DOLAR 32,5939 0.36%
EURO 34,8629 0.35%
ALTIN 2.507,610,95
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi iftar verdi

Saadet Partisi iftar verdi

ABONE OL
20 Nisan 2022 10:52
Saadet Partisi iftar verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı kentte bir restoranda düzenlediği iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

İftar sonrası konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, pandemi sonrası ilk iftarda basın mensupları ile birlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

“80 MİLYONLUK ÜLKEMİZDE BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, ramazanın hem ülkemize hem İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, güçlü ve büyük Türkiye için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirtti.

Bu topraklarda yeniden büyük Türkiye kurulmasını dış ülkelerin istemeyeceğini söyleyerek birlik ve beraberliği güçlendirmek gerektiğini söyleyen İriş, “Dış güçler var. Dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Hiç kimse bu Anadolu topraklarında yeniden büyük Türkiye’nin kurulmasını istemez. Bu gerçeği bileceğiz. Peki, bilip de ne yapacağız? Bu bilinç çerçevesinde bu ülkede 80 milyonluk ülkemizde birliği, beraberliği sağlayıcı adımlar atacağız. Bununla birinci olmazsa olmaz şartı eşitlik adalettir. Yeni bir dönem açmamız lazım. Bu ülkenin kendinden başka yardımcısı yok… Allah’a dayanacağız. Kendi kaynaklarımızla, kendi gençlerimizle, kendi imkanlarımızla bu ülkeyi derleyip toplayacağız. Bizim bin yıllık Anadolu tarihimiz, 500 bin yıllık milli tarihimiz var. Bakın şimdi siz Edirne’deyiz, Selimiye’ye bakın. Herkes hayran hayran bakıyor. Bu medeniyet işte. 500 sene olmuş. Şu Edirne’mize burada yaşa diyoruz. Anlamak lazım. Şu Edirne’mizdeki şu tarihi eserleri bir kaldırın ne kalır geriye? Bu bir kültür, bu medeniyet. Buna bizim günün şartlarını görüp ete kemiğe büründürmemiz lazım. Bizim medeniyetimiz bu. Sanatımız bu, kültürümüz bu, sosyal yapımız bu, ekonomimiz de bu, teknolojimiz de bu diyecek seviyeye gelmemiz lazım. Bu mümkün” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.