DOLAR 32,3228 -0.14%
EURO 34,8779 0.14%
ALTIN 2.392,52-0,17
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19994994,64%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek’ten ‘çarşaf liste’ önerisi

Şimşek’ten ‘çarşaf liste’ önerisi

ABONE OL
20 Haziran 2023 10:22
Şimşek’ten ‘çarşaf liste’ önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili ve 28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Şadan Şimşek, 9 ay sonra yerel seçimlerin olacağını işaret ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreçlerinin sancılı geçmemesi, vesayet altında örgütler oluşmaması için ‘çarşaf liste’ yapılmasının önem arz ettiğini söyledi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili ve 28. Dönem CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Şadan Şimşek yaptığı açıklamada, Ülkemizde 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı ve 14 Mayıs tarihinde de Milletvekili Genel Seçimlerinin yaşandığını hatırlatarak, “Katılımcı demokrasimiz gereği halkımızın iradesine ve sağduyusuna sahip çıkmak gerekir. Yeni dönemde seçilen Milletvekili Arkadaşlarımızı ve Cumhurbaşkanımızı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

CHP olarak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının detaylı olarak analiz ve değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, Bu konuda Genel Merkezimizin ve örgütlerimizin geniş katılımlı değerlendirme toplantı yapmalarını bir üye olarak beklemekteyiz. İlerleyen günlerde aday belirleme ve seçimle ilgili yaşadığım, gördüğüm süreçler konusunda değerlendirmemi yapacağım” dedi.

CHP’nin başta Serhat kenti Edirne olmak üzere, her yerde Genel Merkez’in ilçe ve il kongre takvimini başlattığını hatırlatan Şimşek, “15-30 Haziran tarihlerinde ilçe binalarımızda Üye listeleri askıya çıkartılacaktır. 3 Temmuz tarihinden sonra delege seçimleri kongre süreçlerimize devam edilecektir” dedi.

Bu süreçte birlik beraberliğin pekişmesi, sevgi, saygının oluşması, vesayet altında örgüt yaratılmaması, kongre süreçlerinde gerginlik yaşanmaması, kongreden sonra dargınlıkların, kırgınlıkların olmaması için ‘çarşaf liste’ ile seçim yapılmasını öneren Şimşek, şunları söyledi;

“CHP’mizde 2015 yılından beri tüm seçimler merkezi atama ile olmaktadır. Ön seçim olmayınca Üyelerimizin uygun gördüğü, desteklediği, halkımıza yakın, hizmet edecek adayların belirlenmesinde sıkıntı yaratmaktadır. Önümüzde 9 ay sonra yerel seçimler olacağından, kongre süreçlerinin sancılı geçmemesi, vesayet altında örgütler oluşmaması için ‘çarşaf liste’ yapılması önem arz etmektedir. Parti içi katılımcı demokrasimiz, birlik, beraberliğimiz, yerel seçimlerde başarılı olmak, Belediye Başkanı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin belirlenmesinin sağlıklı olması için ‘çarşaf liste’ ile kongrelerimizin yapılmasını, cefakar, vefakar parti üyelerimizin takdirine sunuyorum. Unutulmaması gerekir. Siyasi başarı hep birlikte çalışarak olur. Bu kongreler partimiz için dönüm noktasıdır. Atatürkçü ve Ulusalcı anlayışa, CHP’mizin ilk kuruluş felsefesine sahip çıkılacak, Siyasi kurumlarımızı Sermaye, Ranta teslim edilmeyecek zamandır. Kongrelerimizin partimize, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ‘çarşaf liste’ ile ilimiz dahil tüm ülkemizde yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.