DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075865-1,76%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Partimizin işine müdahale etmeyin”

Gürkan, “Partimizin işine müdahale etmeyin”

ABONE OL
17 Ocak 2023 11:04
Gürkan, “Partimizin işine müdahale etmeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medyada bazı kişilerin yanlış bilgilerle gündemi değiştirmeye çalıştıklarını öne sürerek, “O kıt bilgilerinizle Cumhuriyet Halk Partisi’nin işine müdahale etmeyin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanlığı’na seçilen Samet Kahraman’ın düzenlediği basın toplantısı parti binasında gerçekleşti. Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kıyı toplantıda yer aldı.

“SEÇİM SÜRESİNİ BEKLEMEDEN HEMEN HALKIMIZA İNECEĞİZ”

Vakit kaybeden seçim süresini beklemeden halka ineceklerini vurgulayan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Ben 3 dönemdir ilde görev yapıyorum.  Şimdi karşınızda farklı çıkıyorum. Onun için hem tanışalım diye düşündük. Ben 1981 Bulgaristan Kırcaali doğumluyum. Muhacirim bunu da gururla söylüyorum her yerde. Bizim hem siyasette hem dışarıda hep önceliğimiz vatan ve bayrak. Bunu bütün muhacirler, hep bunu kalbimde taşıyarak bunu göstererek yaşarlar. Ben de bununla ilgili çok gurur duyuyorum. Anadolu Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık mezunuyum, evliyim 10 yaşında ve 12 yaşında 2 oğlum var. Uzun zamandır da esnaflık ile uğraşıyorum. Şimdi geldiğimiz bu son süreçte 26 Aralık’ta. 3 dönemdir beraber görev yaptığım, Fevzi başkanım milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Kendisine bugüne kadar yapmış hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum. O süreçten sonra 12 Aralık Perşembe günü bizler oturduk. İl yönetim kurulu olarak bir seçim yaptık. Burada arkadaşlar teveccühlerini bizden yana kullandılar. Türker arkadaşımla beraber girdik yarışa ona da   çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da cansiperane olarak beraber çalışacağız. Şimdi bizim önceliğimiz genel seçimler burada 4 ay var, 5 ay var. Zamanında yapılsa haziran ayında burada tüm ilçelerde şimdi hep beraber tüm üyelerle beraber toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Büyük geniş katılımlı toplantılar yapacağız. Bütün ilçelerde sorunları, önerileri, tamamını dinleyeceğiz, akabinde, bir sonraki toplantılarımız yani ilçelerde toplantılarımızı bitirdikten sonra hemen ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz. İl genel ve belediye meclis üyelerimizle beraber, bunların değerlendirme toplantılarını yapacağız. Hiç vakit kaybetmeden hemen sahaya ineceğiz. Seçim süresini beklemeden hemen halkımıza ineceğiz. Sorunları biliyoruz. Nelerin olduğunu biliyoruz ama burada bizim için en önemli faktör üyelerimiz. Topyekun üyelerimizle beraber bunu yapmak istiyoruz inşallah bunu başaracağız” dedi.

“BU BİR DEMOKRATİK YARIŞTIR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Samet başkanı öncelikle başarılar hayırlı olsun. Fevzi Pekcanlı başkanımız bu yıl yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adayı olmak amacıyla istifa etti. Partimizin böyle bir tutumu vardı tavrı vardı, 26 Aralık itibariyle Türkiye genelinde yanlış hatırlamıyorsam 40 civarında Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı istifa etti ve aday adaylığı süreci başladı. Onlara çıktıkları yolda başarılar diliyoruz. Tabii seçim maratonunu sadece Cumhuriyet Halk Partisi için değil, bütün partiler için uzun. Yorucu bir maraton olur. Sonuçta hep olduğu gibi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun, kazanan Türkiye Cumhuriyeti olsun diyoruz. Bizde de geçtiğimiz perşembe günü il yönetim kurulu üyelerimiz kendi aralarında toplanarak bir değerlendirme yaptılar. Bir seçim yaptılar, o seçim sonucunda da Türker Altıerler ve Samet Kahraman arkadaşlarımız kendi içlerinde yarıştı. Bu demokratik bir yarıştır. Sonuç itibariyle Samet arkadaşımız kazandı.  Fevzi başkan bıraktığı yerden Samet kahraman mevcut il yönetimle beraber bu yarışa devam ediyor” dedi.

“PARTİMİZİN İŞİNE MÜDAHALE ETMEYİN”

Başkan Gürkan, sosyal medyada bazı kişilerin yanlış bilgilerle gündemi değiştirmeye çalıştıklarını öne sürerek, “Fevzi şunu destekledi. Recep bunu destekledi, işte o kaybetti, bu kazandı.” Cumhuriyet Halk Partisi’ne böyle bir şey olmaz. Recep Gürkan da istese Fevzi de istese o sonuçlar farklı olur. Farklı olmadığını ya da bir baskı olmadığını somut örneğidir Samet’in kazanması. Öyle değil o işler. O kıt bilgilerinizle Cumhuriyet Halk Partisi’nin işine müdahale etmeyin” dedi.

“EĞER 6 NİSAN’DA SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLARSANIZ CHP OLARAK VE TÜM PARTİLER DESTEĞİ VERİRİZ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “İl başkanım, Belediye Başkanı ve tüm seçilmişleri ile birlikte bugün aslında bir gövde gösterisi de yapıyoruz. Niye? Çünkü biz biriz bir bütünüz. Demokratik bir şekilde Samet arkadaşımız il başkanı oldu. Daha önce 7 yıl partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış gençlik kollarından yetişmiş bir kardeşimiz Fevzi Pekcanlı arkadaşımız istifa etti. Çok da demokratik bir şekilde milletvekili aday adayı olmak için müracaatta bulunacak, çok hizmetleri oldu. Çok seçim geçirdik, birlikte referandumlar geçirdik, teşekkür ediyoruz, çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Ama şimdi görev devam ediyor. Büyük bir sorumlulukla devam ediyor. Kendi aralarında arkadaşlarımız oy kullandılar ve Samet Kahraman arkadaşımız seçtiler. Hemen göreve başladı ve ayağının tozuyla hemen basın toplantısı, ardından bir sürü görüşmeler gerçekleştirecek. İlçelere giderek ilçe örgütlerimizle birlikte çalışmalar gerçekleştirecek ve bunu tüm üyeler basında olduğu için Cumhuriyet Halk Partisi yaklaşan seçimlere zaten hazırdı. Ama daha da hazır bir hale gelecek. Daha da seçim tarihi yok. Yani seçim tarihi belli olmadığı için nasıl bir yöntemle milletvekili adayları belirlenecek bilemiyoruz. Yani sıkıştırılmış bir takvim olabilir. Rahat bir takvim olabilir. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu seçim yapabilmesi için 60 günlük bir süreye ihtiyacı var. O süre daha ne zaman açıklanacak bilmiyoruz. Ne zaman tarihi konacak? Normalde seçimler 18 Haziran son tarih öne alınma durumu var, öyle konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görüşü çok açık ve net. Eğer 6 Nisan’a kadar seçim tarihini açıklarsanız biz meclisteki bütün milletvekillerimizle elimizi kaldırırız. Tüm partiler olarak desteğimizi veririz. Ama ondan sonra yapılacak bir seçimde bizim evet oyu vermemiz mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi seçimi tüm örgütleriyle tüm ülke genelinde 81 ilde hazırdır ve bu 20 yıllık süren kaosu sona erecektir” dedi.

“İKTİDARDAN KURTULMAK İÇİN CHP VE MİLLET İTTİFAKI TÜM GÜCÜYLE MÜCADELE EDECEK”

Şu anda Türkiye’nin zor bir süreçte olduğun ve CHP olarak birlik beraberlik için tüm gücüyle ittifak ortaklarıyla mücadele ederek gençlere iyi bir gelecek sağlayacaklarını dile getiren Okan Gaytancıoğlu “Türkiye’nin gündeminde inanın yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı var. Başka da hiçbir şey yok. Yani insanlar et alamıyor, süt içemiyor, pazara çıkamıyor. En düşük fiyatlı sebze 20 TL olmuş. Bunun hiçbir hesabını kitabını bilmiyor mu iktidar. Emekli aylığı bizlerin gayretiyle 5 bin 500 liraya çıkartıldı. 5500 lirayla buyursunlar kendileri geçinsinler. Yani bir evin bir odasını dahi yaksanız, tek fatura tek odayı yaksanız en az 700 800 TL gaz parası. Kömür koysanız daha da pahalı. Bu evin elektrik faturası varsa hiç yakmasa televizyon ışığında idare etse akşamları, çamaşırları ayda bir kere yıkasa 300 TL. Bu insan eğer emekli ise hasta hastaneye gitmesi lazım, ilaç yazdırması lazım, dolmuşa binecek minibüse binecek, yol parası, bir şeyler yer demiyorum hastaneye gitti geldi, bir de kontrole gitti geldi en az 100 TL. Telefonu olmasın mı? Bu arkadaşın çocuğunu, çocuğunu torununu aramasın mı? En az bir telefon 150-200 TL görüşme yapması lazım. Su parası vermesi lazım ki en düşük suyu Edirne Belediyemiz veriyor. Ona rağmen 100 TL ya bunları topladığınızda kahvede 2 çay içmeyecek durumda. Peki bunun kirası var mı? Kira varsa bitti. Çoluğu çocuğu yardımcı olmak zorunda. O nedenle biz artık o mu şu mu, bu mu hiç onları düşünmüyoruz. Kim belediye başkanı olmuş, kim milletvekili olmuş, kimi ilçe başkanı onlara inanan düşünmüyoruz. Biz bu iktidardan kurtulmak için Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleriyle tüm gücüyle Millet İttifakı’nın en önemli bileşeni olarak mücadele edecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden insanların yüzünün güldüğü bir hale getirecek. Biz ne hangi yolda olduğumuzu biliyoruz. Tüm örgütlerimizle çok güçlüyüz. Birbirimize de sıkı sıkıya bağlıyız. Diğer millet ittifakı bileşenleri ile aramızda hiçbir sorun yoktur. Sorun çıkarmaya çalışsalar da biz bu ülkeyi yeniden Cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşıyacağız ve gençlerimize iyi bir gelecek sağlayacağız. Emeklilerimize insanca bir yaşam sağlayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.