DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Torun, “Vatandaş zamla uyanıp, zamla yatıyor”

Torun, “Vatandaş zamla uyanıp, zamla yatıyor”

ABONE OL
13 Ocak 2022 10:09
Torun, “Vatandaş zamla uyanıp, zamla yatıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları eleştirerek, “Vatandaşı her gün zamla uyanıyor ve zamla yatıyor. Artık bunlar zam hükümeti oldular” dedi.

Torun, ayrıca, belediyelere yapılan maddi yardımların sadece Cumhur İttifakı’na bağlı belediyelere aktarıldığını öne sürerek, Millet İttifakı belediyelere müfettişler görevlendirilerek, iktidarın, Millet İttifakı belediyelerine ‘ne yaparım ederim de vatandaşın gözünden düşürürüm’ diye bir çaba içerisinde olduğunu iddia etti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Yerel Yönetimler Heyeti, Edirne ve İlçelerinde iki gün boyunca çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Edirne’ye geldiler.

Ziyaret kapmasında partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Yerel Yönetimler Heyeti olarak Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile birlikte Edirne’ye geldiklerini söyledi.

“EDİRNE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

İki gün boyunca hem yerel yönetimler ve örgütlerini ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geleceklerini belirten Torun, “Biz bu çalışmalarımızı birçok ilimizde gerçekleştirdik. Edirne’miz bizim için çok önemli. Çok başarılı il, ilçe ve belde belediye başkanlarımız var. Sayın Recep Gürkan başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanlarımızda Edirne’de harikalar yaratıyor. Ülkeyi yönetenlerin her türlü baskısına, kamu kaynaklarını kapatmasına rağmen onlar vatandaşımızın her kuruşunu değerlendirerek vatandaşlarımızın sorununun çözümüne odaklandılar. Asla ve asla israf etmiyorlar. En önemli talebi neyse vatandaşımızın onları yerine getiriyorlar. Bende yerel yöneticiyim. Belediyecilik nedir uzun yıllardır o yapının içindeyim biliyorum. Böyle bir dönem gerçekten Türkiye siyasi tarihi boyunca yaşandı mı bilmiyorum” dedi.

“432 MİLYON LİRA YARDIMI HANGİ BELEDİYELERE VERDİNİZ”

Belediyelere yapılan maddi yardımların sadece Cumhur İttifakı’na bağlı belediyelere aktarıldığını öne süren Torun, “Bir iktidar var devletin Vatandaşlardan topladığı vergileri yediğimiz ekmekten, sudan alınan vergileri maalesef adaletsizce dağıtıyor ve kamu kaynaklarını sadece ve sadece kendi yakınlarına Cumhur İttifakı belediyelerine veriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı araç yardımcı yapıyor, 97’si araç̧ yardımlarının Cumhur İttifakı’na yüzde 3’ü sadece diğer partilere mensup belediyelere. 432 milyon liralık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yardım yaptı, soruyoruz ‘hangi belediyeye verdiniz hangi yardımları yaptınız?’ Maalesef şu ana kadar açıklama alamadık. Milletin parasını alın terinden ödediği vergiler oluşan bu kaynağı maalesef açıklamıyorlar, utanmadan ticari sır gibi ifadelendiriyorlar. Böyle bir aymazlık böyle yüzsüzlük olmaz. Bir de Türkiye Belediyeler birliği var. AKP’li Belediye başkanının başkanlığını yaptığı ve ona bağlı genel sekreterliğin yürüttüğü ve belediyelerin paylarından kesilerek oluşan bütçeyle harcama yapan bir Belediyeler birliği var. Ve yüzde 50’sinden fazlasını bizim belediyelerimiz kaynak verdiği halde kaynaklarının maalesef yüzde 5’ini 10’u dahi alamaz durumdayız. Bununla ilgili hukuki ve idari süreci takip ediyoruz. Bu Milletin hakkını kesinlikle onlara yedirmeyeceğiz. Bu Partizan uygulamaya son vereceğiz” dedi.

“TETİKÇİ MÜFETTİŞLERLE BELEDİYELERİ HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞÜRMEK”

CHP’li belediyelere özel olarak bir operasyon yapıldığının iddia eden Torun, “Bizim belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor, sorunları çözüyor ya, bu ister istemez Erdoğan’ı da rahatsız ediyor. Acaba ben bu Cumhuriyet Halk Partili Millet İttifakı’nın belediyelerine ne yaparım ederimde vatandaşın gözünden düşürürüm diye bir çaba içerisinde. Kendisi söylemişti ya hani geçmişte İstanbul’u alan Türkiye’yi alır diye. Bir türlü İstanbul ve diğer belediyeleri almamızı hazmedemedi, hala 31 Mart ve 23 Haziran travmasını üstünden atamadı. Her yerde mutlaka bu şekilde bir belediyelerimizi itibarsızlaştırmak için uğraşıyor. Yalanı da bitmiyor.  İstanbul Belediyesi’ne yaptığı olay. Şimdi Ankara’ya dil uzatıyor. Ardından bakalım neler gelecek. Biz İçişleri Bakanlığı’nda özel bir birimin oluştuğunu ve belediyelerimize tetikçi müfettişler göndererek de ne yapın edin de bu belediyelerden mutlaka bir şey ortaya çıkarın, biz bunların üzerine gidelim, vatandaşın gözünden bu belediyeleri düşürelim. Biz hükümet olarak bunlara her türlü engeli koyuyoruz. Kamu kaynaklarını kapattık. Kamu bankaları kredi vermiyor. Bakanlıklardan hiçbir şekilde yardım yapmıyoruz. İller bankası teminat mektubu hiçbir şey vermiyor. Ben bunları bir şekilde itibarsızlaştırmam diye çabalıyor. Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Edirne’den tekrar sesleniyorum, ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Milletimiz gayet iyi biliyor. Yalanla, dolanla, kara propaganda ile hareket ediyorsunuz ama belediyelerimizi cezalandırmaya çalışıyorsunuz ama asıl cezalandırmak istediğiniz milletimiz. Tekrar uyarıyorum başaramayacaksınız. Bugüne kadar ne yaptıysanız olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Ve bu kara propaganda da bu yalandan bir an önce dönün” dedi.

“EKONOMİDE LİGTEN DÜŞTÜK”

Ekonomide 90’lı yıllarda ilk 20’deyken şimdi ise 21’inci sıraya düşüldüğünü belirten Torun, “Bir devlete yakışır, bu ülkeyi yöneten o iradeye yakışır şekilde hareket edin ve bu milletin gerçek gündemine dönüm, gerçek sorunlarıyla ilgilenin. Vatandaş çarşıda, pazarda mağdur. Bu kara kış yakacağını karşılayabilecek mi? Evine ekmek götürebilecek mi? Bunun kaygısı içinde. Ama siz işi gücü bırakmışsınız, yok efendim belediyeye alınan personel terörist, yok efendim şöyle yok böyle, devletin bütün gücü elinizde. İstihbarat elinizde, müfettiş elinizde, Adalet Bakanlığı elinizde. Elinizi tutan mı var. Attığınız iftiralar hiçbir zaman yer bulmadı. Hele İçişleri Bakanı 10 bin dolar alan siyasetçi var dedin. Nerede? Attın ortaya bu yalanı veya gerçek bilemiyoruz. Hala 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyleyemedin. Yine yalana sarıldın devam ediyorsun. Referandumda dediler ki Cumhurbaşkanlığı sistemi gelince uçacağız, şunu yapacağız dediler. 2018 seçimleri geldi enflasyonu düşüreceğiz, doları düşüreceğiz, refahı getireceğiz dediler. Ama maalesef şu anda gelir adaletsizliğin de Avrupa’da birinciyiz. Maalesef enflasyonda birinciyiz. İşsizlikte ilk 3’teyiz. 1990 yılında dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisindeydik. 20 yılda geldiğimiz nokta ilk ona girmek iddiası vardı ama 21.sıraya düştük. Tabiri caizse ligden düştük. Ekonomide şunu yaptık, şunu yaptık, bunu yaptık diyorlar. 13 bin dolar olan kişi başına düşen milli geliri şu anda 8 bin 500 dolara kadar düşürdüler, bu dövizin yükselmesinden önce. Şu anda son rakamlar henüz hesaplanmadı. Yani artık yalanın sonu geldi” dedi.

“SABAH KALKIYORLAR ZAM, AKŞAM YATIYORLAR ZAM”

Enerji zamlarına değinen Torun “Vatandaşın her gün zamla uyandığını ve zamla yattığını kaydeden Torun “Artık bunlar zam hükümeti oldular. Sabah kalkıyorlar zam, akşam yatıyorlar zam. Gözleri kıpırdayan bakan var, her kıpırdadıkça bizim rakamlar artıyor. Bizim cebimizden sürekli paralar çıkıyor, maliyetler artıyor. Ama onların umurunda mı, bu millet bu vatandaş. Elektriğe 3 kez zam geldi. Yüzde 85 tarifeler zamlandı. Doğalgaza 8 kez zam geldi, yüzde 48 zamlandı. Akaryakıta tam 46 kez zam geldi. Yani büyükşehirlerde trafiğe çözüm buldular. Artık kimse otomobiline binip bir yere gidemez hale geldi. Dün akşam yine LPG’ye zam geldi sürekli artan fiyatlarla karşı karıyayız.  Bütün bunlara rağmen memura yüzde 30 zam yapıldı” dedi.

“MİLLET SANDIKTA ONLARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAK”

MHP’nin hem Millet İttifakı’na hem Ak Partili yöneticilere yüklendiğini işaret eden Torun, “Erdoğan ‘musilaj sorununu kaldırdık’ diyor ama bu musilaja neden olan bu hükümettir. Fahiş fiyat yapanın gözünün yaşına bakmayacağız diyor ama bu millet günü geldiğinde sandıkta asıl onların gözünün yaşına bakmayacak. Öyle bir yönetimle karşı karşıyayız ki hiç kimse ne yaptığını bilmiyor. Bir de ittifak ortakları var. İktidarı, kendi iktidar sahipleri savunmazken, destekçisi inanılmaz bir gayret içinde. Hızını alamıyor bizi eleştiriyor, AKP’li yöneticileri de eleştiriyor” dedi.

“BELEDİYELERİMİZE İFTİRA ATMAYIN”

İktidarın artık sorunu çözebilecek iradesi olmadığını belirten Torun, “Biz Edirne’den tekrar sesleniyoruz. Bizim belediyelerimize gölge etmeyin, iftira atmayın. Onlar vatandaşlarımızın bu kara gününde yanındalar. Onlar uçuk kaçık projelerle uğraşmıyorlar. Onlar ödenmiş her vergiyi yerinde kullanıp vatandaşın sorununu çözüyorlar. Umutsuzluğa yer yok. Türkiye birçok sorunu çözebilir. Bu iktidarın en büyük olayı sorunu çözebilecek iradesi, yeteneği yok. İradesi alınmış. Bu ülkenin kaynaklarını sarayın etrafındaki bir avuç insana aktarıyor. Bu kuru inadı maalesef her geçen gün sorunlar yumağı içinde bırakıyor. Bu ülkenin sorunlarını çözebilecek sermaye, insan birikimi var. Eğer siz bu ülkenin kaynaklarını vatandaşın genelinin refahını yükseltmesi için kullanırsanız bu kazan kazana dönüşür. Bu ülkede refah büyür, mutluluk olur. Bunlar yıllardır doymadılar. Ne gözleri ne karınları doydu. Milletimiz artık gerçeği görüyor. Sandık geldiğinde de gösterecek ve Millet İttifakını göreve getirecek ve bu ülkede barış içinde yaşayacağız” dedi.

Düzenlenen toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile çok sayıda partili katıldı.

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİNE ZİYARET

Basın açıklamasının ardından Torun, beraberindeki heyet ile birlikte Edirne Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüşen Torun, daha sonra İl Genel Meclisini ziyaret ederek burada gündem ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.