DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20716130,45%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, “Yangınlar detaylı araştırılmalı”

Şimşek, “Yangınlar detaylı araştırılmalı”

ABONE OL
7 Ağustos 2021 11:26
Şimşek, “Yangınlar detaylı araştırılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülkemizin farklı noktalarında yaşanan orman yangınlarına değinerek, “Ülkemizde aynı anda birçok yerde çıkan orman yangınlarını ilgili kurumlar tarafından detaylı araştırılmasının yapılarak, çıkan sonuçların kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, son haftalarda ülkemizin birçok noktasında çıkan orman yangınlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

“YANGINLAR ARAŞTIRILMALI VE SONUÇLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALI”

Dünyada yaşanan iklim değişikliği ve küresel ısınmanın yaşandığına dikkat çeken Şimşek, “Ülkemizde aynı anda birçok yerde çıkan orman yangınlarını ilgili kurumlar tarafından detaylı araştırılmasının yapılarak, çıkan sonuçların kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir” dedi.

“CİĞERLERİMİZ YANDI”

Yaşanan orman yangınlarından can ve mal kayıpları yaşandığına değinen Şimşek, “Ülkemizde yaşanan ekonomik durumlar, geçim sıkıntıları, işsizlik, pandemi, enflasyon derken şimdi yıllar sonra eski halini alacak ormanlarımız, ciğerlerimiz yandı. Mal ve can kayıpları yaşandı. Geçimlerini sağlayan vatandaşlarımızın maddi kayıpları milyarca liraya ulaştı ve devam ediyor” dedi.

“ORMAN YANGINLARINA HAZIRLIKSIZ YAKALANILDI”

Orman yangınlarına hazırlıksız yakalanıldığını ve geçmişteki kazanımların kaybedildiğini savunan Şimşek, “Geçmişte orman yangınları ile mücadele eden yangın söndürme uçak, helikopter sayıları azaltılmış, kurumlar kendi kaderlerine terk edilmiş, liyakatı olmayan, işten anlamayan kişiler yönetici yapılmıştır. Sonuç yetersizlik, organizasyonsuzluk, kendi kaderine terk edilen vatandaşlarımıza ve ormanlarımıza olmuştur” dedi.

“SÖYLEM ÇOK, EYLEM YOK…”

Şimşek, Ülkemizde yaklaşık 22 milyon hektarlık orman alanının bulunduğu ve 3 adet yangın söndürme uçağımız mevcut olduğunu belirterek, Elimizde var olan uçakları uçuramıyoruz. Dışarıdan yangın söndürme uçakları gelsin diye bekliyoruz. O uçaklar gelene kadar Ormanlarımız yanıyor.  Bu kadar Orman alanı olan ülkemizde yangınlar için önlemler alamıyoruz. Söylem çok, eylem yok… kaderine terk edilmiş durumda… Allah yar ve yardımcımız olsun… Ülkemizin yönetimi derhal bu olayların bu noktaya gelen ve getiren etkenlere, yönetimsel anlayışa iyi bakmalı, sorunları ve sorumluları tespit etmeli, çözüm üretmeli, gereğini yapmalıdır” dedi.

“ÜLKEMİZİN BÜTÇE KAYNAKLARI İYİ YÖNETİLMELİ”

Ülkemizin bütçe kaynaklarını iyi yönetmesi gerektiğini belirten Şimşek şunları söyledi;

“Güçlü ülkemizi ilk önce halkına daha sonra dışarıya göstermeli, israftan kaçmalı, lüks, gösteriş için yapacağı harcamaları iptal etmeli, envanter olup kullanılmayan özel uçaklar, araç vs. gibi malları satarak, ülkemizin güvenliğine kullanmalıdır. Ayrıca yurtdışı ülkelere yapacağı yardımları gözden geçirmeli, mesela en son Somali’ye göndereceği 30 milyon doları ormanlarımız için, can ve mal kaybı olan vatandaşlarımız için kullanması uygun olacağını düşünmekteyim. Netice bu tür yurtdışı ülkelere yapılan yardımlar bizlerin ödediği vergilerden kullanılmaktadır. Önce bizim ihtiyacımız giderilmelidir. Burada iktidarı ile muhalefeti ile birlik olma günü, halkımızla bütünleşme ve yaraların sarılma zamanıdır. Halkımıza onların yanında olduğunu hissettirme, siyasi polemiklere girilerek zamanın boşa harcanması değil, orman yangınlarının söndürülmesi, mal ve can kayıplarını önüne geçilme zamanıdır. Allah bizleri korusun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.