DOLAR 32,5333 0.04%
EURO 34,8582 0.53%
ALTIN 2.429,62-0,12
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2157371-0,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekilleri mazbatalarını aldı

Milletvekilleri mazbatalarını aldı

ABONE OL
23 Mayıs 2023 09:42
Milletvekilleri mazbatalarını aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti, CHP ve İYİ Parti’den 28. Dönem Edirne Milletvekili seçilen 4 isim Edirne Adliyesinde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimlerinde 28. Dönem Edirne Milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri için Edirne Adliyesi’nde mazbata töreni düzenlendi. Törende Milletvekillilerine mazbataları İl Seçim Kurulu Başkanı hakim Sonnur Yılmaz Bal ve kurul üyeleri tarafından takdim edildi.

“MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE BİR İRADE TANIMIYORUZ”

Mazbata töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Ama tabii ki 28 Mayıs’ta tekrar bir seçimimiz var. Onun için rehavete kapılmak yok. Çalışmaya devam ediyoruz. 14 Mayıs’ta milletimiz sandıklara giderek rekor bir seviyede oy kullanarak milli iradeyi sandığa yansıttılar. Seçimler huzur içinde demokratik bir şekilde geçti. Bu gösteriyor ki artık bu ülkede birileri darbeyle iktidara gelemez. Demokrasimizin yerleşmesi anlamında 14 Mayıs seçimleri Türkiye’de bir milat oldu” dedi.

“GECE GÜNDÜZ 28 MAYIS İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçiminin 2. Turuna işaret eden Milletvekili Aksal, “28 Mayıs’ta biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Biz ne dedik? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Eğer millet bu seçimin ikinci tura kalmasını istediyse Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki bu bizim başımızın üstünedir başımız gözümüzün üstüne deyip yola düştük. Ve teşkilatlarımızla, milletvekili adaylarımızla gecemizi gündüzümüze katarak 28 Mayıs için çalışıyoruz. İnşallah 28 Mayıs’ta da büyük bir çoğunlukla cumhurbaşkanlığını alıp işimize devam edeceğiz” dedi.

“DURMAK YOK. DOĞRU ADAMLA, DOĞRU ADIMLARLA YOLA DEVAM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhur İttifakı olarak büyük bir çoğunluğa sahip olduklarını belirten Milletvekili Aksal, “Ben bu anlamda hem Edirneli hemşehrilerime, hem de aziz milletimize hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok büyük bir farkla birinci yaptıkları için, hem de Cumhur İttifakımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir çoğunlukla görev verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Durmak yok. Doğru adamla, doğru adımlarla yola devam diyorum Teşekkür ederim” şeklinde belirtti.

“GENEL BAŞKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan da gerçekleştirilen seçimlerde halkın teveccühüyle milletvekili seçildiğini belirterek, “Bugünden sonra dün bir çıta değildir bizim için. Bizim önümüzdeki çıta hak, hukuk, adaletin yeşerdiği herkesin mutlu yaşadığı gerçek anlamda fırsat eşitliğini ve ulusal bütünlüğünün oluştuğu bir ülkeyi sağlamak. Bunu temin etmek. O yüzden önümüzde çok önemli bir yol var. Bunu biliyoruz. Bunun gerçeğiyle buradayız. Bu aday olduk ve seçildik. Tabii ki 28 Mayıs’ta yapılacak olan yeniden ikinci turu gerçekleştirilecek olan seçimlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması için elimizden geleni yapacağız. Ama bunun yanında da halkımız için de çalışmaya başladık. Daha fazla da üreterek Edirne’mizin daha önemli yerlere ve refaha kavuşması için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.