DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20781402,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırat yeniden şahlanacak

Kırat yeniden şahlanacak

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:26
Kırat yeniden şahlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) Edirne İl Başkanı Ayten Ercan, Demokrat Parti olarak Edirne’de yeni bir dönem başlatmak istediklerini belirterek, kıratın Edirne’de yeniden şahlanacağını söyledi. İlk hedeflerinin ilçelerdeki teşkilatlanmayı tamamlamak olduğunu belirten Ercan, büyük kongreye tüm teşkilatlar olarak gitmek istediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz ay Genel Kurul’da Demokrat Parti Edirne İl Başkanlığına seçilen Ayten Ercan, parti binasında ilk basın toplantısını düzenledi.

“KIRATIMIZ ŞAHLANACAKTIR”

2 Ocak’ta DP İl Başkanlığına seçildiğini ve 5 Ocak’ta da mazbatasını alarak göreve başladığını hatırlatan Ercan, “Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın talimatıyla Ankara’da toplandık. Güzel bir 76. kuruluş yıldönümü kutlaması oldu. Cumhuriyet tarihinde Demokrat Parti’nin kuruluşu dönüm noktası oldu. Çok partili sisteme geçiş başlamış oldu. Bu da demokrasinin çok iyi işler hale gelmesi demek oluyor.  İnşallah Genel Başkanımız bu döneme de noktasını koyacaktır, ilerleme kaydedecektir inşallah. Genel Başkanım gerçekten bu döneme en uygun diyebileceğim bir lider. Her şeyiyle, gelenekleriyle, görgüsüyle Türk Siyasetine bir şeyler yapabileceğine inandığımız bir insan. Genel Başkanımın şahlan dediği zamanda kır atımız inşallah şahlanacaktır. Türkiye olarak zor durumlar yaşıyoruz. İnşallah bu durumları partimiz görüşecek, alacakları karara göre Cumhurbaşkanı adayımız belli olacak. İyi bir karar olacağına inanıyorum. Birleşmeden hiçbir şekilde müdahale etmemiz mümkün değil. Birleşmek şart gibi görünüyor. Partimize güveniyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK KONGREMİZE İLÇELERİMİZİ YETİŞTİRMEK”

İlçe teşkilatlarını tamamlayarak büyük kongreye tüm teşkilatlar olarak gitmek istediklerini ifade eden Ercan “Edirne’de yeni bir dönemi başlatmak istiyorum. Uzun bir süre durağan dönem yaşadık. Bazı ilçelerimizde teşkilatlarımız yok. Havsa, Meriç ve Enez’de yok. İlk başta bunları teşkilatlandırmak. Geldiğimiz gibi onlara başladık zaten. Çalışmalar içindeyiz. Hedefim kongremize ilçelerimizi yetiştirmek ve Edirne olarak tam kadro gitmek. Tüm amacım bu. İnşallah bu şekilde başarılı oluruz. Edirne Halkı’nın bu seçim dönemi gösterdikleri kuruluş ve kişilere çok teşekkür ediyorum. Görüşleri ne olursa olsun ziyaretlerini bekliyoruz. Katkılarını, katılmalarını bekliyoruz. İnşallah başarılı olacağımıza inanıyorum. Genel Başkanım çok değerli bir insan. Türkiye için en iyi şeyleri yapabilecek bir lider sıfatı bulunmakta” dedi.

“2 SENE PARTİ İÇİNDEKİ ANLAŞMAZLIKLA AYRILMA DURUMUNDA KALDIK”

Daha önce Uzunköprü Demokrat Parti’de görev yaptığını söyleyen Ercan, “Kırklareli Pehlivanköy Hıdırcaköyü doğumluyum. Uzunköprü’de bir dönem yaşadık. İşlerimiz ve çocuklarımızın eğitimiyle Edirne’de bağlantılıydık. 20 yılı aşkın Edirne’deyim. Önceki siyasi hayatım Uzunköprü’de ilçe teşkilatı. Göz önünde değil hizmet amacıyla bulunduğumuz dönem. Parti içinde anlaşmazlıkla ayrılma durumunda kaldık Edirne’de. 2 senedir ara oldu. Ankara ile aramız kopmadı. Her çağrılan davetlere katıldık. İl başkanlığı ile devam edeceğiz inşallah” dedi.

“SİYASETTE KADININ YERİ HER ZAMAN BÜYÜK”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın kale kumandanı olmaktan şeref duyduğunu ve kadın erkek ayırt etmeden tüm partilerle de görüşmeye açık olduklarını ifade eden Ercan, “Eski günlere dönmek istiyoruz. Hedefimiz o. Bir durağan dönem yaşadık. Bunu kimse kanıksayamaz. Ama Genel Başkanımızı bir zamanı bekliyordu. Her şeyin vakti zamanı vardır. Bu zamanın geldiğini düşünüyorum. Onun işaretiyle kırat şaha kalkacaktır. Tüm teşkilatlar olarak inanıyoruz. Onu da Genel Başkanımız her şeyiyle gösteriyor. Genel Başkanımın kale kumandanı olmak çok büyük şeref benim için. Herkese kucak açtık. Kişisel çıkarlar söz konusu olmaz. Hele ki bir siyasi partinin böyle konumundayken asla olamaz. Böyle bir durumda hatırlatılmasını isterim. Siyasette kadının yeri her zaman büyük. Tabi biraz geri planda olan bir durum. Türkiye’nin gerçeği bir durum. Kadınlarımız bir işe el attığında daha iyisi olur. Tüm partilerle görüşmeye açığız kadın veya erkek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.