DOLAR 32,2747 0.04%
EURO 34,6948 -0.1%
ALTIN 2.403,470,15
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2026809-1,40%
Edirne
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtarlar yeni yönetimi seçti

Muhtarlar yeni yönetimi seçti

ABONE OL
22 Eylül 2021 11:04
Muhtarlar yeni yönetimi seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin yeni yönetimi gerçekleştirilen genel kurulla belli oldu. Yeni yönetimde de Başkan İrfan Tasmalı yer alırken, genel kurulda ayrıca Türkiye Muhtarlar Derneği Edirne Şubesi’nin de fesih kararı alındı.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin genel kurulu Edirne Belediyesi’nin Tunca Nehri kenarındaki Nikah Salonu’nda yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında katıldığı genel kurulda divan başkanlığına Bilal Ürter, katip üyeliklere de Ayhan Kıyıcı ve Hasan Kıyı getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.  Derneğin 9. Maddesi 14. Fıkrası ile Türkiye Muhtarlar Derneği Edirne Şubesi’nin fesih kararı alındı. Başkan İrfan Tasmalı yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyarak bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı.

“BÜYÜKŞEHİR OLURSAK KÖY MUHTARLIKLARINI YENİLEYECEĞİZ”

Genel kurulda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’deki mahalle muhtarlık binalarının ve taksi duraklarının yenilenme aşamasını anlatarak, “Edirne Belediye Başkanı’nda sonra yerel yönetim seçimlerinde en çok oyu alan kişi Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı. Edirneliler muhtarlık müessesesine güveniyor ve değer veriyor. Edirneliler oylarıyla muhtarları temsilci olarak seçiyor. Muhtarlık demokrasinin gerçek temsili. Mahalle ve köyün sorunlarını çözmek için muhtarlarımız yetkilerini kullanarak halka hizmet veriyor. Demokrasi bu. Biz demokrasiyi cumhuriyetle taçlandırdık. Mevcut kanunlar gereği büyük şehir belediyesi olmadığımız için köy muhtarlıklarına doğrudan çok fazla yardım yapma şansımız yok. Yıllardır Edirne’de hiç kesintiye uğratmadan her ay ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz. Şimdiki hedefimiz Edirne’deki 24 muhtarlığın taksi durakları başladı bitecek. 24 mahalle muhtarlarının binalarını ihtiyaca cevap verecek şekilde modern binalar yakında gelecek hayırlı olsun. Büyükşehir olursak biliyorsunuz tüm köylerimiz mahallelere çevriliyor o zaman köy muhtarlıklarımızın da olmayan tüm binaları el birliğiyle yenileyeceğiz. Modern binalara kavuşturacağız. Yeni oluşumun ve sistemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“AMACIMIZ İVEDİLİKLE MUHTARLA YASASININ ÇIKMASINI SAĞLAMAK”

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu’na geçildi. Genel kurul aynı divan heyetiyle gündemi görüştü. Tasmalı dernek üyelerine seslenerek şunları söyledi; “Üyelerimizin derneklerin temsil ettiği üyelerinin haklarını korumak artırmak yeni haklar kazanmak ve birlik ve beraberliği sağlamak. Yeni çıkmasını istediğimiz muhtarlar yasasının ivedilikle çıkmasını sağlamak bu konuda görev yapan iktidar, Cumhurbaşkanı, parlamentoda bulunan siyasi parti liderlerine ulaşıp isteklerimizi iletmektir amacımız. Edirne’de bulunan derneklerimizle birleşerek Edirne Muhtarlar Federasyonu kurmak daha güçlü olmak yolunda ilerlemektir. Bu konuda bizlere yardımını esirgemeyen dernekler konusunda deneyimli olan sayın valimize dernekler Müdürlüğü’müze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz biliyorsunuz derneğimizin belediyemiz tarafından tahsis edilmiş kirası elektrik su bedeli tarafımızca ödenmeyen belediye muhtarlar müdürlüğü ile hizmet görmekteyiz. Bize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza daire müdürlüğümüze şahsım ve temsil ettiğimiz dernek üyeleri adına teşekkür ederim. İlçelerimizde kurulan derneklerde her ilçemizin bir derneği bulunmaktadır. Bizim merkez ilçemizde iki adet dernek ile temsil edileceğiz buda biz dernek yöneticilerimizi üzmektedir. Muhtarlarımızın ileriki günlerde bu konuyu iyi şekilde değerlendirip tek vücut olmalarını canı gönülden istemekteyiz. Bugüne kadar bizlere göstermiş olduğunuz güvenden dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Yeni seçilecek olan dernek yönetimine şimdiden başarılar diliyor hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gündem görüşmelerinden sonra açık oylama yapılarak yönetim ve denetim kurulu seçildi. Buna göre; Yönetim kurulu İrfan Tasmalı, Haluk İnağ, Necmettin Ersaçmış, Zeki Yaşagör, Cem Yılmas, Mehmet Üstün, Tevabil Çevik, Mehmet Güç, Saim Kulaklı ve Metin Tekirdağlı’dan oluştu. Denetim Kurulu’na da Emin Özbostan, Reşit Özcan ve Alaaddin Akdağ seçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.