DOLAR 32,3931 0.21%
EURO 35,1102 -0.09%
ALTIN 2.325,590,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23018503,00%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaya, “Son üyelerimiz AK Parti’den istifa edenler”  

Kaya, “Son üyelerimiz AK Parti’den istifa edenler”  

ABONE OL
14 Ağustos 2021 11:43
Kaya, “Son üyelerimiz AK Parti’den istifa edenler”  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, son süreçte partilerine üye olanların yüzde 65-70 oranında AK Parti’den istifa edenler olduğunu dile getirdi. Başkan Kaya, Partisinin saha çalışmalarının son sürat devam ettiğini, yapılan çalışmalar tamamlanması sonrası basın aracılığı ile duyuracaklarını da kaydetti. Bulundukları saha sürecinde esnafların ve vakıf kiracılarının sorun yaşadığına değinen Kaya, muhtarlarında köylere talepleri olduğunu ancak çekimser davrandıklarını söyledi.

“SON ÜYELERİN YÜZDE 70’İ AK PARTİ’DEN İSTİFA EDENLER”

Üye konusunda hızlı adımlar attıklarını ve hala görüşmeler yaptıklarını söyleyen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, “Son süreçte vatandaşların teveccühü samimi olarak bize ilgi ve alakalarının olduğunu görüyoruz. Bu da neden kaynaklanıyor. İnsanlar artık geçim sıkıntısı yaşamaya başladıklarını ciddi ciddi hissetmeye başladılar. Artık katı bir partizanlıktan özellikle Edirne halkı çıkmaya başladı. Bunu açık ve net görüyoruz. Zaten son süreçte yapmış olduğumuz üyelerin yüzde 65-70’i AK Parti’den istifa ederek partimize katılmalarıdır. Üyelikle alakalı görüştüğümüz gruplar var. Edirne’nin ileri gelenleri var. Bunlarla alakalı da görüşmelerimiz devam ediyor. Üye kayıtlarımıza devam ediyoruz. İnşallah İYİ Parti Edirne’de birinci parti yapacağız” dedi.

“SINIR KAPILARI DOĞRU DÜZGÜN ÇALIŞMADIĞI İÇİN ESNAF SIKINTIDA”

Yunanistan ve Bulgaristan’dan turistlerin gelememesi sebebiyle esnafın sıkıntı yaşadığını söyleyen Kaya, “Ağırlıklı olarak işlerin kesat olmasından dolayı kiralarını ödemekte sıkıntı yaşıyorlar. SSK BAĞ-KUR primlerini, personel maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşıyor. Malum Edirne’nin en büyük kaynaklarından bir tanesi Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen turistler. Sınır kapıları şu anda doğru düzgün çalışmadığı için Edirne esnafı bayağı sıkıntıda” dedi.

“VAKIF KİRACILARI SIKINTIDA”

Vakıf kiracılarının sorunlarını dinlediklerini ve genel olarak kira konusunda sıkıntı olduğunu anlatan Kaya, “Vakıf kiracılarıyla görüşmeye devam ediyoruz. Kiraların yüksek olduğundan bahsediyorlar. Hatta pandemi döneminde üzerine zam yaptılar. Vakıf kiracıları bir araya gelerek tepki göstererek bu zammı geri çektirdiler. Yani böyle bir süreçte zaten insanlar iş yapamıyor. Bunun üzerine vakıflar kiracılarına zam yapıyor. 4 bin liraya kadar kiraların çıktığını söylemişlerdi. O dönemlerde ama tepkilerle kiralar geri çekilmişti. Şu an hala sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

“SAHADAYIZ”

İYİ Parti olarak şu an sahada olduklarını ve yaptıkları görüşmeler ve çalışmaları basın aracılığı ile paylaşacaklarını söyleyen Kaya, “Yaptığımız çalışmaları rapor haline getiriyoruz. Şu anda sahadayız. Saha çalışmalarını tamamladıktan sonra yine bu bilgilerimizi basınla birlikte kamuoyuna açıklayacağız. Hem genel merkeze göndereceğiz. Hem de Edirne kamuoyuna bildireceğiz. Yetkililer inşallah gerekeni yapacaktır” dedi.

“MUHTARLAR ÇEKİNİYOR”

Köy muhtarlarının çekimser olduğunu ve taleplerini dile getirmekte çekindiklerini söyleyen Kaya, “Muhtarlarımız sıkıntıları dile getirmekte çekiniyorlar. Açık söyleyeyim. Bazı muhtarlarımız bunu dile getiriyor ama, köylere daha çok destek bekliyorlar. Yolların daha çok yapılmasını. Valilik aracılığıyla köylere oyun alanı yapılmasını talep ediyorlar. Ama çoğu muhtarımız çekimser oluyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.