DOLAR 32,5204 0.08%
EURO 35,0057 -0.11%
ALTIN 2.436,570,03
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2089682-0,55%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’den gündem değerlendirmesi

İYİ Parti’den gündem değerlendirmesi

ABONE OL
22 Mart 2022 11:28
İYİ Parti’den gündem değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ekonomi, tarım, yatırımlar ve ülke gündemine ilişkin İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve İl Başkanı Ekrem Demir açıklamalarda bulundu.

Öte yandan parti binasında geçtiğimiz gün yaşandığı iddia edilen kavgaya ilişkin ise İl Başkanı Demir, bütün bilgi ve belgelerin genel merkeze ulaştırıldığını belirterek, genel merkezin alacağı kararı beklediklerini söyledi.

 “ASGARİ ÜCRET ERİDİ”

Toplantının açılışında konuşan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, 4 bin 253 TL’lik asgari ücretin vatandaşın eline geçmeden eridiğini belirterek, “Market raf fiyatları el yakıyor, pazardaki sebze meyve fiyatları keza aynı şekilde artık dayanamıyoruz. Halkımız tükendi bitti artık” dedi.

“YAĞ KRİZİNE KARŞI ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINMALI”

Girdilerin yüksekliği nedeniyle çiftçinin tarlasını ekemediğini ekenin ise gübre atamadığını belirten Demir, “Fabrikalarda stok kalmadı. Bölgemizdeki yağ fabrikalarının elinde 1 aylık malı var.  Trakya Birlik’in ise mayıs ayına kadar malı bulunmaktadır. Şu an Rusya’dan gelen ve limanlarımıza yanaşırken naklen yayına geçilen 4 gemide 6099 ton mal Türkiye’nin 1 haftalık tüketimidir. Esas sorun bu yıldan ziyade önümüzdeki yıl yaşanacaktır. Türkiye’deki üretim yaklaşık 1.2 milyon tondur. İhtiyacı ise 2.5 milyon tondur. Ukrayna yıllık üretimi 17 milyon tondur. Önümüzdeki yıl bu mal savaştan dolayı piyasada olmayacak. Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 50 si Ukrayna, geri kalanı da Rusya ve Bulgaristan’dan karşılanmaktadır. Önerimiz; Önümüzdeki yıl yaşanacak büyük yağ krizine şimdiden tedbir alınmalıdır. Bunun için acilen önümüzdeki günlerde ekimi başlanacak olan ayçiçeği için geç olmadan tohum ve gübre verilerek ekim yapılacak bütün alanların ekimine teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi.

“YAP İŞLET VATANDAŞA ÖDET”

Geçtiğimiz hafta açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretine değinen Demir, “Neymiş efendim…köprüden bir hafta ücret alınmayacak geçişler bir hafta bedava sağlanacak ondan sonra 16.2 Euro alınacakmış peki geri kalan  “geçiş garantili ücreti” kim ödeyecek? Tabi ki Milletimiz ödeyecek! Yani sen, ben, biz ödeyeceğiz… Belli ki hayatında o köprüye hiç ayak basmayan insanlar da bedel ödeyecek bu Allah’a reva mıdır? Bunun adı “yap işlet vatandaşa ödet”tir. Köprünün uzunluğu 4.6 km her araç geçişinde ödenecek olan para 16.2 Euro bugünün kuru ile 256 TL yapıyor. Dünyada baktığımız zamanda mesela, Çin’de 55 km uzunluğunda bir köprü mevcut. Çin kendi vatandaşından bu 55 km uzunluğunda ki köprüden 17 Euro alıyor. Biz ise 4.6 km uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 16.2 Euro alıyoruz… Kızıl Çin vatandaşına böyle hizmet verirken… Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yöneticileri de Türk milletine bize bu şekilde hizmet veriyor” dedi.

“BUĞDAY EKİMİ YÜZDE 30 AZALDI”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da tarım ve turizm olmak üzere Edirne’nin iki önemli gelir kaynağı olduğunu belirterek, “Baktığımızda tarımın dibe vurduğunu görüyoruz. Bize gelen araştırdığımız rakamlarla Edirne’de Ekim Ayı’nda yapılması gereken buğday ekiminin yüzde 30 azaldığı bir vaka. Adam buğday ekmedi, bir umut etti ayçiçeği ekeriz, ayçiçeğindeki boşlukları kapatırız diye. Gördük ki ayçiçeği içinde şu ana kadar tam ekim mevsiminin başlayacağı şu ana kadar ne mazotta ne diğer girdiler herhangi bir şey yok. Dünyadaki en önemli unsurlardan birisi de gıda. Gıda olmayınca istediğiniz kadar teknik donanım sahip olun, ülke hayatını sürdürmesi mümkün olmuyor”

“ORADAKİ ÇİRKİNLİK, YAPTIĞINIZ BÜTÜN İYİLİKLERİ YOK EDER”

Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım Projesi’ne değinen Milletvekili Çakırlar, “Selimiye Meydanı düzenlemesine kimse iyi olmadı diyemez. Peyzajı yapıldıktan sonra çıkacak olan bir şey var. Bunu gölgede bırakacak, iyi olmuş ama burası da olmalı diyecek bir alan var. Mecit Bey Hamamı ve Ekmekçizade Ahmet Bey Sebili. Orasını istediğiniz kadar yapın, oradaki çirkinlik, yaptığınız bütün iyilikleri yok eder. Muhalefet etmek doğruyu anlatmak adına söylüyoruz bunları. Selimiye’nin zarafetinin karartılmasına kimin hakkı var?” dedi

“HER PROJENİN DESTEKÇİSİ OLDUK”

İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal da belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Kapımızı çalan, derdini anlatan tüm vatandaşlarımıza el uzatmak, yardımcı olabilmek adına elimizden gelenin fazlasını yapmak için var gücümüzle çalışmaya başladık. İnsanlarımıza dokunan projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza pandemi sebebiyle bir süre ara vermek zorunda kaldık. Yine de bu süreçte vaat ettiğimiz projelerimizden olan ara yollarımızın kilit taş döşeme işinin önemli bir bölümünü tamamladık. Ve hala yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bununla birlikte yine pandemi döneminde alt yapısını olgunlaştırdığımız mahallelere yapacağımız konsept parklarımızı ve çiçek yetiştiriciliği bahçemizi bu yaz Allah’ın izniyle faaliyete sokacağız. İlçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatmanın birinci önceliğimiz olması sebebiyle her yıl Ramazan ayında ortalama 850 hanemize yardım fişlerini ulaştırdık. Bununla birlikte yıl içinde de birçok hanemizin ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. İlçemize değer katacak, insanımıza hizmet edecek her projenin destekçisi olduk. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“İYİ PARTİ MİLLETİ ÖZNE YAPMIŞTIR”

Türkiye’yi gezerek tüm kesimlerle yakından ilgilendiklerini kaydeden İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Akalın ise partisinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz. Milletimizle görüyoruz, esnafı, işçiyi, sanayiciyi, çiftçiyi, köylüyü yakından görüyoruz. Genel Başkanımızın tabiriyle bu gezilerle İYİ Parti milleti özne yapmıştır. Bugüne kadar milletimiz özne olmaktan çıkartılmıştır. Bir esnaf için müşteri velinimetse, siyasi partiler içinde millet aynı şekilde olmalıdır. Velinimet olmalıdır. Bu süreç içinde 20 yıllık iktidar neticesinde milletimiz özne olmaktan çıkartıldı. Kutuplaştırılarak, kutuplaştırılmış kesimden rant sağlanmaktadır. Kutuplaşarak kendi taraftarlarını devşirmişler. İYİ Parti bu gezilerle artık milletin sesi olmaya başlamıştır. Milletimiz sadece Edirne’de değil bütün Türkiye’de kan ağlıyor.  Genel merkezimizde ekonomiden turizme, tarıma her alanda projeler üretiyoruz. Gelinen noktaya bakın yapay gündemlerle alakalı sorularla karı karşıya kalıyoruz” dedi.

“GENEL MERKEZİN VERECEĞİ KARARI BEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İl Başkanlığı’nda yaşanan kavga iddiası soruna ilişkin İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Bütün bilgiler, belgeler genel merkeze ulaştı. Genel merkezin alacağı kararı bekliyoruz. Daha bir karar alınmış değil” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.