DOLAR 32,4709 -0.06%
EURO 34,7020 -0.79%
ALTIN 2.435,16-0,03
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20668330,12%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP’den indirim çağrısı

MHP’den indirim çağrısı

ABONE OL
30 Aralık 2021 09:52
MHP’den indirim çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası kapsamında temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 2 ile 5 arası indirim uygulaması için Edirne’deki tüm firmalara seslenen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Artık herkesin, her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir. Şimdi indirim zamanı. Füze gibi çıkan fiyatlar, paraşüt açıp inmelidir. Edirne’deki tüm firma, şirket ve kurumlarımızı temel ihtiyaç ürünlerinde indirim yapmaya davet ediyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi.

“MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA KAMPANYASİ İLE İNDİRİME DAVET”

Vatandaşın zor durumda olduğunu ve döviz düşmesi ile temel ihtiyaç ürünlerinde de fiyatların düşmesi gerektiğini konusunda firmalara indirim çağrısı yapan Zakir Tercan “Saygı Değer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı üzerine MHP Edirne İl ve İlçe Teşkilatları olarak “Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyamızı” başlatmış bulunuyoruz. Bu vesileyle Edirne’deki tüm firma, şirket ve kurumlarımızı temel ihtiyaç ürünlerinde indirim yapmaya davet ediyoruz. Döviz yükseldi diye yükseltilen fiyatların, dövizdeki düşüşe rağmen halen aşağı çekilmediğini görmekteyiz. Bu fırsatçı zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur edilmesini istemiyor ve derhal fiyatların hızlı bir şekilde indirilmesini istiyoruz. Şimdi indirim zamanı. Füze gibi çıkan fiyatlar, paraşüt açıp inmelidir. Başka çare, başka seçenek, bir başka çıkış yoktur. Vakit dayanışma vaktidir… Vakit ahlaklı ve sorumlu davranma vaktidir. Bilindiği gibi, döviz kurundaki suni artış bahane edilerek uzun zamandır ekonomide olumsuz ve karamsar bir hava estirilmek istenmiştir. Birtakım fırsatçılar bu ortamdan yararlanıp temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında aşırı artışlar yapmışlardır. Ölçüsüz fiyat artışları nedeniyle; vatandaşlarımızın alım gücü düşmekle kalmamış, ekonomik sıkıntılara maruz kalan halkın önemli bir kesimi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başlamıştır. Hem kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş artışlarla vatandaşı soyma yarışına giren bazı firma ve kuruluşların kar oyunu bozulmuştur. Piyasalarda beklenen güven, yine hükümetten beklenen adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki düşüş hızı, kur bahane edilerek her alanda, her kalemde arttırılan fiyatların gerçek ve makul rakamlara indirilmesinde görülmemektedir.

“ARTIK HERKES TAŞİN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Yüzde 2 ile 5 arası indirim yapılması gerektiğini dile getiren Tercan “Fiyatlardaki abartılı artışların sonlandırılması ve özellikle temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili piyasa rakamlarının da gerçek değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir. MHP olarak, halkın tükettiği temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi için yurt çapında teşvik ve katılım kampanyası başlatılmıştır. Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, üretici ve tüccar kesimiyle, süper marketlerin yöneticiler ve sanayiciler ile bire bir temasa geçeceklerdir. MHP Edirne Teşkilat mensuplarımız; Edirne halkı adına ilgili herkesten indirim kampanyasına katkıda bulunmalarını talep edeceklerdir. Saygı Değer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin, partimizin 30.11.2021 tarihli grup toplantısında dile getirdiği ‘Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır’ şeklindeki ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın ilk işaret fişeği olmuştur. Nitekim Saygı Değer Genel Başkanımızın bu çağrısına bazı firma ve kuruluşların olumlu karşılık verdiği, ardından da bir kısım tüketim mallarının fiyatlarında indirime gidildiği memnuniyetle görülmüştür. Helal kazanç, helal mücadele, haysiyet ve hürriyet dolu hayat.  Çıkan bir şey tekrar iner, düşen mutlaka kalkar, düşman da muhakkak kaybeder. MHP olarak, Edirne Halkı için esnafa gidiyoruz. Fiyatların inmesi seferberliğimize katılacak olan herkese çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.