DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20667741,13%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Paran varsa doktor var, yoksa çok beklersin…”

“Paran varsa doktor var, yoksa çok beklersin…”

ABONE OL
11 Ağustos 2023 10:27
“Paran varsa doktor var, yoksa çok beklersin…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27’inci Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vatandaşların, Devlet Hastaneleri ve Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde uzman doktordan randevu almalarının, muayene olmalarının neredeyse imkansız olduğunu belirterek, “Paran varsa doktor var, randevu var, paran yoksa çok beklersin…” dedi.

CHP 27’inci Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlıktaki randevu sorununa dikkat çekti.

Vatandaşların, Devlet Hastaneleri ve Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde uzman doktordan randevu almalarının, muayene olmaları neredeyse imkansız olduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Özellikle, Göz, Kalp Damar, Plastik Cerrahi, Beyin Cerrahi, Onkoloji, Cildiye gibi branşlara ulaşılamıyor. Parası olan mecburen özel hastanelerde muayene oluyor. Neden mi? Giderseniz gidin dedi. 15 bin uzman doktor gitti…” dedi.

Gaytancıoğlu, Türkiye’de sayıları 3 ile 18 milyon arasında farklı rakamlarla ifade edilen sığınmacı, kaçak, göçmen meselesinin sadece ekonomiye darbe vurmadığını, ulaşım, altyapı, istihdam sorunu ve eğitimin yanı sıra sağlık sistemini de giderek daha çok kilitlediğini savunarak, şunları söyledi;

“Çünkü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sığınmacılara yönelik poliklinik sayısının 97 milyona, yatarak tedavi sayısının 3 milyona, ameliyat sayısının 2,6 milyona yaklaştığına, 29 şehirde sığınmacılar için 185 sağlık merkezi kurulduğuna dikkat çekmesi, sağlık sistemindeki girdabın ne hale geldiğini açıklamaya yetiyor… İşte Türkiye’de sağlık sektöründeki asıl sorunun fiziki yapılar değil, sistem ve personel sorunu olduğunu gösteren başka vahametler de giderek derinleşiyor…” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.