehirler arasında yer aldığını belirterek, Trakya Bölgesi’nde yer alan Çanakkale ve Tekirdağ’da Edirne ile birlikte ilk 10’da yer bulduğunu söyledi.

“GENÇLERİN BİRÇOK BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNCE EDİRNE’Yİ TERCİH ETMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Öğrenci araştırma anket sonucunda Edirne’nin memnuniyet bakımından birçok büyükşehri geride bıraktığını ve Edirne’ye gelecek üniversiteli gençleri heyecanla beklediklerini dile getiren CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru “Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl binlerce öğrenci içerisinde yapılan ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında Edirne’miz, 81 ildeki 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 196 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrencinin verdiği memnuniyet oylarıyla ilk 10’a girerek 8.Sırada yer aldı.  İtalya’nın Floransa kentinden sonra, bin 585 tescilli tarihi eseriyle, metrekareye en çok tarihi eserin düştüğü ikinci Avrupa kenti Edirne, kültür, gastronomi, inanç turizmindeki potansiyeliyle hep önde geldiği gibi, öğrenci dostu olan bir şehir olmasıyla beraber Türkiye’nin önemli bir şehri olduğunu tekrar kanıtladı. Türkiye’nin geleceğine ışık olacak olan gençlerin birçok Büyükşehirden önce Edirne’yi tercih etmesi gençlerin bu şehirde özgürce sosyalleşebilmesi kentin kültür sanat ve sosyal faaliyetler açısından ve şehrin sosyo kültürel seviyesinin yüksek olmasından kaynaklı tercih edilmesi bizleri mutlu ediyor.  Şehrimize gelecek genç üniversiteli arkadaşlarımızı şimdiden büyük bir heyecanlı bekliyoruz. Edirne belediyemizin ikametini Edirne’ye taşıyan öğrencilere sağladığı indirimli ulaşım kartı uygulamasından muhakkak faydalansınlar” dedi.

“AKM VE BELEDİYE KONSERVATUARI’NDA GENÇLİK ATÖLYELERİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yapacağı AKM’nin içinde gençlere yönelik birçok atölye ve birim olduğunun altını çizen Bakan Sergen Kuru “İlerleyen günlerde Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yapacağı Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Ayşekadın yerleşkesine çok yakın olmakla birlikte, tüm gençlerimiz içerisinde piyano, keman, çello, şehir tiyatrosu, belediye korosu gibi birçok yüz yüze ve grup eğitimleri alabilecek atölyeleri bulacaklar. Ayrıca kültür merkezimin içerisinde birde gençlik birimi olacak. Burada Erasmus danışmanlığı gibi birçok alanda danışmanlık hizmeti verecek uzmanlar ve kütüphane, çalışma alanı, gençlik atölyeleri olacak” dedi.

“KENDİ EVLATLARINIZI DÜŞÜNEREK, EV SAHİBİ KİRACI BARIŞI İÇİN MAKUL RAKAMLAR VERELİM”

Yeni eğitim öğretim sezonu başlarken Edirne’ye gelerek ev tutacak öğrenciler için ev sahiplerine kendi evlatlarının da olduğunu hatırlatarak, kiralarda makul rakamlar verilmesi talebinde bulunan Kuru, “Ben buradan bir çağrıda emlakçı ve mal sahiplerine yapmak istiyorum. Evet ülkemiz, mevcut hükümetin akıl, mantık ve bilimden uzak ekonomi politikalarından dolayı tarihin en büyük enflasyonu ile karşı karşıya. Bu durumdan hepimiz mustaribiz. Ama sizlerin de evlatları diğer şehirlerde eğitim alacak ve tayin ile çalışmaya gidecek bu gözle değerlendirilerek biraz daha makul rakamlarda kiralama gerçekleştirirlerse hem ev sahibi kiracı barışını sağlamış oluruz, hem de Edirne’mize bir katma değer katarız. Zaten şurada 9 ay gibi kısa bir zamanımız kaldı. Millet İttifakı iktidarında ekonomi hızla düzelecek, kimse geçim sıkıntısı çekmeyecektir bu da fiyatlara hızlı bir şekilde yansıyacaktır. Şimdiden Edirne’ye okumaya gelecek öğrenci kardeşlerimize ben hoş geldiniz diyorum” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.