DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8387 0.29%
ALTIN 2.503,210,77
BIST 9.464,84-0,63%
BITCOIN 21053145,68%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memleket Partililer mama dağıttı

Memleket Partililer mama dağıttı

ABONE OL
5 Nisan 2022 10:54
Memleket Partililer mama dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Teşkilatı, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak vatandaşlara broşür ve mama dağıtımında bulundu. Sokak hayvanları gününü kutlama gününden çıkarmak istediklerini söyleyen Memleket Partisi Edirne Merkez İlçe Sekreteri Selvi Öztaş bugünü bir bayram günü gibi kutlamak istediklerini ifade etti.

“YAŞAM HAKKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Memleket Partisi Edirne Merkez İlçe sekreteri Selvi Öztaş, “Bilindiği üzere her yıl 4 Nisan Günü, sokaklarda yaşam mücadelesi veren hayvanların durumuna dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacı ile “Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanmaktadır. Ancak; dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınma sorunuyla, insanlar tarafından istismarla ve şiddetle karşı karşıyayken, bugünü bir “kutlama günü” olarak değil, katledilen binlerce sokak hayvanının anısına bir “anma günü” olarak değerlendirmek en doğrusu olacaktır. Ülkemizde; hayvanların yaşam hakkını korumak için çıkarılan “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu” ne yazık ki hayvanların hakkını korumanın çok gerisindedir. Hayvanların yaşam hakkının korunduğunu söyledikleri bu kanunun yetersizliğinden dolayı; hemen her gün sokaklarda şiddet gören, istismara uğrayan, katledilen hayvanlarımız vardır. Biz, Memleket Partisi Edirne il Teşkilatı olarak; yaşam hakkının her zaman yanında olduğumuzu söylüyoruz. Onlarla birlikte yaşanacak bir dünya mümkün diyoruz” dedi.

“SOKAK HAYVANLARI GÜNÜNÜ BAYRAM GİBİ KUTLAYACAĞIZ”

Hayvan haklarının kendi iktidarında daha da güçleneceğini vurgulayan Öztaş, “Sizlere söz veriyoruz. Memleket Partisi iktidarında; Hayvanların “duygulu varlıklar” olduğunu yasada açık bir şekilde tanımlayarak, onların yaşam hakkını “Anayasal Güvence” altına alacağız. Sahipli/sahipsiz hayvan ayrımını kaldırarak, hayvanlara yönelik işlenen fiillerin cezalandırılmasında eşitlik sağlayacağız. Hayvanlara yönelik işkence, istismar ve katliamların önüne geçmek için gerekli tedbirleri alarak cezai yaptırımları artıracağız. Çalışmalarımızı başta UNESCO tarafından yayınlanan “Hayvan Hakları Bildirgesi” olmak üzere ilgili uluslararası bildirgeler ve sözleşmeleri göz önünde tutarak ilgili sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüteceğiz. Söz veriyoruz. Memleket Partisi iktidarında, “4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü”nü bir anma günü olarak değil, bir bayram günü gibi kutlayacağız. . O güne kadar bu memleketin insanı için, hayvanı için, ağacı için mücadeleye devam.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.