DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076784-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi’nden esnaf kongresi

Saadet Partisi’nden esnaf kongresi

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:40
Saadet Partisi’nden esnaf kongresi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından ‘Geçim İttifakı’ basın toplantısı düzenlendi. Pandemi nedeniyle ülkenin genel olarak durumunu değerlendiren Saadet Partisi Edirne İl Yönetimi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katılım sağlayacağı Esnaf Kongresi düzenleyeceklerini de duyurdu.

Tüm esnafları Youtube ve Zoom üzerinden gerçekleşecek kongrede esnafların sıkıntıları, işsizlik, zam ve kredilere bağlanan vatandaşların sıkıntılarına çözüm üreteceklerini belirten Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Esnaf kongremiz 3 Haziran Perşembe günü saat 15.30’da Zoom programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Saadet Partisi’nin Youtube kanalından da yayınlanacak olan kongreye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da katılacaktır. Hiçbir vatandaşımız karamsar olmasın. Şafak yakın” dedi.

“KONUŞULMASI GEREKENLER KONUŞULMUYOR”

Pandeminin herkesi olumsuz etkilediğini ve bunun en büyük yansımasının geçim sıkıntısı olduğunu dile getiren İl Başkanı Av. Sinan Tekin “Bilindiği gibi yaklaşık 1 buçuk yıldır pandemi ile yatıp, pandemi ile kalkıyoruz. Bu süreç ekonomiden eğitime, hayatımızı her yönü ile olumsuz şekilde etkiledi. Bugün her ne kadar birçok farklı gündemle meşgul edilsek de aslında toplum olarak hepimizin öncelikli gündemi, memleketin asıl meselesi geçim derdidir. Ancak maalesef ülkemizde konuşulması gerekenler konuşulmuyor” dedi.

“MEMLEKETİMİZİN ÖNCELİKLİ MESELESİ GEÇİMDİR”

Herkesin sorununa çözüm olmak, sorunları yapılacak toplantılarla yöneticilere duyurmak için Geçim İttifakı’nı kurduklarını açıklayan Tekin, “Çiftçimiz bir yıl boyunca emek sarf ediyor, ancak yetiştirdiği ürünlerden elde ettiği gelir yaptığı masrafı karşılamıyor. İktidar ekonomiyi canlandırmak için bireysel kredileri artırmaktan başka yol bulamıyor. Milyonlarca kişi nakit ihtiyacı için bankalara koşmak zorunda kalıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Zamlar milletimize ağır geliyor. Ürünlerdeki fiyat artışları nedeniyle yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Ücret artışları yüksek zamlara yetişemiyor. Eve ekmek götürmekte zorlanan esnafımız desteklemek adı altında kredi verilerek borçlandırılıyor. Kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız, vergi ve sigorta borçları yüzünden daha da zor durumda bırakılıyor. Vatandaşın gelir dağılımda ki payı azalırken, bir avuç mutlu azınlığın ise her geçen gün artıyor. Ancak ülkenin yüzde ellisinden fazlasının geliri neredeyse hiç artmıyor. İş aramaktan umudu kestiği için başvuruda bulunmayanlar, geçici, günü birlik karın tokluğuna çalışan ve sayıları milyonları bulan işsiz insanımız var. Her üç gençten biri işsiz. Dünya nitelikli eleman arıyor biz ise yetiştirdiğimiz kalifiyeli elemanlarımızı işsiz bırakıyoruz. Tüm bu anlattığımız gerçekler halkımızın temel meselesinin ekonomi olduğunu göstermektedir. Memleketin öncelikli meselesi geçimdir. Bundan dolayı tüm halkımıza sesleniyorum. İnsanımıza destek olmak, yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekmek, herkesin sesi olmak, sorunlara çözüm üretebilmek için geçim ittifakını kurduk. Tencerelerde dert değil aş pişirebilmek için geçim ittifakını kurduk. Esnafımızla işçilerimizle, işsizlerimizle, memurlarımızla, işverenlerimizle, ülkemizde geçim mücadelesi veren herkesle ittifak yapıyoruz. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere hayır diyen herkesle geçim ittifakında buluşalım. Düzenleyeceğimiz esnaf kongreleri, işçi kongreleri, çalıştaylar, esnaf ziyaretleri, meslek örgütleri ile yapacağımız toplantılar ile halkımızın gerçek gündemini yöneticilere ve kamuoyuna duyuracağız” dedi.

 

GENEL BAŞKAN KARAMOLLAOĞLU’NUN DA KATILACAĞI ESNAF KONGRESİ YAPILACAK

Tüm esnafları Youtube üzerinden gerçekleşecek esnaf kongresi yayınına davet eden Tekin, “Kepenkleri kaldırmadan ekonomi kalkınamaz. İndirilen kepenkleri el ele, hep birlikte kaldırmak için sorunları ve çözümleri konuşmak üzere gerçekleştireceğimiz esnaf kongresine tüm esnaflarımızı davet ediyoruz. Esnaf kongremiz 3 Haziran Perşembe günü saat 15.30’da Zoom programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Saadet Partisi’nin Youtube kanalından da yayınlanacak olan kongreye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da katılacaktır. Hiçbir vatandaşımız karamsar olmasın. Şafak yakın. Dert var, sorun var ama çözümde var. Saadet Partisi olarak ülkemizin kalkınmasına, borç yükünden kurtulmasına, işsizliğin sonra ermesine, refah ve mutluluğa kavuşmamıza katkı verecek her çalışmaya destek olacağız. Hep birlikte güzel yarınlarda buluşmayı Cenabı Allah’tan diliyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.