DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075599-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de şok istifa

İYİ Parti’de şok istifa

ABONE OL
21 Kasım 2020 11:22
İYİ Parti’de şok istifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti 24 Haziran 2018 seçimlerinde Milletvekili adayı olan Emekli Öğretmen İsmet Ersöz, partisinden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti’de Milletvekilleri Ümit Özdağ ihracı ve İsmail Koncuk’un istifası sonrası Edirne’de 2018 seçimlerinde milletvekili adayı olan İsmet Ersöz de bu sürece dahil oldu. İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden saptığını söyleyerek daha fazla üyeliğini sürdüremeyeceğini beyan eden İsmet Ersöz, “İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden ve fikri duruşundaki sapmalarından, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ideolojisinden uzaklaşmış politikalar yürütmesi, uygunsuz çevrelerle girdiği gizlenen, izah edilemeyen, sakıncalı ilişkilerden duyduğum rahatsızlık sebebiyle, gördüğüm lüzum üzere kendi  isteğimle istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum” dedi.

“GENEL BAŞKANA FETÖ İFTİRASİ ATANLAR GENEL KURULLARDA GÖREVLENDİRİLİYOR”

24 Haziran 2018 seçimlerinde Milletvekili adayı Emekli Öğretmen İsmet Ersöz, yaptığı açıklamada, “İYİ Parti Edirne 2017 yılında Türk milletine, yeni bir ümit ve alternatif olmak üzere Türk Milliyetçilerinin verdiği efsanevi bir demokrasi mücadelesi ile İYİ Parti kuruldu. Amacımız iktidar politikalarından yılmış ve yorulmuş olan Türk milletine çare olmak üzere yollara düştük.  Ülkede sıradan hale gelen hukuksuzluklara, adaletsizliklere, keyfiliklere dur demek için ateşten gömleği giydik. Gelinen noktada görüyoruz ki biz bu mücadeleyi verirken, parti içindeki Türk Milliyetçileri tasfiye ediliyor. Demokrasi yok sayılıyor. Genel Başkan irade göstermiyor veya gösteremiyor.  Türk Milliyetçisi, Ülkücü irade kirli tezgahlarla bir şekilde partiden uzaklaştırılırken Türk Milliyetçilerinden boşalan alanda ise; 2010 referandumunun “Evetçileri”, Açılım denilen ihanet sürecinin destekçileri, FETÖ’cü dedikodularına muhatap olanlar yetkili kurullarda görevlendiriliyor. Dün Genel Başkana “FETÖ” iftirası atanlar genel kurullarda etkin oluyor.  Son olarak da HDP ile gizli kapaklı yapılan görüşmeler gelinen noktanın istikametini gösteriyor. Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş felsefesini eleştiren, karşı çıkan, düşman olan, Aziz Türk Milleti’nin inanç, dil, din, tarih, kültür ve değerlerine sahip çıkmayan herkes benim de düşmanımdır” dedi

“İHANETE SESSİZ KALMAYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Makam, şöhret için değil Türk Milleti için siyaset yaptığını söyleyen Ersöz, “Yetişme tarzım, hayata bakış tarzım gereği; Ne dün ne de bugün siyasi ikbal peşinde olmadım. Kariyer planlamam için ihanete sessiz kalmayı hiç düşünmedim.  Makam, şöhret ve siyasi güç için siyaset yapmadım.  Türk milletine hizmet etme ülküsünden başka bir gayem olmadı. Kısaca Parti içinde verdiğimiz mücadelenin bu kötü sonucu ve gidişatı değiştiremeyeceğine olan inancım İYİ Parti’den istifa etmeyi kaçınılmaz kılıyor. Biz Vatansever, Türk Milliyetçilerinde; Evlatları kara toprağın bağrına düşerken yine de ‘Vatan Sağ olsun!’ diyebilen, tükenmeyen, her şeyden üstün Vatan sevgisi olduğu sürece;  Kuyruk acısı olan vatan hainleriyle, onların müflis, doymak bilmeyen, tamahkâr maşalarıyla, T.C Devletinin Üniter yapısı ile oynamak isteyenler  ile masaya oturanlarla,  Milli güvenliğimizi tehdit eden, Silahlı casusluk terör örgütü elebaşı, sulu zırtlak Fetullah Hocalarının hayalini kuranlarla,  Soylu Türk Milleti’nin inanç ve değerlerini hiçe sayarak, “İnsan hakları ve ifade özgürlüğü kisvesi altında” “insan onur ve asaletini” ayaklar altına alan, evlatlarımıza kötü birer örnek teşkil eden, Ahlak dışı ilişkileri destekleyen ve özendirenlerle, Yüce Türk Milleti’nin gözünün içine bakarak arsızca, rezil, perişan vaziyette  utanmadan sıkılmadan pişkinlikle, aşağılayarak, iftira atarak yalan söyleyenlerle bir arada olmamız asla ve kat’a mümkün değildir ”dedi.

“ALLAH DA ÜLKÜCÜLER DE BENİ AFFETSİN”

Partisinin izlediği kuruluş ilke ve duruşundan saptığını belirterek istifa ettiğini açıklayan İsmet Ersöz “Mensubu olduğum ve İYİ Parti  Milletvekili Adayı dahi olduğum parti üyeliğimden açıkladığım, takdirinize sunduğum sebeplerden, İYİ Parti’nin kuruluş ilkelerinden  ve fikri duruşundaki sapmalarından, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ideolojisinden uzaklaşmış politikalar yürütmesi, uygunsuz çevrelerle girdiği gizlenen, izah edilemeyen, sakıncalı ilişkilerden duyduğum rahatsızlık sebebiyle, gördüğüm lüzum üzere kendi  isteğimle istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum. Beraber yola çıktığım ama hiçbir zaman yolda bulduklarıma değişmediğim tüm yol arkadaşlarım ve bana inanan Edirneli Hemşerilerimden Haklarını helal etmeleri istirham ediyor, Hakkım varsa da helal ediyorum. Türk Milliyetçilerinin elbet bir gün bu yüce devleti yöneteceğine olan inancımı ve ülkümü sürdürmeye devam edeceğim. Allah da Ülkücüler de beni affetsin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.