DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,090,79
BIST 9.045,562,71%
BITCOIN 22767490,66%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de Yüknü adaylığını açıkladı

İYİ Parti’de Yüknü adaylığını açıkladı

ABONE OL
19 Kasım 2022 10:44
İYİ Parti’de Yüknü adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya’nın vefatı sonrası göreve talip olan Bahar Yüknü, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nda adaylığını duyurdu. 11 Aralık günü yapılan İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Kongresi’nde aday olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi Bahar Yüknü, hedefinin İYİ Parti tabanında olan küskünlüğü bitirerek partinin iktidar olması için çabalamak olduğunu belirtti.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM TABANDA OLAN KÜSKÜNLÜĞÜ BİTİRMEK”

Edirnelilerin ve partililerin iyi ve kötü gününde yanında olmak ve küskünlükleri bitirmek için çalışacağını kaydeden Bahar Yüknü, “Üç gün önce ani bir kalp krizi sonucu kaybettiğimiz önceki Merkez İlçe Başkanımız Hüseyin Akkaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, yeri doldurulamayacak. Kıymetli başkanımızı, ailesine, sevenlerine, camiamıza sabırlar diliyorum. Siyaset demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğu gibi partilerde delege seçimleri demokratik yapı taşlarının en önemli ayağıdır. Partilerin tabandan tavana tüm yapılanması ilçe delegelerinin şekillenmesi ile başlamaktadır. Seçilen delegelerimiz önümüzdeki ilçe başkan ve yönetim kurulu seçimlerinde ve ardından yapılacak il başkan ve yönetim kurulu seçimlerinde büyük sorumluluklar üstlenecektir. Her bir yol arkadaşımızın bu sorumluluğu daha yağıyla yerine getirebilecek kalitededir. Hayat birikimleri, siyasi deneyimleri, bilgi ve kültürleriyle İYİ Parti’yi hedeflerine taşıyacak kadroları oluşturacak kararlılığa da sahiplerdir. Delege seçimleriyle başlayan seçim sürecinin hayırlı olmasını diliyor, delege seçilecek arkadaşlarımız ile. Aday olarak hizmet yarışına giren parti içi demokrasimizin olgunlaşmasına katkı veren diğer arkadaşlarımızı kutluyorum. İYİ Parti’nin kuruluş ve teşkilatlanma sürecinde elini taşın altına koyan onlardanım. Şu anda iyi parti Edirne il Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğimi sürdürmekteyim. Bir önceki dönemde İYİ Parti il yönetiminde il Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. Üyelerimizin ve delegelerimizin takdir ve destekleriyle iyi partimize Edirne merkez ilçe başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in işaret buyurduğu gibi medeniyet taşlarını cesurlar döşer diyerek çıktığımız bu kutlu yolda partimizde birlik ve beraberlik sağlamak için İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum. Öncelikli hedefim Edirneli vatandaşlarımızın ve partili üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olup kenetlenmesini sağlayarak tabanda var olan kırgınlık ve küskünlüğü bitirmektir. Siz değerli İYİ Partililer ile birlikte çıktığım bu yolda hedefimiz birlik ve beraberlik içerisinde İYİ Parti’yi hem Edirne’de hem de Türkiye genelinde iktidara taşımaktır. Çıktığımız bu yolda Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin, İYİ Parti Edirne il delegelerimize, partimizin cesur üyelerine ve kamuoyuna saygı ile duyuruyorum” dedi.

“İL BAŞKANIMIZ YOĞUN OLDUĞU İÇİN GELEMEDİ”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü’nün adaylık açıklamasında yer almaması sorusunu yanıtlayan Yüknü, “İl başkanımızın bilgisi var. Biliyorsunuz il başkanımız eczacı. Lalapaşa’nın bugün pazarı var yani eczane çok yoğun oluyor. İl ve ilçelerde kongrelerimiz hala devam ediyor. Tarih belirleme, delege seçimleri çok yoğun ve toplantıları olduğu için bugün de eczanede yoğun bir günü olduğu için kendisi gelemedi. Ama kendisinin de onaylarını takdirlerini aldım” şeklinde konuştu.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.