DOLAR 32,3957 -0.09%
EURO 34,6465 -0.5%
ALTIN 2.392,41-1,74
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1964288-3,72%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sahil Kütüphanesi kuruldu

Sahil Kütüphanesi kuruldu

ABONE OL
26 Temmuz 2019 10:15
Sahil Kütüphanesi kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Enez İlçesi’ndeki Altınkum Sahili yakınına “Sahil Kütüphanesi” kuruldu. Sahil Kütüphanesi’ne ismi verilen emekli sosyal bilgiler öğretmeni Seçkin Kurtiş tarafından 3 bin adet kitap tedarik edildi.

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Enez’de faaliyete giren sahil kütüphanesi ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Özkan Günenç, “Sahil Kütüphanemiz, Altınkum Sahilinde alışveriş merkezlerinin bulunduğu mevkide yer alıyor. Kütüphanemizde gönüllü görev alan ve sahil kütüphanesinin de ismi verilen emekli sosyal bilgiler öğretmeni Seçkin Kurtiş tarafından şimdiden 3 bin adet kitap tedarik edildi. Yetişkin ve çocuklar için iki ayrı bölümden oluşan kütüphanenin bahçesinde açık havada kitap okunabilmesi için banklar da mevcut. Bir hafta içerisinde kütüphanemizin resmi açılışını yapacağız “dedi.

Başkan Günenç, “Bunun dışında belediyemiz tarafından plaja yakın bölgelerde ücretsiz sokak kitapları konulacak. 15 adet yapılması planlanan ücretsiz sokak kitaplıkları ile vatandaşlarımızın gündüz plajda okuyarak vakit geçirmelerine imkan sağlanacak. Günenç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İlçe Kütüphanesi, açılacak olan sahil kütüphanesi, sahilde ücretsiz sokak kitaplıkları ve Enez’de Enez Kitap Gönüllüleri tarafından bağışlarla yürütülen Ücretsiz Sokak Kitaplıklarıyla, Enez, Bir Kitap Cenneti Olacak.”dedi.

Günenç, “Enez halkına ve Enez’i ziyaret eden tüm misafirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.